E-Daily

Αυτό το εστιατόριο είναι βγαλμένο από ελληνική ταινία και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη

Ένας μαγικός προορισμός που αξίζει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

28/2/2023 | 00:11

Όλες οι πόλεις κρύβουν "θησαυρούς" και φυσικά το ίδιο ισχύει για τη Θεσσαλονίκη. Στα ανατολικά της πόλης θα βρεις κρυμμένα τοπία και μαγαζιά που αξίζουν να τα γνωρίσεις και να τα αγαπήσεις.

Ένας από αυτούς τους θησαυρούς, βρίσκεται στην περιοχή του Αγγελοχωρίου, λίγο μετά την Περαία και πριν από τη Νέα Μηχανιώνα. 

Ο λόγος για το κτήμα Αίθριον: ένας χώρος με υπέροχη αυλή και ακόμα πιο υπέροχο εσωτερικό. Ένα σκηνικό που σε γυρίζει αρκετά πίσω στο χρόνο ...

Πρόκειται για ένα χώρο που προσφέρεται για δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις, όμως είναι μια υπέροχη πρόταση και για ένα απλό φαγητό για παρέες, ζευγάρια και βέβαια, οικογένειες αφού είναι εξαιρετική επιλογή όταν υπάρχουν παιδιά.

Μια πετρόκτιστη αυλή με κιόσκια και τραπέζια σε διάφορα σημεία για τις ημέρες με ζέστη, ενώ το βασικό κτίσμα είναι ξύλινο και στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο τζάκια και μία σόμπα (στην οποία ο ιδιοκτήτης ζεσταίνει σάλτσες και λιώνει σοκολάτα).

Όλος ο χώρος αποτελείται από μεγάλα τραπέζια πάντοτε φτιαγμένα, στολισμένα και έτοιμα να υποδεχτούν κόσμο, ενώ τις μέρες με κρύο το τζάκι είναι εκεί για να προσφέρει ζεστασιά. 

Αυτό που προσέχει κανείς αμέσως είναι τα στοιχεία στη διακόσμηση που φέρνουν μνήμες από το παρελθόν, όπως παλιά περιοδικά, αφίσες από διαφημίσεις και αντικείμενα μιας άλλης εποχής, όπως το τηλέφωνο με καντράν. 

Σίγουρα αξίζει πάνω από όλα για την ευγένεια του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου, κ. Αργύρη, ο οποίος φροντίζει για τα πάντα με αγάπη και σεβασμό που δύσκολα θα βρει κανείς και στο πιο ακριβό εστιατόριο. 

Οι μερίδες στα πιάτα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές σε μέγεθος και σε γεύση, ενώ τα δύο μεγάλα ατού είναι το φρέσκο, ζεστό ψωμί που φτιάχνουν εκείνη την ώρα στην κουζίνα, αλλά και το γλυκό που κερνάνε στο τέλος το οποίο επίσης φτιάχνεται εκείνη την ώρα και είναι πεντανόστιμο.

Όταν ο ήλιος πέφτει, έρχεται η οθόνη του προτζέκτορα με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Frank Sinatra να τραγουδούν ...