E-Daily

Πώς χειρίζονται οι γυναίκες τα περιστατικά παρενόχλησης: Το trend στο Tik Tok

Τα social media αποτελούν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην παρενόχληση και την κακοποίση. Ακολουθήστε το νήμα

Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ

16/11/2021 | 00:19

StockSnap / Pixabay

Τα περιστατικά παρενόχλησης ακόμα και σε δημόσιο μέρος είναι αμέτρητα και σε καθημερινή βάση. Κυρίως άντρες παρενοχλούν γυναίκες, ίσως γιατί πιστεύουν ότι είναι πιο «εύκολος στόχος» ή ίσως γιατί έτσι «έχουν μάθει», (πατριαρχεία, mansplaining κλπ).

Οι σύγχρονες γυναίκες όμως έχουν χειραφετηθεί και βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να χειρίζονται τέτοια περιστατικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ισχυρό σύμμαχο, οι γυναίκες ενώνονται και νιώθουν πιο δυνατές. Μάλιστα έχει ξεκινήσει ένα trend στο Tik Tok όπου οι γυναίκες μοιράζονται τις ιστορίες τους και τον τρόπο που ξέφυγαν από την ενοχλητική κατάσταση.

«Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί με γυναικεία ένδυση, εγώ και η φίλη μου φορούσαμε ένα μονόπετρο για να τους δείχνουμε ότι είμαστε αρραβωνιασμένες. Με αυτό τον τρόπο γλυτώναμε από πολλές άβολες καταστάσεις. Κάποιοι πελάτες ήταν υπερβολικά φιλικοί», μας λέει η vickaboox στο Tik Tok.

@vickaboox

Needs to be said! We don’t ask for it ##women ##safety ##awareness ##womenempowerment ##fyp

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks

«Ήταν αυτός ο τύπος, ο οποίος διέσχισε τον δρόμο για να έρθει να σταθεί δίπλα μου. Την ίδια ώρα ένα αμάξι παρκάρει με αλάρμ. Τον ρωτάω να δει αν είναι το uber μου γιατί εγώ δεν είχα τα γυαλιά μου μαζί. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν είναι το uber μου. Αλλά εγώ αισθανόμουν περίεργα. Τον κοίταξα και του είπα ότι δεν τον πιστεύω και πήγα προς το παρκαρισμένο όχημα. Εκείνος γελούσε υστερικά καθ’ όλη την διάρκεια. Τελικά ήταν το uber μου. Μπαίνω μέσα, εκείνος τρέχει να με προφτάσει και όταν πήγα να κλείσω την πόρτα μου είπε είναι κρίμα να είσαι και έξυπνη και όμορφη», μας διηγείται η saoirse12345.

@saoirse12345

♬ original sound - saoirse12345

«Δούλευα σε ένα εστιατόριο μαζί με μία φίλη μου. Ένα μεσημέρι Τρίτης ήρθε να γευματίσει ένα ζευγάρι, μάλλον για πρώτο ραντεβού. Εκείνος ήταν πολύ αγχωμένος και παρήγγειλε δύο ποτήρια κρασί. Η κοπέλα πήγε στο μπάνιο και τότε ο άντρας της έριξε κάτι στο ποτό της. Η κοπέλα παρέμεινε στο μπάνιο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να συλλάβει τον άντρα. Ήταν Τρίτη μεσημέρι, κανείς δεν περίμενε ότι θα προσπαθήσει να την ναρκώσει», λέει η sarahjaypierce.

@sarahjaypierce

Why women are scared to leave the house.... ##women ##metoo ##becareful ##staysafe ##trigger ##trauma ##awareness

♬ original sound - Sarah-Jay Pierce
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά 16.11.2025
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα dating apps

Νέα Εποχή 16.11.2025
Η τεχνολογία του έρωτα αναζητά καινοτομίες

Ο θρύλος της ιερής ελιάς που βρίσκεται στην Ακρόπολη

Ιστορικά 16.11.2025
Μια ρομαντική ιστορία που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε

Αερόφυτα: τα φυτά που δεν ζουν στο χώμα!

Περιβάλλον 16.11.2025
Κι όμως υπάρχουν!

Το νέο ψηφιακό φαινόμενο: Oι άνθρωποι κάνουν σχέση με το ΑΙ Chatbot τους

Νέα Εποχή Χτες
Ένα φαινόμενο που δεν είναι πια επιστημονική φαντασία

Καταπίνουμε πλαστικό χωρίς να το βλέπουμε: Το αόρατο ταξίδι των μικροπλαστικών

Περιβάλλον Χτες
Η Ευρώπη σκληραίνει το παιχνίδι: νέοι κανόνες για να κοπεί η ρύπανση στην πηγή

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Νέα Εποχή Χτες
Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

Stories Χτες
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: Ζωή γεμάτη ερωτικά σκάνδαλα, ίντριγκες και ένα απαγορευμένο δωμάτιο

Πρόσωπα Χτες
Ως μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο πολλών εξωφρενικών φημών.