E-Daily

Διάσημες μεταγλωττισμένες τηλενουβέλες που βλέπαμε φανατικά

Σαπουνόπερες κυρίως λατινοαμερικάνικες που λατρέψαμε στα 90s & 00s

26/2/2024 | 00:05

Nextweb Studio

Όλοι θυμόμαστε πως στη δεκαετία του '90 και στις αρχές των 00s, η τηλεόραση είχε κατακλυστεί από μεταγλωττισμένες σαπουνόπερες και κάποιες τις παρακολουθούσαμε φανατικά. Εσύ ποια από τις παρακάτω θυμάσαι;

ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Φτωχή μου Αναστασία είναι μια ρώσικη τηλενουβέλλα που προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 2003 εως τον Απρίλιο του 2004 στη Ρωσία. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από το κανάλι Mega. Η ιστορία διαδραματίζεται τον 19ο Αιώνα. Η όμορφη νεαρή Άννα Πλατόνοβα, είναι μια δουλοπάροικη που ανατράφηκε από τον προστάτη της, Βαρώνο Κορφ, που της φερόταν σαν δική του κόρη, προς δυσαρέσκεια του γιου του, Βλαντιμίρ. Μπαίνοντας στην υψηλή κοινωνία και συναντώντας τον ευγενή νέο Μιχαήλ Ρέπνιν, η Άννα δεν φαντάζεται τι δοκιμασίες και δολοπλοκίες την περιμένουν.

ΡΟΖΑΛΙΝΤΑ

Μια νεαρή γυναίκα με μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπό της πουλά λουλούδια για να συντηρηθεί, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι εγγονή ενός πλούσιου πατριάρχη και ερωτεύεται έναν ζωγράφο που επίσης αγνοεί την ταυτότητά της.

ΧΟΥΑΝΑ, Η ΠΑΡΘΕΝΑ

Η Χουάνα, η Παρθένα είναι τηλενουβέλα βενεζουελάνικης παραγωγής του 2002. Ο δρόμος προς την ενηλικίωση έχει πάντα δυσκολίες. Για την 17χρονη Χουάνα όμως ο δρόμος αυτός θα έχει ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς ένα ιατρικό λάθος θα αλλάξει τα δεδομένα της ζωής της για πάντα. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε το 2017 και στην Ελλάδα από τον ANT1 με το τίτλο Παρθένα Ζωή, βασισμένη στην ομότιτλη σειρά.

ΣΑΡΙΤΑ, ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Η Σαρίτα, είσαι η ζωή μου είναι κωμική τηλενουβέλα αργεντίνικης παραγωγής του 2006, με πρωταγωνιστές τη Ναταλία Ορέιρο και τον Φακούντο Αράνα. Ο Χουάν είναι πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 και διαχειρίζεται με επιτυχία την οικογενειακή επιχείρηση του. Είναι ένα πρόσωπο πολύ ευαίσθητο, αλλά μετά από το θάνατο των γονιών του και της συζύγου του αισθάνεται ένα κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τη φίλη του Λουσία αλλά ούτε και από τα ξαδέρφια Μιγκέλ και Ντέπι. Μετά από ένα διάστημα στο εξωτερικό, επιστρέφει και στην εταιρεία του συναντά ένα κορίτσι από κόσμο εντελώς διαφορετικό. Η Σαρίτα είναι μπόξερ που λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι ψάχνει για δουλειά. Ζει με την πολύχρονη σχέση της, τον φίλο της Κίκε και τη μητέρα του Ντάλμα αλλά κάνει όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στην πυγμαχία και η συνάντηση της με τον Χουάν φέρνει τα πάνω- κάτω.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Η σειρά "Χωρίς... Αυτά Δεν Υπάρχει Παράδεισος" είναι μια τηλενουβέλλα Κολομβιανής προέλευσης, βασισμένη στο βιβλίο του Κολομβιανού συγγραφέα Γκουστάβο Μπολίβαρ. Η ιστορία της τηλενουβέλλας, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αφορά μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα, την Καταλίνα, η οποία ζεί στην Περέιρα και θέλει να βάλει εμφυτεύματα σιλικόνης στο στηθος της με σκοπό να αποκτήσει χρήματα, καταφεύγοντας στην "πορνεία". Η Καταλίνα αποφασίζει να γίνει ιερόδουλη κάνοντας έρωτα με εμπόρους ναρκωτικών με αντάλλαγμα δώρα, λεφτά και κοινωνικό στάτους, μέχρι που θα ανακαλύψει ότι τελικά το... στήθος και τα λεφτά δεν είναι το παν στη ζωή!

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, ΕΡΩΤΑΣ Χ-LARGE

Η Βαλεντίνα: Έρωτας X-Large είναι τηλενουβέλα βενεζουελάνικης παραγωγής του 2002. Η ευτραφούλα Βαλεντίνα και ο ξάδερφος της Ορέστης ερωτεύονται κεραυνοβόλα μόλις συναντηθούν. Εμπόδιο στις επιδιώξεις τους και στον έρωτα τους η κακιά Ολίμπια (μητέρα του Ορέστη). Εν ολίγοις η Ολίμπια παριστάνει την καλή μητέρα και σύζυγο ενώ δεν είναι. Στο τέλος, βέβαια, ανακαλύπτουμε πως δεν είναι συγγενείς, οπότε και ζουν τον έρωτα τους χωρίς τύψεις.

Η ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Η Μαρία της Γειτονιάς είναι τηλενουβέλα μεξικάνικης παραγωγής του 1995. Η Μαρία είναι ένα 15άχρονο κορίτσι το οποίο ζει με τη νονά της, Κασίλντα σε μια φτωχογειτονιά στην Πόλη του Μεξικού. Λίγο πριν πεθάνει, η Κασίλντα ζητά από τον ιερέα της περιοχής, Πάτερ Ονόριο, να μην αφήσει τη Μαρία απροστάτευτη και μόνη.

ΚΟΡΙΝΑ, Η ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ

Η Κορίνα, η αγριόγατα είναι τηλενουβέλα βενεζουελάνικης παραγωγής του 2002. Η Κορίνα Ρίος είναι μια πανέμορφη φτωχή κοπέλα, γνωστή ως «αγριόγατα» λόγω του δυναμικού χαρακτήρα της.  Η ζωή της Κορίνας αλλάζει, όταν γνωρίζει τον Μάριο, έναν γοητευτικό μηχανικό από πλούσια οικογένεια. Παντρεύονται, αλλά ο Μάριο σκέφτεται ακόμη την πρώην σύζυγό του που χάθηκε μυστηριωδώς σε ένα ατύχημα. Χρησιμοποιεί την Κορίνα για να αναστατώσει την αδελφή του Εδουάρδα, μια αδίστακτη γυναίκα που επιθυμεί να τον παντρέψει με την πάμπλουτη Εύα με σκοπό την οικονομική σωτηρία της οικογένειας. Η Κορίνα χάνει τον αγαπημένο της Μάριο και βρίσκεται πάμπτωχη, απελπισμένη και μόνη. Ωστόσο, η ζωή της αλλάζει όταν μαθαίνει ότι είναι η χαμένη εγγονή της πανίσχυρης Κρουζ Ολιβάρες, της οποίας την περιουσία κληρονομεί. Η Κορίνα πλούσια πια, αλλάζει όνομα και εμφάνιση και ζητάει εκδίκηση από αυτούς που την πλήγωσαν. 

