E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διεθνής κόλαφος η αποχώρηση της El Dorado

Financial Times, New York Times, Fox News

Δημοσίευση 11/9/2017 | 14:01

Διεθνής κόλαφος η αποχώρηση της El Dorado

Όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν από το πρωί την είδηση που έχει φέρει νέο κύμα ταραχής στην επιχειρηματικότητα στην χώρα μας. Η απόφαση της El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που αφορά τις διεθνείς αγορές, που εξετάζουν τυχόν ευκαιρίες επενδύσεων για την χώρα.

Financial Times, New York Times, Fox News, τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Associated Press, ακόμα και οι Times της Ινδίας, φιλοξενούν την είδηση, επισημαίνοντας το αυτονόητο: Πως την ώρα που η Ελλάδα αναζητά επενδύσεις για να την βγάλουν επιτέλους από το οικονομικό αδιέξοδο, «διώχνει» την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα.

Ήταν άλλωστε το διακαές μήνυμα του πρωθυπουργού, τόσο κατά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όσο και κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το περασμένο Σάββατο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και κατά την συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, ήταν εκείνος που μίλησε για Gr-Invest και όχι Grexit, όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει τον τόνο και να απευθύνει μήνυμα προς όλους.

Ποιο είναι όμως το μήνυμα της κυβέρνησης προς το εξωτερικό και τους επενδυτές; Προφανώς πως δεν συμφέρει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα! Την ώρα που μόλις προχθές μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες διεθνώς, οι Financial Times, φιλοξενούσε αφιέρωμα σε αυτή ακριβώς την επένδυση, χαρακτηρίζοντάς την την μεγαλύτερη επένδυση που έχει υπάρξει στην χώρα μας, η κυβέρνηση με απανωτές κωλυσιεργίες, την διώχνει!

Ο ίδιος ο επικεφαλής της El Dorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ότι «η επένδυση της Eldorado είναι λυδία λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζελένσκι: Χωρίς την Ουκρανία και την Τουρκία, η Ευρώπη δεν θα έχει στρατό ανάλογο της Ρωσίας

Κόσμος 10.04.2026
«Με την Ουκρανία, την Τουρκία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ελέγχετε την ασφάλεια στις θάλασσες - όχι σε μία μόνο θάλασσα» δήλωσε ο Ζελένσκι

Αχαΐα: Έστειλαν σε 33 χρόνια νεκρό να πληρώσει τον... τάφο του!

Ελλάδα 10.04.2026
Ο γιος του θανόντα ήταν αυτός που έλαβε την ειδοποίηση και, αν και εξέφρασε έκπληξη, επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για διευκρινίσεις

Market Pass 2026: Τα νεότερα ‑ Πότε αναμένονται οι πρώτες πληρωμές

Ελλάδα 10.04.2026
Στα 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος - Οι δικαιούχοι και τα αναδρομικά

Ιερέας λιποθύμησε την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων

Ελλάδα 10.04.2026
Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ

Πώς θα κυκλοφορήσουν μετρό και τραμ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Ελλάδα 10.04.2026
Τι ώρα είναι οι τελευταίοι συρμοί

Θεσσαλονίκη: 600.000 πέρλες και 100.000 άνθη σε Επιτάφιο «κέντημα»

Ελλάδα 10.04.2026
Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Συνελήφθη εγγονή πασίγνωστου πολιτικού για κατοχή ναρκωτικών

Ελλάδα 10.04.2026
Μαζί της συνελήφθη και ακόμη ένα άτομο

Viral η Καναδή βουλευτής που κατήγγειλε τη «σφαγή της MMIWG2SLGBTQQIA+»: Τι σημαίνει ο όρος που χρησιμοποίησε

Κόσμος 10.04.2026
«Είναι τόσο σοβαρή και δεν έχει καμία αυτογνωσία για το πόσο γελοία ακούγεται» έγραψαν για την Λία Γκάζαν

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος φοιτητής, βρίσκεται εκτός κινδύνου

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό ατύχημα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Ελλάδα 10.04.2026
Αυξημένη είναι η κίνηση σε Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Tech + Science 10.04.2026
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο