E-Daily

The Godmother: Η έμπορος κοκαΐνης που σκότωσε όλους τους συζύγους της

Την είπαν και «Μαύρη χήρα»...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

13/1/2024 | 02:03

@Youtube.com/Screenshot

Η Griselda Blanco έφτασε στην Κολομβία με το μυαλό της στην εκδίκηση. Κατάφερε να φύγει από το Queens της Νέας Υόρκης ενώ ήταν κατηγορούμενη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο εμπορίας κοκαΐνης στην ιστορία των ΗΠΑ. Το έτος ήταν 1975 και η Blanco είχε ήδη κερδίσει το παρατσούκλι «The Godmother», δηλαδή «η νονά», για την αυτοκρατορία εμπορίου κοκαΐνης που έστησε και ήταν έτοιμη να κερδίσει και ένα δεύτερο. «Μαύρη χήρα»…

Έφτασε έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μπογκοτά με τους δολοφόνους της για να συναντήσει τον σύζυγό της Alberto Bravo, για τον οποίο πίστευε ότι έβγαζε εκατομμύρια σε μετρητά από τα κέρδη τους από τα ναρκωτικά. Έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τον πυροβολεί. Εκείνος πήρε ένα ούζι για να απαντήσει στα πυρά της. Η Blanco ήταν πιο τυχερή και τραυματίστηκε από μια σφαίρα στο έντερο, αλλά ο Bravo τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ήταν ο δεύτερος σύζυγος που σκότωσε ή έβαλε να σκοτώσουν η Blanco, με τον πρώτο να ήταν ο Carlos Trujillo, ένας πλαστογράφος, τον οποίο έβγαλε από τη μέση πριν συνδεθεί ερωτικά με τον Bravo. Ο τρίτος και τελευταίος σύζυγός της ήταν ο Dario Sepulveda, τον οποίο και αυτόν έβαλε να τον σκοτώσουν.

Γεννήθηκε το 1943 στο Μεντεγίν. Η εγκληματική της καριέρα ξεκίνησε με μικροκλοπές και σeξουαλική εργασία, αλλά σύντομα έγινε πιο θανατηφόρα. Το 1954, απήγαγε μαζί με άλλα παιδιά τον γιο μιας πλούσιας οικογένειας και τον δολοφόνησε όταν άργησαν να πληρώσουν τα λύτρα που ζήτησε. Ήταν 11 ετών. Πριν ενηλικιωθεί παντρεύτηκε τον Trujillo και αφού χώρισαν, τον δολοφόνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, παρά το γεγονός ότι απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Οι δολοφονίες, είτε για επαγγελματικoύς είτε για προσωπικούς λόγους, της είχαν γίνει συνήθεια, φτάνοντας τουλάχιστον τις 200. «Δεν νομίζω ότι το γεγονός πως ήταν γυναίκα που προσπαθούσε να αποδείξει κάτι είχε να κάνει με τη βίαιη συμπεριφορά της. Απλώς νομίζω ότι ήταν εγγενές στη Griselda Blanco», είχες πει ο πρώην πράκτορας της DEA, Bob Palombo. «Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε. Ήταν ένα βίαιο άτομο».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, ζούσαν στη Νέα Υόρκη. Εκεί άρχισαν να χτίσουν την αυτοκρατορίας της κοκαΐνης. Μετά τη δολοφονία του πέντε χρόνια μετά, η Blanco μετακόμισε στο Μαϊάμι, όπου οι βίαιες τάσεις της βοήθησαν ώστε να ξεκινήσουν πολέμους ναρκωτικών. Κι ενώ μετά παντρεύτηκε τον εκτελεστή Dario Sepulveda, επειδή πίστευε πως την είχε απατήσει με οκτώ στpιπερ, διέταξε την εκτέλεσή του. Και των στpιπερ…

Όταν ο Sepulveda έφυγε το 1983 μαζί με τον γιο τους για την Κολομβία, η Blanco έστειλε δολοφόνους να τον σκοτώσουν. Αυτό έγινε μπροστά στον γιο, που ονομαζόταν Michael Corleone Sepulveda! Η δολοφονία αυτή επιδείνωσε την αστάθεια στο εμπόριο ναρκωτικών του Μαϊάμι, με τον αδερφό του Sepulveda και τους συμμάχους του να κηρύσσουν πόλεμο στη Blanco.

Οι αρχές τελικά τη συνέλαβαν το 1985 και κατέληξε στη φυλακή εκτίοντας ποινή 20 ετών. Απελάθηκε στην Κολομβία μετά τη φυλάκισή της και το 2012, έναν χρόνο πριν κλείσει τα 70, δυο εκτελεστές την πυροβόλησαν και την σκότωσαν στην πόλη που γεννήθηκε. Η Blanco ήταν μια από τις πιο επικίνδυνες γυναίκες στην ιστορία του σύγχρονου εγκλήματος και μια επίσης επικίνδυνη γυναίκα για να παντρευτείς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός