E-Daily

Οι 12 εκθαμβωτικές φωτογραφίες του διαγωνισμού Nature Conservancy

Οι φωτογραφίες «φωνάζουν» για τη ζωή και την κλιματική αλλαγή

Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ

3/12/2021 | 00:31

@Scott Portelli/TNC Photo Contest 2021

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός Nature Conservancy δεν αφορά μόνο την απονομή βραβείων στην καλύτερη φωτογραφία, αλλά και για τη μετάδοση ενός σημαντικού μηνύματος, «Αγαπήστε και προστατεύστε τη φύση».

Μας ωθεί στο να αντιληφθούμε ότι η φύση δεν μας χρειάζεται τόσο όσο τη χρειαζόμαστε εμείς, και είναι δική μας ευθύνη να καταβάλουμε προσπάθειες για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν το φετινό διαγωνισμό είναι σίγουρα από τις πιο ωραίες που έχετε δει, αλλά ταυτόχρονα μας βάλουν και σε σκέψη.

Ανάμεσα στις κορυφαίες είναι αυτή που απεικονίζει το κουφάρι ενός αλιγάτορα Pantanal σε ένα πολύ ξηρό έδαφος αλλά και εκείνη με τα τσιτάχ που διασχίζουν το ποτάμι.

Θηλυκός γορίλας, από τις πεδιάδες «Malui» περπατάει ανάμεσα από πεταλούδες. Bai Hokou, Dzanga Sangha Special Dense Forest Reserve, Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Δεκέμβριος 2011. Φωτογράφος: Anup Shah για τον TNC Photo Contest 2021.

Λίγο πριν από τους Μουσσώνες, οι πυγολαμπίδες συγκεντρώνονται σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας και σε συγκεκριμένα δέντρα -όπως αυτό- βρίσκονται σε ποσότητα εκατομμυρίων. Φωτογράφος: Prathamesh Ghadekar για τον TNC Photo Contest 2021.

Ένας νεκρός αλιγάτορας Pantanal στο ξηρό έδαφος στην άκρη του αυτοκινητόδρομου, Transpantaneira, δημοτική ενότητα Poconé (Mato Grosso). Φωτογράφος: Daniel De Granville Manço για τον TNC Photo Contest 2021.

Σε μια πτήση με ελικόπτερο μέσα από την οροσειρά, συναντάς αυτό το λευκό σύννεφο. Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη μαγευτική εικόνα που μοιάζει με κεφάλι δεινοσαύρου. Φωτογράφος: Denis Ferreira Netto για τον TNC Photo Contest 2021.

Στο Hung Hom, η ανατολή της πανσελήνου. Φωτογράφος: Kim-pan Dennis Wong για τον TNC Photo Contest 2021.

Ολόκληρη η ομάδα SOCP συνεργάζεται για να προετοιμάσει τη Brenda, μια θηλυκή ουρακοτάγκου ηλικίας 3 μηνών (δεν έχει ακόμη δόντια), για χειρουργική επέμβαση. Φωτογράφος: Alain Schroeder για τον TNC Photo Contest 2021.

Ένας οδηγός στην έρημο Σαχάρα την ώρα μιας ανεμοθύελλας. Φωτογράφος: Tom Overall για τον TNC Photo Contest 2021.

Νέος κίνδυνος για την υποβρύχια ζωή τα απόβλητα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φωτογράφος: Sebnem Coskun για τον TNC Photo Contest 2021.

Οι κολυμβητές και οι ελεύθεροι δύτες απολαμβάνουν τις αντίστοιχες αθλητικές/ψυχαγωγικές δραστηριότητές τους σε μια μάζα γλυκού νερού, γνωστή ως Cenotes. Φωτογράφος: Joram Mennes για τον TNC Photo Contest 2021.

Ισλανδία, 2019. Φωτογράφος: Man Wai Wong για τον TNC Photo Contest 2021.

Ανθισμένοι λωτοί στις λίμνες του Βιετνάμ. Φωτογράφος: Manh Cuong Vu για τον TNC Photo Contest 2021.

Πέντε αρσενικά τσιτάχ, προσπαθούν να διασχίσουν ένα ποτάμι με ισχυρά ρεύματα. Φαινόταν μια αποστολή καταδικασμένη σε αποτυχία, αλλά τα κατάφεραν και έφτασαν στην άλλη πλευρά. Φωτογράφος: Buddhilini de Soyza για τον TNC Photo Contest 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» ‑ Έθιμα και παραδόσεις

Ιστορικά 09.04.2026
Τα τέσσερα γεγονότα που τιμά η Εκκλησία και τα συμβολικά έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Απαγορεύεται ο χορός: Η ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυστηρά μέτρα τη Μεγάλη Παρασκευή

Νέα Εποχή 09.04.2026
Γιατί ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα περιορίζει τη διασκέδαση και επιβάλλει απόλυτη ηρεμία σε δημόσιους χώρους

Γιατί βάφουν οι Έλληνες τα αυγά κόκκινα το Πάσχα: Η ιστορία και η παράδοση που κρατά αιώνες

Stories 09.04.2026
Από τη θρησκευτική σημασία μέχρι το παιχνίδι του τσουγκρίσματος: όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κόκκινο αυγό

Η οικογένεια Νεοζηλανδών που ζει χωρίς στομάχι

Stories 09.04.2026
H δύσκολη απόφαση που σώζει ζωές

Το τέλος των managers όπως τους ξέραμε: Όταν η AI μπαίνει στη μέση, αλλάζει όλο το παιχνίδι

Νέα Εποχή 09.04.2026
Η επόμενη μέρα στη δουλειά δεν έχει ιεραρχίες

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Πάσχα 09.04.2026
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Εντυπωσιακά έθιμα για τη γιορτή του Πάσχα στην Ελλάδα

Πάσχα 09.04.2026
Σε όλες τις περιοχές της χώρας

Το χωριό όπου φτιάχνεις μόνος σου τον καφέ: Η ελληνική εμπειρία που μοιάζει απίστευτη

Νέα Εποχή Χτες
Σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο σημείο της Αρκαδίας, ένα καφενείο χωρίς καφετζή επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας

Το πιο απίθανο πασχαλινό έθιμο της Ευρώπης δε βάφει αυγά ‑ Φτιάχνει γιγάντια ομελέτα και τη μοιράζει σε χιλιάδες ανθρώπους

Νέα Εποχή Χτες
Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Σε αυτό το μέρος σπάνε 15.000 για μία και μόνο ομελέτα