E-Daily

7+1 περίεργες δουλειές που υπάρχουν μόνο για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Και όμως, κάποιοι πληρώνονται για αυτές και μάλιστα αδρά

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

19/12/2021 | 00:14

Φωτογραφία από τον χρήστη Roméo στο Pexels

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με το Forbes, το προσωπικό της βασίλισσας περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους έχουν συνηθισμένες δουλειές — όπως το νοικοκυριό, η ασφάλεια του παλατιού, το σερβίρισμα του φαγητού κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι των οποίων η δουλειά μπορεί να εκπλήξε τους απλούς ανθρώπους. 

Διαβάστε παρακάτω μια λίστα με τις πιο ασυνήθιστες δουλειές που έχει μόνο η Βασιλική Οικογένεια.

Φύλακας των Κύκνων και Σημειωτής των Κύκνων

Αρχικά, υπήρχε μόνο ένα άτομο που φρόντιζε τους κύκνους της Βασίλισσας που ονομαζόταν Keeper of the Swans. Ωστόσο, αργότερα αυτή η θέση χωρίστηκε σε 2 διαφορετικές - Warden of the Swans και Marker of the Swans. Ο ρόλος του φύλακα (warden) είναι να ασχολείται τακτικά με τις εξετάσεις υγείας των πτηνών, ενώ αυτού που σημειώνει (marker), είναι να διεξάγει την ετήσια απογραφή των κύκνων στον Τάμεση. Επιπλέον, η διάσωση και ο έλεγχος διαβίωσης των πτηνών αναλαμβάνονται επίσης από αυτούς τους ανθρώπους.

The Royal Shoe-Wearer

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα έχουν βιώσει πόνο φορώντας ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Σε αντίθεση με τους απλούς ανθρώπους όμως, η Αυτού Μεγαλειότητα έχει την τέλεια λύση για αυτό το πρόβλημα, μιας και έχει τον δικό της άνθρωπο να φοράει τα καινούργια της παπούτσια, πριν τα φορέσει εκείνη στις εξόδους της. Ένας υπάλληλος που κάνει αυτήν την δουλειά, είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει ότι η βασίλισσα θα αισθάνεται άνετα με τα νέα της παπούτσια και ότι θα είναι πρόθυμη να πάει με αυτά εκεί που πρέπει.

Master of the Queen’s Music

Ο Master of the Queen's Music είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση μουσικής για τα σημαντικά βασιλικά γεγονότα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάναν στέψεις, γενέθλια, επετείους, γάμους, ακόμη και κηδείες. Αρχικά, οι άνθρωποι που είχαν αυτήν τη θέση εργάστηκαν ως βασιλικοί μουσικοί για όλη τους τη ζωή, αλλά τώρα οι συνθέτες μπορούν να υπηρετήσουν μόνο για 10 χρόνια τη συγκεκριμένη θέση, ενώ μετά δίνουν την ευκαιρία σε άλλους ταλαντούχους μουσικούς να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Βασιλικός αστρονόμος

Στο βασιλικό νοικοκυριό, υπάρχει επίσης ένα άτομο που κυριολεκτικά παίρνει έναν ρόλο «αστέρι». Αυτός είναι ο Βασιλικός αστρονόμος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών στη Βασίλισσα σε αστρονομικά και συναφή επιστημονικά θέματα. Αυτή η θέση εργασίας δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα, όταν έγιναν πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις. Ωστόσο, σήμερα αυτός ο ρόλος είναι ως επί το πλείστον τιμητικός τίτλος.

Βασιλικός συντηρητής ρύθμισης ώρας

Δεν είναι εύκολη δουλειά να αλλάζετε την ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν έχετε περίπου 400 ρολόγια στη συλλογή σας. Για αυτό λοιπόν και η Αυτή Μεγαλειότητα έχει ένα πρόσωπο που έχει αναλάβει να κάνει αυτήν την δουλειά - έναν ωρολογικό συντηρητή. Με αρκετές εκατοντάδες ρολόγια στη βασιλική συλλογή, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών που έχουν οι πύργοι, χρειάζονται περίπου 16 ώρες για να ρυθμιστούν όλα. Ωστόσο, αυτή η δουλειά δεν αφορά μόνο την μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού, αλλά απαιτεί γνώση και εξειδίκευση, καθώς ο συντηρητής είναι επίσης υπεύθυνος για τη φροντίδα των ρολογιών, πολλά από τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία από την ίδια τη βασίλισσα.

Grand Carver

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν περιμένατε από τη βασίλισσα να μην το κάνει μόνη της και αυτό είναι το να κόβει το κρέας που τρώει σε φέτες. Αυτή η δουλειά εκτελείται από ένα συγκεκριμένο άτομο που ονομάζεται Grand Carver. Αυτή η παράδοση χρονολογείται από τους παλαιότερους αιώνες, καθώς σύμφωνα με την ιστορία, οι βασιλιάδες δεν έκοβαν ποτέ το κρέας στο πιάτο τους μόνοι τους. Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον σε αυτή τη θέση εργασίας, είναι το ότι δεν μπορούν όλοι να υποβάλουν αίτηση για να την αναλάβουν. Αυτή η δουλειά είναι κληρονομική, γιατί πιστεύεται ότι το χάρισμα του ομοιόμορφου τεμαχισμού του κρέατος είναι γενετικό.

Αυτός που φιλά τα γραμματόσημα της Βασίλισσας

Η βρετανική μοναρχία διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές γραμματοσήμων σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει όμως ένας ειδικός άνθρωπος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να βρίσκει και να προσθέτει μοναδικά γραμματόσημα σε αυτή τη συλλογή. Η θέση ονομάζεται Keeper of the Queen's Stamps. Αν και η Βασίλισσα δεν είναι μεγάλη φαν των γραμματοσήμων, πιστεύει ότι η συλλογή που κληρονόμησε από τον πατέρα της, πρέπει να διατηρηθεί.

Συντηρητής κορνιζών

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, δεν υπάρχει μόνο μια τεράστια συλλογή από ρολόγια και γραμματόσημα, αλλά και από ανεκτίμητα έργα τέχνης με κορνίζες. Η Βασιλική συλλογή έχει περίπου 8.000 πίνακες, πολλοί από τους οποίους έχουν αντίστοιχους σκελετούς, που πρέπει να φροντιστούν. Έτσι, όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, υπάρχει ένα άτομο, που ονομάζεται Frames Conservator και προσέχει συνεχώς τις συνθήκες των πλαισίων που έχουν οι πίνακες και ασχολείται με τη συντήρηση και την αποκατάστασή τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Light για Κουτσελίνη: «Αυτή η πονήρω, η αλεπουδιάρα, το έκανε επίτηδες για τα νούμερα τηλεθέασης»

Tabloid 23.06.2024
«Δε γίνεται να είναι τόσο τούβλο που να βγήκε και να το είπε αυτό και να μην ξέρει ότι θα την κράξουμε όλοι»

Ασλεϊ Γκράχαμ: Στην Κέρκυρα το μοντέλο ‑ Οι φωτογραφίες της πάνω σε σκάφος

Tabloid 23.06.2024
Δείτε την ανάρτηση που έκανε το plus size μοντέλο από τις διακοπές της στην Ελλάδα

Αναστασία Γιούσεφ: «Δέχθηκα σeξουαλική παρενόχληση, μετά τον χορό, μόλις με πήγε στο ξενοδοχείο»

Tabloid Χτες
«Σε τέτοιες περιπτώσεις αγριεύω, νιώθω σαν άντρας», παραδέχεται

Μπακοδήμου για Κουτσελίνη: «Δεν μπορεί να κάνει διαχείριση κρίσης, αντί να τοποθετηθεί, πήγε στο χάμπουργκερ»

TV Buzz Χτες
«Δεν έμεινε η ίδια στην ουσία, το μπέργκερ δεν είχε κανένα νόημα»

Ορέστης Χαλκιάς: «Κανονικά είναι να τον έχεις αυτόν απέναντι και να του ρίξεις μια κουτουλιά»

Tabloid Χτες
«Αλλαξε τρομερά η ζωή μου μετά το Maestro», είπε ο ηθοποιός

Γιάννης Σπαλιάρας: «Μου έχει συμβεί να μου προτείνουν χρήματα, προκειμένου να ενδώσω σeξουαλικά μαζί τους»

Tabloid Χτες
Δεν με ενδιέφεραν ποτέ αυτά, τα προσπερνούσα κι έκανα πως δεν τα άκουγα, πρόσθεσε

Αθηναΐς Νέγκα για Μαρίνα Σάττι: «Δεν ήταν αμήχανο για εκείνη, εγώ ήμουν αμήχανη»

Tabloid Χτες
«Για μένα ήταν δύσκολο να είμαι σε ένα περιβάλλον με έναν άνθρωπο που έχω διαφωνήσει»

Μπέττυ Μαγγίρα κόλαφος για Θέμη Αδαμαντίδη: «Για λύπηση! Σε λίγο θα μας πείτε ότι μάς βαράτε γιατί μάς αγαπάτε»

TV Buzz Χτες
Η αγάπη τι σχέση έχει με το ξύλο; Δεν μπορώ να καταλάβω», τόνισε η Μπέττυ Μαγγίρα.