E-Daily

Έζησαν έναν «καταραμένο» έρωτα: Αυτή δεν άντεξε το θάνατό του ‑ Πέθαναν και οι δύο στα 27 τους

Τον βρήκε νεκρό και πέθανε τρία χρόνια μετά στην ίδια ηλικία

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

10/5/2023 | 00:59

Από το 1965 έως το 1971, η Pamela Courson στάθηκε στο πλευρό του Jim Morrison ως φίλη και μούσα του - μέχρι τον τραγικό θάνατό του σε ηλικία 27 ετών ...

Η Pamela Courson ενσάρκωσε το ελεύθερο πνεύμα της γενιάς των χίπις. Έχοντας εγκαταλείψει τη σχολή τέχνης, ήταν αποφασισμένη να ακολουθήσει την τέχνη με τους δικούς της όρους - και να φτιάξει ένα όνομα για τον εαυτό της. Αλλά τελικά, τη θυμούνται κυρίως ως σύντροφο του Jim Morrison.

Η όμορφη Καλιφορνέζα είχε ήδη αγκαλιάσει το κίνημα της αντικουλτούρας από τη στιγμή που γνώρισε τον frontman των The Doors το 1965. Δεν είναι λοιπόν περίεργο γιατί την τράβηξε ο άγριος ροκ σταρ. Το ζευγάρι έγινε γρήγορα σοβαρή σχέση, με τον Jim Morrison να την περιγράφει ως «κοσμική σύντροφό του». Μετά από μόλις ένα χρόνο συμβίωσης, το ζευγάρι έκανε σχέδια να παντρευτεί, αλλά η Pamela δεν κατάφερε να βγάλει την άδεια γάμου και το σχέδιο ...ναυάγησε. Αντί να ξαναπροσπαθήσουν, ο Morrison την εξέπληξε χρηματοδοτώντας τη μπουτίκ που ονειρευόταν η Pam και δίνοντάς της πρόσβαση στην περιουσία του.

Όμως η σχέση της Pamela Courson και του Jim Morrison δεν ήταν παραμυθένια. Από την κατάχρηση ναρκωτικών έως τις επαναλαμβανόμενες απιστίες και τους εκρηκτικούς καβγάδες, η σχέση τους ήταν ο ορισμός της ταραχώδους - και μερικές φορές ακόμη και βίαια. Ωστόσο, ο Morrison και η Courson έμοιαζαν πάντα να βρίσκουν έναν τρόπο να συμφιλιώνονται.

Μέχρι το 1971, το ζευγάρι είχε αποφασίσει να μετακομίσει μαζί στο Παρίσι. Όμως, τραγική ειρωνεία, ήταν εκεί μόνο για λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Jim Morrison στα 27 του. Και σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, η Pamela Courson θα είχε μια απαίσια παρόμοια μοίρα. Ήταν κι εκείνη 27 ετών.