E-Daily

Είναι υπέροχο να έχεις αδέρφια

Και να είστε αγαπημένα...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

17/6/2017 | 00:47

Μερικές φορές είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα πράγματα που σου χαρίζονται στη ζωή. Πόσο μάλλον όταν είσαι παιδί, που ακόμα μαθαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος και θέλεις να είσαι το κέντρο του. Όσο λοιπόν είσαι μικρός μπορεί να μην καταλαβαίνεις γιατί είναι υπέροχο να έχεις αδέρφια. Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο το συνειδητοποιείς.

Από την μικρή ηλικία λοιπόν, έχεις κάποιον να παίζεις, να μιλάς, να εκφράζεις τις απορίες που δεν καταλαβαίνουν οι «μεγάλοι», να μοιράζεσαι τις σκανταλιές και τις συνέπειές τους. Όσο μεγαλώνεις, έχεις έναν άνθρωπο να σε καλύπτει στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας και μαθαίνεις πώς είναι να δικαιολογείς ή να καλύπτεις και εσύ κάποιον που αγαπάς και βρίσκεται στην ίδια φάση με εσένα.

Όταν ήδη έχεις μεγαλώσει, τα αδέρφια είναι εκεί για να σου θυμίζουν ότι υπάρχει πάντα κάποιος άνθρωπος που θα σε υποστηρίξει ό,τι και να γίνει. Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μαζί σου, έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης, το ίδιο χιούμορ και τις ίδιες σκέψεις για τη ζωή. Και ύστερα είναι και οι αναμνήσεις. Ήταν μαζί σου, σε μια περίοδο της ζωής σου που είναι η πιο αποφασιστική για τη μετέπειτα πορεία σου και ψυχοσύνθεση σου.

Υπάρχουν και περιπτώσεις, όμως που η κατάσταση δεν είναι τόσο ιδανική. Ωστόσο, δεν είναι ο κανόνας. Το να έχεις αδέρφια είναι πραγματικά κάτι το υπέροχο. Ακόμα πιο υπέροχο είναι να είστε αγαπημένοι.

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις στη ζωή που μια κουβέντα από τον/την αδερφό/ή σου μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση και να σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Είναι μια σχέση που δεν χάνεται ποτέ, αν έχεις καταφέρει να τη χτίσεις. Μοιράζεσαι την ίδια καταγωγή και προέλευση, τις ίδιες χαρές, τις ίδιες λύπες. Μπορεί τα ενδιαφέροντα να είναι διαφορετικά, αλλά η σκοπιά από την οποία τα βλέπεις να είναι τόσο ίδια, που να σου προσφέρει μια ανακούφιση, ώστε να μην νομίζεις πως είσαι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που πιστεύει ή σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

Η σχέση που έχεις με τους γονείς σου είναι απ’ αυτές που σε δημιουργούν, απ' αυτές που μετρούν περισσότερο. Σε μια δύσκολη λοιπόν στιγμή σε αυτή τη σχέση (και υπάρχουν αρκετές), μπορείς να σκέφτεσαι πως υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος που έχει την ίδια σχέση μαζί τους. Που θα σε καταλάβει και θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.

Είναι λοιπόν υπέροχο να έχεις αδέρφια για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για έναν ακόμα. Δίνεις και παίρνεις μια μοναδική αγάπη. Η αδερφική αγάπη, είναι τόσο διαφορετική από την αγάπη για τους γονείς, για τα παιδιά, για τους φίλους και για τον σύντροφό σου. Και όσο περισσότερη αγάπη έχεις στη ζωή σου, τόσο πιο τυχερός θα πρέπει να αισθάνεσαι.

Πέτρος Καλογεράς