E-Daily

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου ‑ Δολοφονίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, ναρκωτικά και άλλα πολλά

Πώς θα ήταν άραγε να ζεις σε μία από αυτές;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

6/6/2023 | 00:13

Unsplash / Φωτό Αρχείου

Είναι γνωστό ότι οι μεγαλουπόλεις κρύβουν πολύ περισσοτέρους κίνδυνους από την επαρχεία, αλλά οι παρακάτω χώρες το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στις παρακάτω πόλεις δεν πας εύκολα για τουρισμό, αφού οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι επικίνδυνες διαδηλώσεις και η εγκληματικότητα είναι καθημερινά φαινόμενα σε αυτές ...

Θαμόρα, Μεξικό

Ένα τρομερά βίαιο μέρος, αυτή η μεξικανική πόλη έχει δυστυχώς καταταχθεί ως η πιο βίαιη πόλη στον κόσμο. Το 2021, η Θαμόρα κατέγραψε 610 δολοφονίες με κατά κεφαλήν ποσοστό δολοφονιών 196,6 ανά 100.000 κατοίκους. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών που καταγράφηκε ποτέ από το MCPSCJ από τότε που άρχισε να καταγράφει δεδομένα το 2008. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εδώ προέρχεται από την αναφερόμενη βία συμμοριών όπου αντίπαλες φατρίες συγκρούονται μεταξύ τους, καθώς και αστυνομία και πολίτες. Εκτός από τη δολοφονία, η Θαμόρα μαστίζεται συνήθως από απαγωγές, εκβιασμούς και μικροκλοπές, μεταξύ άλλων.

Σιουδάδ Ομπρεγόν, Μεξικό

Το Σιουδάδ Ομπρεγόν βρίσκεται στην πολιτεία Σονόρα του Μεξικού με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 300.000. Το 2021 ήταν η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο. Κατέγραψε κατά κεφαλήν δολοφονία 155,77 ανά 100.000 κατοίκους. Αν και μια γραφική πόλη κατά τα άλλα, το Σιουδάδ Ομπρεγόν είναι μια ζωτική περιοχή στον κόσμο του εγκλήματος. Έχει αναφερθεί ότι η πόλη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο του εγκλήματος της εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων. Ως αποτέλεσμα, αυτό οδήγησε σε εγκλήματα που σχετίζονται με συμμορίες σε μια πόλη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα το 2014.

Καράκας, Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα είναι μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο έγκλημα στον κόσμο. Ακόμη χειρότερα, η πλειονότητα των δολοφονιών μένει ατιμώρητη λόγω έλλειψης πόρων και διαφθοράς στην επιβολή του νόμου. Έτσι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα φιλοξενεί μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του Καράκας. Η πόλη γνώρισε 100 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους. Η κύρια αιτία μιας τέτοιας βίας είναι η φτώχεια και η κακή επιβολή του νόμου στην πόλη.

Τιχουάνα, Μεξικό

Με πληθυσμό λίγο πάνω από δύο εκατομμύρια, η Τιχουάνα μοιράζεται σύνορα με την πόλη του Σαν Ντιέγκο. Στο παρελθόν ήταν η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο. Έκτοτε, έχει βελτιωθεί ελαφρώς, υποχωρώντας στην τέταρτη θέση το 2021.

Κίγκστον, Τζαμάικα

Η Καραϊβική είναι μια από τις πιο ειρηνικές και ασφαλέστερες περιοχές στον κόσμο, καθιστώντας την ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κίνγκστον, που συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο. Ένα μείγμα οργανωμένου εγκλήματος, κοινωνικής ανισότητας και υπολειτουργικής επιβολής του νόμου έχουν συμβάλει στην επικίνδυνη ατμόσφαιρα του Kingston. Σύμφωνα με το MCPSCJ, η πόλη είχε ένα ποσοστό δολοφονιών 64,17 δολοφονιών ανά 100.000 ανθρώπους.

Εκτός από τις ανθρωποκτονίες, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες, ληστείες και παρόμοια, καθώς οι μικροεγκληματίες στοχεύουν κυρίως τουρίστες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων