E-Daily

Ιδανικές στιγμές που μπορείς να ζήσεις μόνο στην Ελλάδα το χειμώνα

Όλα εκείνα που κάνουν την Ελλάδα υπέροχη και το χειμώνα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

3/2/2020 | 00:04

Οτι η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές το γνωρίζουμε. Ότι είναι υπέροχη κάθε εποχή του χρόνου επίσης. Συγκεντρώσαμε όμως μερικές προτάσεις για όσους θέλουν να την αγαπήσουν ακόμη παραπάνω! 

Να χάσεις την αίσθηση του χρόνου στα πανέμορφα χωριά στα Ζαγοροχώρια και να περπατήσεις τα στενά δρομάκια στο Δίλοφο και στη Βίτσα. Θα ξεχάσεις σύντομα όλα τα άλλα, όταν αρχίσεις να ανακαλύπτεις μικρά πέτρινα σπίτια με καμινάδες που αχνίζουν και όταν πεινάσεις πρέπει να δοκιμάσεις είτε το φαγητό στο Κανέλα και Γαρύφαλλο (ένα θεματικό εστιατόριο αφιερωμένο στα μανιτάρια, τους εκλεκτούς καρπούς της άγριας φύσης της Ηπείρου) είτε το Λίθο (για νόστιμα φαγητά και χειροποίητες πίτες).

"Λίθος" στο Δίλοφο

Nα πιεις ένα καφεδάκι σε ένα κλασικό παραδοσιακό καφενείο που θα σου θυμίσει ελληνική ταινία και θα μπορέσεις να αναμειχθείς με τους υπόλοιπους μιλώντας για πολιτική και αθλητικά! Ένα τέτοιο θα βρεις στη Στεμνίτσα, στις πλαγιές του Μαινάλου και στο κέντρο μιας πανέμορφης ορεινής ενότητας χωριών της Αρκαδίας. Στο καφενείο "Γερουσία" για καφέ και μετά για τσίπουρο με μεζέδες θα το ζήσεις όπως πρέπει.

O Άκης Πετρετζίκης στο καφενείο "Γερουσία"

Όσο έξω χιονίζει, να κλειστείς σε ένα ξενώνα με επιτραπέζια και πολύ αλκοόλ, με κρασιά και φιλέματα και μαζί με την παρέα σου, δίπλα στο τζάκι να περάσετε μια αξέχαστη νύχτα! Κάτι τέτοιο μπορείς να ζήσεις στο Νυμφαίο και το πανέμορφο ξενώνα La Moara που έχει και στο υπόγειο ένα τεράστιο playroom!

La Moara

Να πας στις Μηλιές Πηλίου και να ανέβεις στο τρενάκι που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και σε περνά από μια μαγευτική διαδρομή! Ο θρυλικός “Μουντζούρης” είναι ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο του Πηλίου και θα σου κάνει μια από τις πιο γραφικές και υπέροχες βόλτες της ζωής σου - και ειδικά το χειμώνα η διαδρομή μοιάζει τοσο κινηματογραφική. Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. 

Το τρενάκι του Πηλίου

Nα φας γλυκά και πίτες στον Παλιό Παντελεήμονα όσο η φωτιά καίει. Στο ζαχαροπλαστείο "Τα γλυκά της Φωφώς", θα χορτάσει, εκτός απο το στομάχι σου, και το μάτι σου! Η πέτρα, το ξύλο, το τζάκι, τα παράθυρα που ταξιδεύουν το μάτι ως τον ορίζοντα, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις το πρωινό σου!

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τυρόπιτα στο ζαχαροπλαστείο της Φωφώς

Να φας σε παραδοσιακή παλιά ταβέρνα που έμεινε αναλοίωτη στο χρόνο - και ενώ οι άλλοι δοκιμάζουν χωριάτικη σαλάτα σε αποδόμηση και πειραγμένα πιάτα, εσύ να φας παραδοσιακά και να πιεις τσίπουρο όπως στα παλιά. Αν σε βγάλει ο δρόμος ως τον Έβρο, κάνε μια βόλτα από την ταβέρνα "Ο μπουφές και το μασάλι" με το τζάκι και τα τραπέζια που γίνονται όλοι μια παρέα. Αν είσαι τυχερός θα πετύχεις και τους γκαϊντατζήδες της περιοχής!

"Ο μπουφές και το μασάλι"

Να κοιμηθείς σε μακεδονίτικο αρχοντικό, με τα ξύλινα πατώματα, το τζάκι στο δωμάτιο, με βαριές φλοκάτες για κουβέρτες, έντονα χρώματα σε κουρτίνες και χαλιά και να νιώσεις την απόλυτη ζεστασιά του δωματίου σου, όταν γυρίσεις από μια γεμάτη μέρα, αξία ανεκτίμητη. Στο "Αρχοντικό Αγκωνάρι" μπορείς να ζήσεις ακριβώς αυτό, μετά από μια μέρα στα χιόνια! 

Αρχοντικό Αγκωνάρι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους