E-Daily

Τα 5+1 podcasts που καταρρίπτουν τα σeξουαλικά ταμπού

Ανάμεσά τους τα κορυφαία της χρονιάς

Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ

20/12/2021 | 13:05

@belensp / Instagram

Κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς που αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ένας από τους βασικούς κερδισμένους του έτους είναι τα podcasts.

Πολλοί ήταν εκείνοι που στην αρχή τα κοίταξαν με δυσπιστία, θεωρούσαν ότι υπολείπονται του YouTube, όπου το υλικό είναι οπτικοακουστικό αλλά δεν συγκρίνονται και με το κλασσικό ραδιόφωνο. Όμως ο χρόνος ήρθε να τους αποδείξει το λάθος τους.

Φαίνεται πως τα podcast έχουν καθιερωθεί στη καθημερινότητα – κυρίως των νέων – όπου οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν τους επιτρέπουν να δώσουν μεγάλη προσοχή σε μια πληροφορία. Η ηχητική λοιπόν πληροφορία είναι η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και σου αποτυπώνεται στην μνήμη. Ήταν λοιπόν σίγουρο ότι το εγχείρημα των podcast θα έφτανε στην κορυφή.

Η θεματολογία ποικίλει και ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι τον ικανοποιεί την εκάστοτε το φορά. Ωστόσο τα podcast έχουν και κάτι άλλο ιδιαίτερο, οι άνθρωποι μιλούν ελεύθερα και χωρίς taboo για την σeξουαλικότητα τους. Για μια κοινωνία λοιπόν, που για χρόνια κρύβει κάθε σeξουαλικότητα και διδάσκει το ίδιο στις επόμενες γενιές, αυτής η μορφής απελευθέρωσης είναι τουλάχιστον λυτρωτική.

Εμείς μαζέψαμε 6 από τα βασικότερα podcast που μιλούν για όλα όσα κάναμε ότι δεν βλέπαμε τόσα χρόνια.

Thank you, Next

«Το Tyn είναι ένα ηχητικό ημερολόγιο για όλα τα δράματα που ζούμε στα γκομενικά μας». Την ηχητική επιμέλεια έχει αναλάβει η Χρήστος Τριάντης.

Πρόκειται για διάφορα podcast εξομολογήσεων διάσημων ή άσημων για όλα τα παράδοξα και τα ευτράπελα της eρωτικής ζωής. Ο καθένας διηγείται τη δική του κατάσταση και πολλοί από εμάς ταυτιζόμαστε.

Ψήσε καφέ να στα πω

«Αυτό το podcast είναι ένα προϊόν καραντινικής βαρεμάρας, αμέτρητων ηχητικών μηνυμάτων και περίσσειας αναξιοποίητης δημιουργικότητας. Ο Θάνος και η Αγγελίνα, η Αγγελίνα και ο Θάνος ψήνουν έναν καφέ και συζητάνε ό,τι σίγουρα συζητάς με τους κολλητούς σου».

Η θεματολογία τους, όπως λένε και στην περιγραφή είναι οι συζητήσεις με τους κολλητούς, από οδηγούς για sεxting και πρώτα ραντεβού, μέχρι τις σχέσεις μας με τους γονείς.

Sex diaries uncensored

«Ημερολόγια του σeξ, χωρίς λογοκρισία», από τον Alex Manos.

Ο Alex συζητά με τους καλεσμένους του για όλα τα σeξουαλικά taboo που φοβόμαστε να συζητήσουμε ακόμα και με τους κολλητούς.

 Το gay sεx, το τρίο και η εργασία στο OnlyFans είναι μόνο μερικά από τα θέματα που συζητούν.

Όσα ξέρει η Μαρία Σολωμού

«Η Μαρία Σολωμού έχει ένα μεγάλο ταλέντο. Να λύνει όλα τα προβλήματα - των άλλων, όπως της έλεγαν από τότε που ήταν μικρή. Προτιμά τα δύσκολα και μπερδεμένα θέματα, γιατί σ΄ αυτά βάζει τα δυνατά της να βρει τις καλύτερες λύσεις».

Η ηθοποιός διαβάζει και απαντάει σε όλα τα προβλήματα των άλλων. Προσπαθεί να δώσει μια λύση μέσα από τα δικά της βιώματα και να σταθεί σαν εξωτερικός και πιο αντικειμενικός παρατηρητής στα δικά μας.

«Η απειλή της πρώην και το φλερτ στο γραφείο!», «Στρέιτ μέχρι τα 35 και μετά… μπέρδεμα!», «Πώς ξεπερνάμε τους πρώην;». Εσύ μπορείς να δώσεις μια απάντηση σε όλα αυτά;

Sεx Podcast, by Άντρη Κωνσταντίνου

«Ένα podcast που παίρνει πολύ σοβαρά το σeξ και την επιρροή του στις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική ζωή. Ιστορίες με γλώσσα αληθινή για τη σeξουαλική ζωή, που μας έμαθαν να κρατάμε, με ενοχή, στο σκοτάδι. Η Άντρη Κωνσταντίνου συνομιλεί με ανθρώπους που έχουν σάρκα και οστά, έχουν πάθη και τα ζουν, πληρώνοντας όταν χρειαστεί το τίμημα».

Η θεματολογία ευρεία, οι ιστορίες πραγματικές, είναι όλα όσα μας έμαθαν να κρύβουμε κάτω από το χαλί. Η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων στο 100%

Sεx Education, by Onassis Stegi

«Πώς γίνεται η πρώτη φορά; Υπάρχει καλό και κακό πορνό; Είμαι gay, τώρα τι; Oι 20χρονοι Ελεάννα και Γιώργος μιλούν ανοιχτά για το σeξ, για όσα δεν θέλεις να συζητήσεις με τους γονείς σου και το σχολείο δεν θέλει να συζητήσει μαζί σου, με τη συνδρομή επιστημόνων. Το Sεx Education podcast είναι μία παραγωγή του pod.gr σε συνεργασία με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση».

Το σeξ, η επιστήμη και η γνώμη των νέων συνδέονται πιο ανοιχτά από ποτέ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο