E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tερέσα Μέι: Η «νέα Θάτσερ» των Τόρις

H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον

Δημοσίευση 30/6/2016 | 12:26

Tερέσα Μέι: Η «νέα Θάτσερ» των Τόρις

H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέσα Μέι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην αρχηγία των Τόρις και δεσμεύτηκε να συσπειρώσει τους Βρετανούς, σε επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times. Υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών κατέθεσε επίσης ο Μάικλ Γκοβ ο πρώην στενός συνεργάτης του Κάμερον που αυτομόλησε στο στρατόπεδο του Leave, «τελειώνοντας» όπως σχολιάζουν οι πολιτικοί αναλυτές της καριέρα του Κάμερον. Ο ίδιος στρέφει τώρα την ίδια «μηχανή καταστροφής» στον Μπόρις Τζόνσον. Υποψήφια και η Αντρέα Λίντσομ, υπουργός Ενέργειας που επίσης τάχθηκε υπέρ του Brexit.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις.

"Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ", γράφει η Μέι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να αρχίσει ένα "ριζικό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων" για να "κάνει τη Βρετανία μια χώρα στην υπηρεσία όλων".

"Ορισμένοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρή υπόθεση που έχει πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων" πρόσθεσε η Μέι, υποδηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον βασικό αντίπαλό της, πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα και νίκησε στο δημοψήφισμα.

Η 59χρονη Μέι διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κάμερον το 2010 όταν αυτός εξελέγη πρωθυπουργός, θέση την οποία η Μέι διατήρησε και μετά την επανεκλογή του Κάμερον το 2015.

Η "νέα Μάργκαρετ Θάτσερ", όπως την αποκαλούν μερικές φορές, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες. Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον Κάμερον και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης --προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit. Η Μέι τηρεί μια συναινετική στάση που έκανε την Sunday Times να την παρουσιάσει ως "το μόνο ικανό πρόσωπο να ενώσει τις αντίπαλες ομάδες του (συντηρητικού) κόμματος".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Ελλάδα 26.04.2024
Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο