E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σeξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ

Τι απαντά η ΕΡΤ για το περιστατικό

Δημοσίευση 19/3/2017 | 19:22

Σeξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην ΕΡΤ. Γνωστή και χρόνια στον χώρο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού, καταγγέλλει προϊστάμενο της για σεξουαλική παρενόχληση.

Με γραπτή καταγγελία την οποία είχε ως παραλήπτη τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, ανέφερε επί λέξη τα όσα διαδραματίστηκαν στο γραφείο του προϊσταμένου της.

Συγκεκριμένα η καταγγελία γράφει: «Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ…, κος …Π., μέσα στα πλαίσια της φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ, αν κάνω σeξ με τον άντρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή, στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας. Αυτός με αγνόησε και συνέχισε: «Ασ΄ τα αυτά, έλα εδώ τώρα, από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος». Σήκωσα τον τόνο της φωνής μου προσπαθώντας να τον επαναφέρω στην τάξη -μάλιστα έγινα αντιληπτή από συναδέλφους μου- λέγοντάς του ότι είναι χυδαίος και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλάει έτσι. Συμπλήρωσα, δε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω την παραμονή μου στο γραφείο του και ότι φεύγω. Ενώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: «Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σeξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες… Πότε θα κάνουμε σeξ;». Έμεινα άφωνη. Έκανε μια κίνηση να με πιάσει, εγώ που ήμουν σχεδόν δίπλα στην πόρτα την άνοιξα και βγήκα χτυπώντας τη πίσω μου».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία. Όμως η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο αρμόδιος διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Σταύρος Παύλου, αντί να κάνει την δουλειά του της είπε: «η τάδε συνάδελφός σου ήταν τυχερή, καθώς σε άλλη περίπτωση παρενόχλησης είχε λάβει συγκεκριμένο μήνυμα που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς της. Εσύ τι αποδείξεις έχεις; Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό».

Όπως ήταν αναμενόμενο η το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ με βάση τα παραπάνω, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα: «Η διοίκηση της ΕΡΤ έγινε αποδέκτης έγγραφης καταγγελίας υπαλλήλου της εταιρείας για σeξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διενεργείται προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εκλήθησαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην καταγγέλλουσα υπάλληλο προτάθηκε, αν το επιθυμούσε, να αλλάξει χώρο εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης . Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καθορίσει και την περαιτέρω διαδικασία, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από το καταστατικό πλαίσιο της ΕΡΤ. Είναι συνεπώς εύλογο, ότι ισχυρισμοί περί δήθεν συγκάλυψης του εν λόγω περιστατικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αλλά στοχεύουν ευθέως για μία ακόμα φορά στην κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη