E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδονησία: 16χρονος ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε 71χρονη

Απείλησαν τους συγγενείς τους ότι θα αυτοκτονήσουν αν δεν πάρουν τις ευλογίες τους

Δημοσίευση 7/7/2017 | 11:54

Ινδονησία: 16χρονος ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε 71χρονη

Ο 16χρονος Selamat Riayadi από τη Νότια Σουμάτρα της Ινδονησίας, πρόσφατα παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, η οποία ονομάζεται Rohaya και είναι... 71 ετών! Φαίνεται ότι οι δύο τους είναι τόσο ερωτευμένοι που απείλησαν τις οικογένειες τους, πως αν δεν τους δώσουν την ευλογία τους θα αυτοκτονήσουν.

Το πότε άρχισε αυτό το ειδύλλιο δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο ερωτευμένοι ένωσαν πρόσφατα τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αρχηγού του χωριού Καρανγκέντα, όπου ζουν.

Το μυστήριο τελέστηκε το βράδυ για να αποφευχθεί ο μεγάλος αριθμός καλεσμένων, μιας και η ιδιαίτερη ιστορία του ζευγαριού είχε αρχίσει ήδη να τραβά το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έμεναν σε διπλανά χωριά. 

Όπως φαντάζεστε τα 55 χρόνια διαφοράς ανάμεσα στους νεόνυμφους δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να ξεπεράσουν εύκολα, καθώς καμιά από τις οικογένειες τους δεν είδε με καλό μάτι εξ αρχής αυτήν τη σχέση.

Και μπορεί ο έφηβος να κατάφερε να πείσει σχετικά γρήγορα την οικογένεια του για το γάμο, το ίδιο δε συνέβη και με την οικογένεια της ηλικιωμένης συντρόφου του, αφού εκείνη ήταν χείρα, παντρεμένη δυο φόρες και είχε έναν 19χρονο γιο. Ο 75χρονος αδερφός της, που είναι ο μόνος κοντινός συγγενής της εν ζωή, πίστευε λοιπόν ότι ο τρίτος της γάμος θα ντρόπιαζε την οικογένεια τους.

Πάντως, ο Selamat ακολούθησε όλους τους τύπους, ζητώντας την άδεια για το χέρι της αγαπημένης του από το γιο της, ο οποίος παρά το γεγονός ότι σοκαρίστηκε συμφώνησε στο γάμο, ζήτησε όμως από τον 16χρονο να πάρει και την άδεια του αρχηγού του χωριού τους. Ο Kuswoyo, όπως είναι το όνομα του αρχηγού, ένιωσε έκπληξη με τα νέα, όμως τελικά είπε ότι θα παντρέψει το ζεύγος, αρκεί να πάρει την ευλογία από τις οικογένειες του, όπως επιβάλει η παράδοση.

Επειδή όμως ο αδερφός της Rohaya δεν ήθελε ούτε να ακούσει για αυτόν τον έρωτα, το ζευγάρι πήγε στον Kuswoyo και τον απείλησε ότι θα θέσει τέλος στις ζωές του αν δε μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει. Εκείνος μιας και δεν είχε άλλη επιλογή, μίλησε στον αδερφό της γυναίκας και τελικά κατάφερε να του αλλάξει τη γνώμη. Έτσι ο γάμος έγινε κανονικά.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο του ασυνήθιστου γάμου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ινδονησίας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δε μπορούσαν να πιστέψουν το εν λόγω γεγονός. Ο Kuswoyo όμως δήλωσε δημόσια ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό, μέσα από συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα.

Και σε εκείνους που λένε ότι ο έρωτας αυτός ίσως να κρύβει από πίσω του οικονομικά κίνητρα, ο αρχηγός του χωριού απαντά ότι αυτό είναι άτοπο, καθώς καμιά από τις δύο οικογένειες δεν είναι πλούσια.

Μετά το γάμο, ο 16χρονος μετακόμισε στο σπίτι της γυναίκας του και έκτοτε οι δυο τους ζουν ευτυχισμένοι.

Πέραν του ότι ο γάμος αυτός είναι εντελώς αντισυμβατικός, ο κόσμος της Ινδονησίας αντέδρασε πολύ θετικά όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, καθώς εκατοντάδες κόσμου πήγαν στην τελετή και έδωσαν τις ευχές και τα συγχαρητήρια τους στους νεόνυμφους.

Το κατώτατο όριο ηλικίας για γάμο στην Ινδονησία είναι στα 16 χρόνια για τις γυναίκες και στα 19 για τους άντρες, αλλά υπάρχει και μια παράδοση με το όνομα nikah siri, που δεν ακολουθεί τους νόμους όσον αφορά τις ηλικίες και μπορεί να μη θεωρείται αναγνωρισμένη από το κράτος, η εφαρμογή της όμως δε διώκεται ποινικά.

Ένας γάμος σαν τον παραπάνω βέβαια δεν είναι και ο πρώτος που συμβαίνει στη συγκεκριμένη χώρα, αφού την περασμένη χρόνια άλλο ένα παρόμοιο ζευγάρι απασχόλησε την τοπική κοινωνία με τη μεγάλη διαφορά ηλικίας του, αφού ο γαμπρός ήταν 28 και η νύφη 82.