E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε μόνο να ληστέψουμε, είπαν

Δημοσίευση 27/8/2018 | 14:16

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί - δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός - κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για τις οποίες απολογήθηκαν ενώπιον του 13ου ανακριτή και για αυτές τις κατηγορίες κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι αμέσως μετά τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των τριών αλλοδαπών έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη έλαβε χώρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Φιλοπάππου, όπου ο νεαρός βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.

«Συγκλονισμένη» η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

Μάλιστα, το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγών των τριών κατηγορουμένων, το παρών έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά τον κατηγορουμένων .

«Θέλαμε μόνο να ληστέψουμε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, που δεν είχαν δικηγόρο, φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό

Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: « Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χχρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος 26.04.2024
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο