E-Daily

Ο Ελληνοαμερικανός Christos Gage είναι ο σεναριογράφος του Daredevil!

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Αθήνα

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

5/4/2017 | 13:42

Το Daredevil ήταν η πρώτη σειρά που εντυπωσίασε και μας έπεισε ότι η Marvell με την βοήθεια του Netflix μπορεί να κάνει και ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές εκτός από ταινίες.

Ένας από τούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας είναι και ο ελληνοαμερικάνος σεναριογράφος σειρών και συγγραφέας comics Christos” Chris” Gage.

O Cage γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Αθήνα και στο North Grafton της Μασαχουσέτης και κυρίως γνωστός για το έργο του στις σειρές Law and Order: Special victims Unit, Daredevil και Numbers, με τα σενάρια του να κερδίζουν την επιβράβευση του κοινό όσο και των κριτικών.

Ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς τηλεοπτικών σειρών,ο Dick Wolf ( Miami Vice, Law and Order, Chicago PD, Chicago Fire), είπε για ένα από τα επεισόδια του Law and Order που έγραψε ο Cage ότι είναι « ένα απίστευτο παράδειγμα για το ποία κατεύθυνση θα πρέπει να έχει η σειρά».

Παράλληλα στη βιομηχανία των comics έχει επιτελέσει σημαντικό έργο με συμμετοχές σε best seller εκδόσεις όπως τα Avengers Academy , The Amazing Spider -Man, The Superior Spider – Man και World War Hulk.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Marvel «Civil War» έγραψε το best-seller Iron Man/Captain America: Casualties Of War, επίσης έγραψε τη miniseries World War Hulk: X-Men του οποίου η πρώτη έκδοση πούλησε πάνω από 85.000 αντίτυπα.

Βραβεία και υποψηφιότητες

  • 2003 SHINE υποψήφιος για το βραβείο Best Scene Stealer (Law & Order: Special Victims Unit)
  • Νικητής το 2007 του Comics Nexus Award για Best Breakout Talent.
  • 2008 GLAAD υποψήφιος για Outstanding Comic Book (Midnighter)
  • 2012 Harvey υποψήφιος για την καλύτερη Νέα Σειρά (Angel & Faith)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική Προχτές
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Το εναλλακτικό τέλος στον «Τιτανικό» που λίγοι έχουν δει

Σινεμά 11.08.2025
Μήπως θα το προτιμούσατε;

5 βιβλία να διαβάσεις στις διακοπές σου

Paper 09.08.2025
Γιατί καλοκαίρι σημαίνει διάβασμα

7 Αυγούστου 1997: Η συναυλία που συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο κόσμο

Μουσική 07.08.2025
Μια βραδιά που κανείς ποτέ δεν ξέχασε

Το άλμπουμ της Madonna που ακούγεται πιο φρέσκο το 2025 απ’ ό,τι το 1998

Μουσική 05.08.2025
Η Madonna τα είπε όλα το 1998 – και τώρα τη δικαιώνει η εποχή

Tέλος για το «And Just Like That...»: Το συγκινητικό «αντίο» και τα χαμηλά νούμερα της 3ης σεζόν

TV Σειρές 02.08.2025
Το «And Just Like That» έκανε πρεμιέρα το 2021, στο HBO Max

Τομ Κρουζ: Η σκληρή αλήθεια πίσω από την αλλαγή του ονόματος του

Σινεμά 01.08.2025
Τα παιδικά του χρόνια και ο πατέρας του