E-Daily

Ο Ελληνοαμερικανός Christos Gage είναι ο σεναριογράφος του Daredevil!

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Αθήνα

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

5/4/2017 | 13:42

Το Daredevil ήταν η πρώτη σειρά που εντυπωσίασε και μας έπεισε ότι η Marvell με την βοήθεια του Netflix μπορεί να κάνει και ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές εκτός από ταινίες.

Ένας από τούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας είναι και ο ελληνοαμερικάνος σεναριογράφος σειρών και συγγραφέας comics Christos” Chris” Gage.

O Cage γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Αθήνα και στο North Grafton της Μασαχουσέτης και κυρίως γνωστός για το έργο του στις σειρές Law and Order: Special victims Unit, Daredevil και Numbers, με τα σενάρια του να κερδίζουν την επιβράβευση του κοινό όσο και των κριτικών.

Ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς τηλεοπτικών σειρών,ο Dick Wolf ( Miami Vice, Law and Order, Chicago PD, Chicago Fire), είπε για ένα από τα επεισόδια του Law and Order που έγραψε ο Cage ότι είναι « ένα απίστευτο παράδειγμα για το ποία κατεύθυνση θα πρέπει να έχει η σειρά».

Παράλληλα στη βιομηχανία των comics έχει επιτελέσει σημαντικό έργο με συμμετοχές σε best seller εκδόσεις όπως τα Avengers Academy , The Amazing Spider -Man, The Superior Spider – Man και World War Hulk.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Marvel «Civil War» έγραψε το best-seller Iron Man/Captain America: Casualties Of War, επίσης έγραψε τη miniseries World War Hulk: X-Men του οποίου η πρώτη έκδοση πούλησε πάνω από 85.000 αντίτυπα.

Βραβεία και υποψηφιότητες

  • 2003 SHINE υποψήφιος για το βραβείο Best Scene Stealer (Law & Order: Special Victims Unit)
  • Νικητής το 2007 του Comics Nexus Award για Best Breakout Talent.
  • 2008 GLAAD υποψήφιος για Outstanding Comic Book (Midnighter)
  • 2012 Harvey υποψήφιος για την καλύτερη Νέα Σειρά (Angel & Faith)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η λογοκλοπή που γέννησε έναν ύμνο: Η άγνωστη ιστορία του Born in the U.S.A.

Μουσική Χτες
Πώς ένα ξεχασμένο σενάριο έγινε το πιο πολιτικό τραγούδι της Αμερικής

Αλέκος Τζανετάκος: Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Σινεμά 09.11.2025
Το 3ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στην άγνωστη ζωή του

Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Σινεμά 08.11.2025
Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο

Tι συνέβη τη «σπουδαιότερη νύχτα της ποπ μουσικής»

Μουσική 08.11.2025
50 από τους πιο καυτούς σούπερ σταρ της μουσικής της Αμερικής βρέθηκαν στο ίδιο σημείο για καλό σκοπό

Γιατί οι ταινίες με μεγάλους σταρ δεν πουλάνε πια;

Σινεμά 31.10.2025
Η αλλαγή της συμφωνίας θεατή - αστέρα

5 ταινίες για να δεις τη νύχτα του Halloween

Σινεμά 31.10.2025
Για μια scary and spooky night