E-Daily

Οι στοές της Θεσσαλονίκης με τα πανέμορφα μπαρ κι εστιατόρια

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουν απομείνει αρκετές στοές και περάσματα κάθε είδους

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

25/1/2023 | 00:04

Οι στοές της πόλης είναι τα... μικρά μυστικά που πλέον ξέρουν όλοι και συνεχίζουν να μεταλλάσσονται, να υποδέχονται νέα στέκια όπου συναντιέται η παράδοση του χθες με τη μοντέρνα ζωή του σήμερα.

ΜΟΔΙΑΝΟ + ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ

Η Αγορά Μοδιάνο ή Στοά Μοδιάνο, επίσημα Κεντρική Αγορά Τροφίμων ή Κεντρική Στοά Τροφίμων, είναι σκεπαστή αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κτήριο της αγοράς κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα J. Oliphant και τον μηχανικό και κύριο του έργου Ελί Μοδιάνο. Πριν μερικούς μήνες παραδόθηκε ανανεωμένη στο κοινό και έγινε το talk of the town!

ΣΤΟΑ ΕΜΠΟΡΩΝ + BORD DE LEAU

Περνώντας στην επάνω πλευρά της Εγνατίας, στον αριθμό 45, βρίσκεται η Στοά Εμπόρων. Μην μπερδευτείτε αν διαβάσετε τη φωτεινή επιγραφή στην είσοδο που γράφει «Φίλτρα Νερού», τόσο χαρακτηριστική ώστε πολλοί Θεσσαλονικείς αποκαλούν τη στοά του «Νερού»! Eκεί βρίσκουμε τον πολυχώρο Bord De L' Εau που σημαίνει "δίπλα Στο νερό" !

ΣΤΟΑ ΑΛΑΜΑΝΗ + ΤΖΑΜΑΛΑ

Στην καρδιά μιας μεγάλης πολυκατοικίας στη Λέοντος Σοφού από τη μία και από την άλλη στην οδό Τύπου. Mη σας φανεί περίεργο αν καθώς πάτε να τη διασχίσετε, ένα μάτσο νεολαίοι σηκωθούν και σύρουν τον χορό! Έτσι είναι η Τζαμάλα!

ΣΤΟΑ ΠΕΛΟΣΩΦ + PELOSOF

Το άλλοτε ταχυδρομείο και χώρος εμπορικών δραστηριοτήτων σήμερα είναι το hot spot της πόλης αφού εκεί βρήκε σπίτι το περιβόητο "Pelosof".

ΣΤΟΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟ + NOTRE DOME

Η Στοά Βυζάντιο, με είσοδο από την οδό Βαλαωρίτου, στο ύψος της Ι. Δραγούμη φιλοξενούσε προηγουμένως το μπιστρό Coq Au Zen. Σήμερα υπάρχει εκεί το πανέμορφο Notre Dome.

ΣΤΟΑ ΜΑΛΑΚΟΠΗ + BROKEN CLOCK

Χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο ρολόι που κοσμεί την όψη του. Βρίσκεται στον Φραγκομαχαλά και τώρα, φιλοξενεί την παμπ Broken Clock που είναι πάντα γεμάτη ως έξω, της οποίας το όνομα είναι εμπνευσμένο από το μεγάλο ρολόι που λέγαμε πιο πάνω το οποίο, fun fact, σταμάτησε να λειτουργεί στο μεγάλο σεισμό της πόλης.