ΠΑΟΥΛΙΝΑ

Η Παουλίνα είναι τηλενουβέλα μεξικάνικης παραγωγής του 1998 σε σενάριο της Ινές Ροδένα και παραγωγή του Σαλβαδόρ Μεχία Αλεχάντρε και της Televisa. Η Πάολα Μπράτσο είναι παντρεμένη με τον Κάρλος Ντανιέλ, έναν συμπαθητικό επιχειρηματία, ο οποίος έχει δυο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, τον Καρλίτος και τη Λιζέτ. Νιώθει πλήξη με τη ζωή της ως μητέρα και σύζυγος, γι αυτό αποφασίζει να πάει στο Κανκούν με τον εραστή της, τον Λουσιάνο. Εκεί γνωρίζει την Παουλίνα που εργάζεται ως καθαρίστρια σ' ένα πολυτελές εστιατόριο για να συντήρησει την ετοιμοθάνατης μητέρας της. Εκπλήσσεται από την μεγάλη ομοιότητά τους και προσπαθεί να πείσει την Παουλίνα να πάρει τη θέση της στην οικογένειά της, ώστε εκείνη να μπορέσει να δραπετεύσει για να διασκεδάσει με τους εραστές της, όμως η Παουλίνα αρνείται κατηγορηματικά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σ' ένα πλοίο-καζίνο, η Πάολα γνωρίζει τον Αλεσάντρο Φαρίνα, έναν εκατομμυριούχο επιχειρηματία, που εντυπωσιάζεται από την ομορφιά της και της προτείνει να κάνουν μαζί το γύρο του κόσμου. Η Πάολα βρίσκει το τέλειο πρόσχημα για να φύγει με τον Αλεσάντρο και να υποχρεώσει την Παουλίνα να την αντικαταστήσει

ΜΑΡΙΜΑΡ

Η Μαριμάρ είναι τηλενουβέλα μεξικάνικης παραγωγής του 1994. Είναι η δεύτερη σειρά της περίφημης "Τριλογίας της Μαρίας", μιας τριλογίας αισθηματικών σειρών που παρήγαγε ο τηλεοπτικός όμιλος Televisa. Η Μαριμάρ είναι ένα φτωχό και ατίθασο κορίτσι που ζει με τους παππούδες της σε μια καλύβα κοντά στην θάλασσα. Μια μέρα γνωρίζει τον Σέρχιο, το γιο του πλούσιου γαιοκτήμονα Ρενάτο Σαντιμπάνιες και τον ερωτεύεται, ενώ εκείνος αποφασίζει να την παντρευτεί, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του και της γυναίκας του Ανχέλικας.

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΤΟΥΝ

Υπάρχει μια στιγμή στην ζωή που όλα αλλάζουν, γιατί αφήνεις την παιδική ηλικία για να μπεις σε έναν άλλο κόσμο, την εφηβεία. Η ανασφάλεια και η σιγουριά του παιδικού κόσμου χάνονται και η φιλία έρχεται να γίνει το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αφού έτσι γνωρίζεις την ζωή και ανταλλάσσεις τις πιο κρυφές σου σκέψεις. Με την βοήθεια των φίλων σου είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις τον κόσμο ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις να τον κατανοήσεις. Ένα καλοκαίρι, στο φανταστικό μέρος με το όνομα Κόστα Εσπεράνσα, μια ομάδα φίλων ανακαλύπτουν ότι τα παιχνίδια ανήκουν πια στον κόσμο των παιδιών και ότι ένα φιλί μπορεί να σε κάνει να γνωρίσεις έναν άλλο κόσμο. Οι νεαροί πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν έναν κόσμο διαφορετικό και αναρωτιούνται συνεχώς, παίρνουν την απόφαση να ζήσουν ένα ατελείωτο καλοκαίρι, γιατί τίποτα δεν μπορεί να τους λυγίσει.

ΜΕΛΙΤΑ, ΤΟ ΦΛΟΓΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Μελίτα το Φλογερό Κορίτσι είναι τηλενουβέλλα από την Αργεντινή. Ο πρωτότυπος τίτλος είναι Kachorra που σημαίνει κουταβάκι. Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Νατάλια Ορέιρο. Η Μελίτα είναι ένα απλό κορίτσι της επαρχίας που μια μέρα κατά λάθος μπλέκεται σε ένα έγκλημα. Υπεύθυνοι του εγκλήματος είναι στην πραγματικότητα το αγόρι της και μία φίλη του, με την οποία διατηρεί σχέση. Η σχέση αυτή ξεκίνησε, όσο η Μελίτα βρισκόταν στην έπαυλη της οικογενείας Μοράβια, η οποία αποτελείται από πλούσιους επιχειρηματίες. Άθελά της θα καταλάβει πως ο πραγματικός έρωτάς της είναι εκεί. Είναι το αφεντικό, ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας, ο Βruno ο οποίος διατηρούσε σχέση με μια κοπέλα, τη Νάδια.