E-Daily

Blood Moon: Ποιες αλλαγές φέρνει η σεληνιακή έκλειψη

Προς το πεπρωμένο μας, μας σπρώχνει η σεληνιακή έκλειψη και μας αναγκάζει να βγούμε από το comfort zone μας

18/11/2021 | 16:53

Didgeman / Pixabay

O τυπικός σεληνιακός κύκλος διαρκεί 28 μέρες, ενώ η έκλειψη πραγματοποιείται περίπου κάθε έξι μήνες. Προχτές τα ξημερώματα αυτά τα δύο φαινόμενα συγχρονίστηκαν και μία σεληνιακή έκλειψη έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με την αστρολογία η έκλειψη σηματοδοτεί γρήγορες και σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα η έκλειψη συμβαίνει όταν μια πανσέληνος (ή μια νέα σελήνη) πραγματοποιείται κοντά στους σεληνιακούς κόμβους, οι οποίοι μας εκτοξεύουν προς το πεπρωμένο, απομακρύνοντας τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας.

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου ονομάζεται και ματωμένο φεγγάρι. Η σεληνιακή έκλειψη του εν λόγω φεγγαριού, σύμφωνα με την αστρολογία, μας υποδεικνύει την κατεύθυνση της μοίρας μας.

Ο Βόρειος και ο Νότιος Κόμβος - Παρελθόν και μέλλον

Οι σεληνιακές κόμβοι αποτελούνται από δύο σημεία στον ουρανό, τον Βόρειο κόμβο και τον Νότιο κόμβο. Ο Βόρειος Κόμβος περιγράφει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναπτυχθούμε, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας και να κάνουμε αυτό που γεννηθήκαμε να κάνουμε (πεπρωμένο).

Ο Νότιος Κόμβος αντιπροσωπεύει όλα όσα έχουμε ήδη μάθει σε αυτή τη ζωή, μέσα από τις εμπειρίες μας αλλά και από όλα όσα έχουμε βιώσει στις προηγούμενες ζωές. Με λίγα λόγια, ο Βόρειος Κόμβος αντιπροσωπεύει το μέλλον, ενώ ο Νότιος Κόμβος το παρελθόν.

Η μερική έκλειψη Σελήνης θα πραγματοποιηθήκε στον Ταύρο, μόλις τέσσερις μοίρες μακριά από τον Βόρειο Κόμβο στους Διδύμους. Αυτό σημαίνει ότι η έκλειψη ακούμπησε τις πιο βαθείες χορδές μας και μας ωθεί να δράσουμε εκτός του comfort zone μας, κάνοντας πράγματα που δεν συνηθίζαμε έως τώρα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, μπορεί σύντομα να ανακαλύψουμε ότι το «πεπρωμένο» που μας φέρνει αυτή η έκλειψη μοιάζει αρκετά διαφορετικό από το μέλλον που είχαμε φανταστεί για τον εαυτό μας.

 Η Έκλειψη Σελήνης και το Blood Moon

Η Έκλειψη Σελήνης του Blood Moon στον Ταύρο έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου στις 3:57 π.μ.

Έκλειψη στην αστρονομία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος, είτε διότι εισέρχεται στη σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, είτε διότι ένα άλλο ουράνιο σώμα εισέρχεται ανάμεσα σε εκείνο και τον παρατηρητή.

Η συγκεκριμένη σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιήθηκε επειδή η πανσέληνος πέρασε στη σκιά της Γης, γνωστή και ως «umbra». Αυτή η σκιά είναι που προσδίδει στο φεγγάρι το χαρακτηριστικό κατακόκκινο χρώμα του, δίνοντάς του το παρατσούκλι του «ματωμένου φεγγαριού». Αυτό το «μαγικό», αλλά δυσοίωνο αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία στην αστρολογία.

Ηεν λόγω έκλειψη Σελήνης είναι η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Οι υπόλοιπες από αυτές τις εκλείψεις θα ξεδιπλωθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, διαμορφώνοντας τη ζωή μας κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Τι σημαίνει ο άξονας Ταύρου - Σκορπιού 

Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού συνδέεται άμεσα με την ικανότητά μας να προστατεύουμε ό,τι μας ανήκει καθώς και να μοιραζόμαστε τα υπάρχοντά μας με όσους έχουμε επιλέξει να μας πλησιάσουν. Ο Ταύρος είναι ένα προσγειωμένο και πρακτικό ζώδιο της γης που ασχολείται με τα οικονομικά, τα υλικά υπάρχοντα, την ικανότητά μας να είμαστε αυτάρκεις και την αυτοεκτίμηση μας. Στην άλλη άκρη του άξονα βρίσκεται ο Σκορπιός, που είναι ένα συναισθηματικό και παθιασμένο ζώδιο του νερού. Ο απώτερος στόχος του Σκορπιού είναι να συγχωνεύσει ενέργειες, να δημιουργήσει οικειότητα και να μοιραστεί ό,τι είναι δικό του με αυτούς που αγαπά και φροντίζει, να γίνει ένα με κάποιον άλλο.

Η εν λόγω έκλειψη έλαβε χώρα στις 27 μοίρες του Ταύρου, ρίχνοντας φως σε ότι θεωρούμε δικό μας, ενώ επίσης μας βοηθά να επανασχεδιάσουμε τα όρια που θέτουμε στις ουσιαστικές σχέσεις μας με τους άλλους.

Οτιδήποτε συμβαίνει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα μιας έκλειψης είναι εκτός του προσωπικού μας ελέγχου, επομένως δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε το αποτέλεσμα.

Αφήστε τα ζάρια να πέσουν και εμπιστευτείτε ότι είστε εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είστε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα 21/5: Θα αναθεωρήσετε για τα πάντα

Ζώδια Ημέρας 21.05.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα 20/5: Μην αναλώνεστε με ανθρώπους που δεν σας κάνουν

Ζώδια Ημέρας Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ζώδια Εβδομάδας: Έντονες διαμάχες, κλάματα και μια απρόσμενη έκπληξη

Ζώδια Εβδομάδας Χτες
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

Τα ζώδια σήμερα 19/5: Προσέξτε αυτά που σας λένε

Ζώδια Ημέρας Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτό είναι το πιο τοξικό ζώδιο που θα συναντήσεις

Αστρα: Θέματα & Κουίζ Προχτές
Και ένα top 5 για να φυλάς τα νώτα σου

Τα ζώδια σήμερα 18/5: Πλησιάζει το τέλος μιας δυσκολίας

Ζώδια Ημέρας 18.05.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτά τα ζώδια προσπαθούν πάρα πολύ για να αρέσουν στους άλλους

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 18.05.2024
Θέλουν να τους συμπαθούν οι πάντες

Τα ζώδια σήμερα 17/5: Είναι σημαντικό να γιορτάζετε τις νίκες σας

Ζώδια Ημέρας 17.05.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα 3 ζώδια που θα είναι πολύ τυχερά στα ερωτικά το σαββατοκύριακο

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 17.05.2024
Ετοιμάσου για εκπλήξεις αν ανήκεις σε κάποιο από αυτά

Τα ζώδια σήμερα 16/5: Μειώστε την ταχύτητά σας

Ζώδια Ημέρας 16.05.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ζώδια ‑ Ερχεται η πιο τυχερή μέρα του χρόνου: Τι θα σου συμβεί

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 16.05.2024
Τι μας περιμένει το άλλο μισό του Μαΐου

Τα ζώδια σήμερα 15/5: Η διαίσθησή σας ξέρει

Ζώδια Ημέρας 15.05.2024
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr