E-Daily

3 ταινίες σπλάτερ αν επιλέξεις να δεις κάτι τρομακτικό αυτό το Σαββατοκύριακο

Θα χυθεί αίμα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Δημοσίευση 2/11/2017 | 14:42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ5 ταινίες που θα δεις στα φοιτητικά σου χρόνια και θα θυμάσαι για πάντα 9/9/2017

Ταινίες τρόμου με αρκετές δόσεις αίματος και βίας, όχι απαραίτητα ανάμεσα σε... γήινα ή ανθρώπινα πλάσματα. 

Evil Dead (2013)

Πρόκειται για το remake της θρυλικής πλέον ταινίας του Sam Raimi που κυκλοφόρησε το 1981 με πολύ χαμηλό μπάτζετ και είχε 5 νεαρούς να πηγαίνουν διακοπές σε ένα σπίτι στη μέση του δάσους, όπου αντιμετωπίζουν ένα δαίμονα που έρχεται από το κάλεσμα του βιβλίου των νεκρών. Αν δεν θέλεις να δεις την original εκδοχή και θέλεις κάτι πιο σύγχρονο, τότε οργάνωσε μια προβολή άμεσα.

The Thing (1982)

Η ταινία βρέθηκε από την απαξίωση στην αποθέωση. Μετά από την χαλαρή υποδοχή της στις αίθουσες, με σχετικά χαμηλές εισπράξεις, με το πέρασμα των χρόνων έφτασε να θεωρείται η κορυφαία ταινία σπλάτερ όλων των εποχών. Από τον μάστερ του τρόμου, John Carpenter. 

Death Proof (2007)

Ο Quentin Tarantino αποδυκνείει για ακόμα μια φορά το πόσο πολύ αγαπάει το σινεμά και αλλά και πόσο αρέσκεται στο να φτιάχνει καλές ταινίες που αρέσουν πρώτα απ' όλα στον ίδιο. Σε κάθε μια από αυτές παρατηρούμε στοιχεία που -προφανώς- τον έκαναν να θέλει να φτιάχνει ταινίες. Το 'Death Proof' όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά πρόκειται για έναν ξεκάθαρο φόρο τιμής σε b-movies που προβάλλονταν από κακογραμμένες κόπιες σε φτηνά σινεμά ή drive in τις δεκαετίες του '70 και του '80. Τα εσκεμμένα μικρά λάθη στο μοντάζ της ταινίας είναι από τα στοιχεία που μεταφέρουν αυτήν ακριβώς την αισθητική των φτηνών σπλάτερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left Προχτές
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική Προχτές
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.

Οδύσσεια: Αυτό είναι το τελευταίο τρέιλερ για την ταινία του Νόλαν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ταινία με το λαμπερό καστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουλίου

«Οδύσσεια» του Christopher Nolan: Μεταμεσονύκτιες Πρώτες Προβολές στην IMAX των Village Cinemas

Σινεμά 01.07.2026
Δύο ειδικές προβολές στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens στις 00:05 και στις 04:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 προς Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026.

Εκδόσεις Πατάκη: 8 νέες κυκλοφορίες σε λογοτεχνία, ιστορία και δοκίμιο

Better life 01.07.2026
Από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη και τη Λύντια Τριχά έως τους Τζάστιν Τόρρες, Ρόμπερτ Κάπλαν και Πασκάλ Μπρυκνέρ, οι νέοι τίτλοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών.

Ο Sting κυκλοφορεί νέο live άλμπουμ «The Night Watch: Live at the Rijksmuseum»

Μουσική 01.07.2026
Το 12τραγουδο άλμπουμ, ηχογραφημένο μέσα στο εμβληματικό μουσείο του Αμστερνταμ, κυκλοφορεί σε CD, βινύλιο και ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Dua Lipa άνοιξε βιβλιοπωλείο, αλλά γιατί μιλούν όλοι γι` αυτό;

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Dua Lipa μετατρέπει το πιο εμβληματικό βιβλιοπωλείο της Πορτογαλίας σε καταφύγιο 100 λογοκριμένων βιβλίων που αμφισβητούν την εξουσία.