E-Daily

Βράδυ Σαββάτου στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Ο καιρός γλύκανε(;) και είναι ώρα για τσάρκες

24/3/2018 | 00:10

Όταν έρχεται η άνοιξη, μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο. Τον αφήνεις για περίπου τρεις μήνες και αργότερα ξαναπαίρνεις το τιμόνι για την «off road» διαδρομή του καλοκαιριού. Μέχρι τότε όμως, ο καιρός καλυτερεύει σταδιακά, τα πολλά ρούχα μπαίνουν σιγά σιγά στην ντουλάπα και μπορείς ουσιαστικά να απολαύσεις την δροσιά που αποπνέει το όμορφο ανοιξιάτικο μεσογειακό κλίμα.

Ειδικά για την Αθήνα, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα στην πρωτεύουσα το καλοκαίρι, ενώ δείχνει πάντα ημιτελής η προσπάθεια της να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, Μάλλον, επειδή δεν εργάστηκε αρκετά το προηγούμενο καλοκαίρι...

Ο κόσμος αρχίζει και βγαίνει έξω, οι αυλές και οι ταράτσες ετοιμάζονται και οι τσάρκες είναι ό, τι καλύτερο, αφού πλέον είναι η εποχή τους. Τα Σάββατα, σκέφτεσαι πολλές φορές αυτό που δεν σκέφτεσαι την υπόλοιπη εβδομάδα. Ό, τι δηλαδή είσαι λίγο τυχερός που ζεις στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Ναι, συνήθως σκεφτόμαστε το αντίθετο. Αλλά όταν έρθει το Σάββατο, το ξεχνάμε. Ειδικά την άνοιξη.

Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν καφέ στο Ζάππειο ή στην Πλάκα, σουλατσάροντας σε μέρη όπου η αστική δόμηση της πόλης, δεν έχει ακουμπήσει πολύ. Λογικά θα πρέπει να πάρεις και καμιά ζακέτα μαζί σου, γιατί οι αέρηδες, είναι όνομα και πράγμα. Μετά θα χρειαστείς καύσιμα. Μεσημεριανό με τσιπουράκι ή κρασί χύμα, στου Ψυρρή ή στη «Φορμάικα» στο Μοναστηράκι (ακούγωντας Τζάζ). Ο μεσογειακό μεζές είναι το καλύτερο καύσιμο για να συνεχίσεις την έξοδό σου.

Φορμάικα

Μην πιείς πολύ γιατί έπεται συνέχεια. Όχι πολύ μακριά από το γκάζι και τον σταθμό του μετρό, στα όμορφα Πετράλωνα, είναι μια αυλή που θα ε κερδίσει αμέσως. Είναι το Upupa Epops, που θα σε μεταφέρει στην Αθήνα μιας άλλης εποχής. Πιο ρομαντική και πιο φιλόξενη. Καφές δεύτερος ή ένα ποτάκι. Και ήρθε η νύχτα.

Upupa Epops

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις στην «Αθήνα την νύχτα» όταν είναι «Βράδυ Σαββάτου». Από το Six D.O.G.S., μέχρι τα μικρά μπαράκια στου Ψυρρή μέχρι την οδό Βουλής και την Κολοκοτρώνη. «Drunk Sinatra», «La Vie En Rock», «Αμπάριζα» και «Booze Cooperativa», είναι μερικά από αυτά. Μπορείς πάντα να πας σε όλα. Αφού είναι δίπλα το ένα στο άλλο. Η μέρα και η νύχτα σου στην ανοιξιάτική Αθήνα έχει γεμίσει. Οι μπαταρίες σου σίγουρα είναι γεμάτες. Και θα περιμένεις ‘έτσι το επόμενο Σάββατο. Που θα κάνεις τα ίδια, ή όλα διαφορετικά. Γιατί η Αθήνα σου δίνει πάμπολλες επιλογές.

Αμπάριζα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 04.10.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα

Eat + Drink 04.10.2025
Καφέ, μπαρ και ταβέρνες βγαλμένες από τις ""χρυσές"" δεκαετίες του ... `60-`70`-80-`90`!

5 αυλές στην Αθήνα για φαγητό και κρασάκι με την παρέα σου

Eat + Drink 28.09.2025
Όσο ο καιρός είναι καλός, τα ταβερνάκια έχουν την τιμητική τους!

4 ταβερνάκια στην Αθήνα βγαλμένα από άλλη εποχή

Eat + Drink 27.09.2025
Θρυλικές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία που σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Ο Dub FX στο Fuzz στις 18 Οκτωβρίου: Κλείσε το εισιτήριό σου σήμερα

Exodos 25.09.2025
Ένα εκρηκτικό μουσικό υπερθέαμα στην Αθήνα

6 εστιατόρια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό ψάρι

Eat + Drink 21.09.2025
Πάρε την παρέα σου και πήγαινε οπωσδήποτε!

Τα πιο juicy burgers στην Αθήνα αυτή τη στιγμή

Eat + Drink 19.09.2025
Αν ψάχνεις πού να φας το επόμενο burger σου, κράτα αυτή τη λίστα!

Τα νέα coffee shops της Αθήνας που μοιάζουν με Βερολίνο

Eat + Drink 17.09.2025
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτά;

5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα

Eat + Drink 14.09.2025
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά

Eat + Drink 13.09.2025
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!

Από ramen μέχρι bao buns: πού τρως καλό ασιατικό στα νότια προάστια

Eat + Drink 12.09.2025
Τα νότια έχουν πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ασιατική γαστρονομία