E-Daily

Πονούσε στην κοιλιά για 10 χρόνια μέχρι που ανακάλυψαν αυτό μέσα της

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

9/10/2019 | 00:08

Μία γυναίκα στην Κίνα υπέφερε από πόνους στο στομάχι για περισσότερα από 10 χρόνια. Η 41χρονη γυναίκα είχε επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς για να ανακαλύψει την αιτία του πόνου της η οποία όμως έμεινε αδιευκρίνιστη μέχρι το χειρουργείο. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν πως υπεύθυνος ήταν ένας παρασιτικός σκώληκας, μήκους σχεδόν 30 εκατοστών, στο έντερό της.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου», δήλωσε ο Δρ. Li Juan, ο χειρουργός της γυναίκας. «Το έντερό της είχε τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του παράσιτου αλλά εξακολουθούσε να είναι μία τεράστια έκπληξη το να δω αυτή την περίπτωση με τα ίδια μου τα μάτια».

Μετά την πραγματοποίηση περισσότερων εξετάσεων ο Δρ. Juan βρήκε ότι η γυναίκα έπασχε από ασκαρίαση, μία παρασιτική μόλυνση που συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος καταναλώσει φαγητό ή νερό μολυσμένο από αυγά παρασίτων.

Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον Δρ. Juan να εντοπίσει πώς μολύνθηκε η γυναίκα, είναι πιθανό να έφαγε κάτι που δεν είχε πλυθεί επαρκώς ή να ήπιε νερό που περιείχε αυγά παρασίτων, τα οποία είναι μικρά και μη ορατά.

Ακολούθως κατά πάσα πιθανότητα, ο παρασιτικός σκώληκας μπόρεσε να μεγαλώσει εντός του εντέρου της.

Συνήθως η ασκαρίαση δεν έχει συμπτώματα αλλά σε περίπτωση που εκδηλωθούν συχνά περιλαμβάνουν τον πόνο στο στομάχι, καθώς και τον βήχα.

Κάποιες φορές, ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί είναι πιθανό να αποβάλει το παράσιτο είτε μέσω των κοπράνων είτε μέσω βήχα.

Τις περισσότερες φορές οι μολύνσεις από παράσιτα δεν προκαλούν προβλήματα υγείας. Το πλύσιμο των χεριών και o καλός καθαρισμός των τροφίμων μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά των παρασιτικών μολύνσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλενα Κατραβά: Η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» δίπλα στον Λορέντζο Καριέρε ως το τέλος

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Σύζυγος και αδιάκοπη συμπαραστάτης του Λορέντζου Καριέρε, η Έλενα Κατραβά υπήρξε ο άνθρωπος που δεν έλειψε ποτέ από κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής του.Μακριά από τα φώτα, επέλεξε να οικοδομήσουν μαζί μια οικογένεια, κρατώντας ζηλότυπα προστατευμένη την ιδιωτική τους ζωή.

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Φωτογραφίες από τις Μαλδίβες και η ανάρτηση που συγκίνησε – «Δεν μου λείπει απολύτως τίποτα»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
«Ένα ηλιοβασίλεμα, μια απέραντη γαλήνη και δίπλα μου ο άνθρωπος που αγαπώ», έγραψε στην ανάρτησή της

Μαρία Σολωμού: «Κάνω συζητήσεις με ανθρώπους που θαυμάζω – 2‑3 όμως θα ήθελα να τους κλωτσήσω»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η Μαρία Σολωμού μίλησε για το podcast «Μαρία τη Νύχτα», την εμπειρία της στην τηλεόραση και την απόφασή της να σταματήσει το YouTube.

Δύο μήνες μετά το σοβαρό ατύχημά του στο Survivor, ο Σταύρος Φλώρος επέστρεψε στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η επιστροφή του παίκτη του ριάλιτι επιβίωσης έγινε γνωστή μέσω των social media

Ποιος είπε ότι ο γάμος στο Χόλιγουντ δεν αντέχει; Δείτε τον Πιρς Μπρόσναν με τη σύζυγό του στο Μπέβερλι Χιλς

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το ζευγάρι του Χόλιγουντ που μετρά 25 χρόνια γάμου παρέδωσε μαθήματα αληθινής αγάπης κόντρα στα πικρόχολα σχόλια

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε αγώνα Μουντιάλ με τον Μικ Τζάγκερ

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τον ημιτελικό μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής παρακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ποιος ρόλος περιμένει τη Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 ‑ δείτε τι αποκάλυψε ο σταθμός

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η έμπειρη δημοσιογράφος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, αναλαμβάνοντας διπλό ρόλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και σε νέα ενημερωτική εκπομπή.

Δάκρυσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλώντας για τη Μάρω Κοντού: «Ήταν σύμβολο της παιδικής μας ηλικίας»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μετά την παράστασή του στην Ηγουμενίτσα, απευθύνθηκε στους θεατές με δάκρυα στα μάτια και πρότεινε να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί τη μεγάλη ηθοποιό τραγουδώντας.

Πώς αποχαιρέτησαν τον Λορέντζο Καριέρε οι «Φίλοι για Πάντα» ‑ δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Ελεύθερας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιώργος Ελεύθερας δημοσίευσε συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον αδικοχαμένο συνεργάτη και φίλο του, συνοδεύοντάς το με απόσπασμα από παλιό video clip τους.

Η Κάρα Ντελεβίν γίνεται η πρώτη λεσβία στο εξώφυλλο του Playboy

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η διάσημη top model και ηθοποιός γράφει ιστορία με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Playboy, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα και την ελευθερία της.

Λορέντζο Καριέρε: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του κουμπάρου του και το «άλλα σχέδια είχαμε» της Έλενας Κατραβά

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο κουμπάρος του Γιάννης Κουτράκης αποχαιρέτησε τον Λορέντζο Καριέρε με μια συγκινητική ανάρτηση, αναφερόμενος και στην Έλενα Κατραβά που του είπε «άλλα σχέδια είχαμε».

Τάσος Αρνιακός: Το καρφί για τον Ant1 ‑ Γιατί έφυγε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» για τις συνθήκες εργασίας του στον ΑΝΤ1 και τον ελάχιστο χρόνο που του δινόταν για την πρόγνωση καιρού.