E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ιταλία: 38 νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας ύψους 50 μέτρων

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για δεκάδες νεκρούς από την καταστροφή της γέφυρας Morandi

Δημοσίευση 14/8/2018 | 14:11

Τραγωδία στην Ιταλία: 38 νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας ύψους 50 μέτρων

Στους 38 ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρία παιδιά, ένα αγόρι 8 ετών και δύο έφηβοι ηλικίας 12 και 13 ετών.

Λίγο νωρίτερα, η Rai, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς, με τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για «μια τεράστια τραγωδία».

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας:

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS, η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς», ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία.

Σωστικά συνεργεία, αποτελούμενα από καραμπινιέρι, αστυνομικούς, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Η ιταλική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών δημοσίευσε στο προφίλ της στο twitter φωτογραφία που δείχνει ένα φορτηγό να είναι λίγο πριν το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα Μοράντι.

Για τουλάχιστον 20 θύματα κάνει λόγο τοπική ιστοσελίδα

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Il Secolo XIX από την κατάρρευση υπάρχουν τουλάχιστον 20 θύματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χαθεί κάτω από τα ερείπια. Επίσης, 10 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Καταπλακώθηκαν οδηγοί

Η κατάρρευση της αερογέφυρας προκάλεσε την υποχώρηση της ασφάλτου σε μήκος 150-200 μέτρων. Όσοι οδηγοί περνούσαν από κάτω καταπλακώθηκαν, ενώ όσοι ήταν πάνω στην γέφυρα βρέθηκαν στο κενό.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώνεται πως από την κατάρρευση υπάρχουν νεκροί.

Τη στιγμή της κατάρρευσης κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει «ω Θεέ μου, ω Θεέ μου». Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την ώρα της κατάρρευσης στη γέφυρα βρίσκονταν αρκετά οχήματα.

Η γέφυρα όπως ήταν πριν την κατάρρευση της

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της γέφυρας.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε το περιστατικό μία «τεράστια τραγωδία», σύμφωνα με το Reuters.

Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 1962 και ολοκληρώθηκε το 1968.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα