E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήδηξε από μπαλκόνι για να γλιτώσει από την κακοποίηση των εργοδοτών της

Την βασάνιζε καθημερινά η οικογένεια που εργαζόταν

Δημοσίευση 29/3/2018 | 14:27

Πήδηξε από μπαλκόνι για να γλιτώσει από την κακοποίηση των εργοδοτών της

Ακόμα και τη ζωή της θα μπορούσε να είχε χάσει μια νεαρή οικιακή βοηθός, η οποία πήδηξε από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου σε μια απελπισμένη προσπάθεια - όπως η ίδια ισχυρίζεται - να γλιτώσει από τη μακροχρόνια κακοποίηση των εργοδοτών της.

Ευτυχώς για την ίδια, η πτώση από ύψος αρκετών μέτρων δεν την σκότωσε, αν και θα χρειαστεί αρκετούς μήνες φυσικοθεραπείας αφού και τα δύο της πόδια έσπασαν σε αρκετά σημεία.

Η 20χρονη Λένσα Λελίζα εργαζόταν από τον περασμένο Ιούλιο σε μια εύπορη οικογένεια στη Βηρυτό, η οποία έχει μάλιστα έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο οίκο μόδας με διάσημους πελάτες εντός και εκτός Λιβάνου. Η κοπέλα, που κατάγεται από την Αιθιοπία, ταξίδεψε από την πατρίδα της στη λιβανέζικη πρωτεύουσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ωστόσο αυτό που βίωσε ήταν η συνεχής λεκτική και σωματική κακοποίηση και η αιχμαλωσία από τους ανθρώπους που την είχαν προσλάβει.

Το σπίτι όπου η νεαρή γυναίκα έζησε την κόλαση άνηκε στην γνωστή σχεδιάστρια μόδας Έλινορ Ατζάμι και στα τρία ενήλικα παιδιά της, την Αλέξις, την Κρίστελ και τον Τζο Καλίλ. Σύμφωνα με όσα εξομολογείται η 20χρονη σε βίντεο που διέρρευσε online, και τα τέσσερα άτομα την χτυπούσαν καθημερινά και δεν της επέτρεπαν να βγει από το σπίτι για οποιονδήποτε λόγο.

«Κάθε μέρα μου ασκούσαν και κάποιο διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε για να προστατεύσω τον εαυτό μου», λέει στο βίντεο η Λελίζα, περιγράφοντας πως ο γιος της σχεδιάστριας την έσερνε στο πάτωμα από το μαλλί, έμπηγε τα δάχτυλά του στα μάτια της και είχε προσπαθήσει - μαζί με την αδερφή του - να την χαρακώσει με ψαλίδι. Μεταξύ των βασανιστηρίων που περιγράφει είναι ο ξυλοδαρμός με ηλεκτρικά καλώδια και το επαναλαμβανόμενο χτύπημα του κεφαλιού της στον τοίχο.

Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι το καθημερινό ξύλο και οι βρισιές την οδήγησαν στην απόφαση να προσπαθήσει να αποδράσει από το μπαλκόνι στις 11 Μαρτίου. Όταν μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο, ωστόσο, φοβήθηκε να πει την αλήθεια στην αστυνομία αφού προηγουμένως η εργοδότριά της την είχε απειλήσει ότι θα τη σκότωνε. Έτσι είπε ότι έπεσε καταλάθος από το μπαλκόνι ενώ καθάριζε τα κάγκελα.

Μετά το εξιτήριό της στις αρχές της εβδομάδας, η 30χρονη επέστρεψε στο σπίτι των βασανιστών της και οι συγγενείς της εκφράζουν φόβους ότι η οικογένεια μπορεί να την εκδικηθεί με νέα βασανιστήρια. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Έλινορ Ατζάμι εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει κατηγορηματικά όσα φαίνεται να λέει η κοπέλα στο βίντεο και διαβεβαιώνει το κοινό ότι η νεαρή «βρίσκεται σε καλά χέρια» και ότι σύντομα πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα της την Αιθιοπία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος 26.04.2024
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο