E-Daily

Έτσι θα διώξεις τους κόμπους από το αγαπημένο σου πουλόβερ

Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει λύση και για αυτό το πρόβλημα



Δημοσίευση 30/1/2018 | 18:04

Το πιο συχνό θέμα που αντιμετωπίζεις με τα πουλόβερ σου, είναι σίγουρα οι κόμποι που δημιουργούνται από το πλυντήριο. Είναι πολύ εκνευριστικοί και χαλάνε την εικόνα του ρούχου σου, ισχύει, όμως τώρα υπάρχει τρόπος να τους διώξεις μόνη σου, μια και καλή.

Το πρώτο που πρέπει να έχεις κατά νου, αν θέλεις να γλυτώσεις τα κομπάκια, είναι οι οδηγίες πλύσης. Τις ακολουθείς κατά γράμμα. Γενικά βλέπεις και επιλέγεις τα πιο ήπια προγράμματα πλύσης και δε ξεχνάς ποτέ να βγάλεις τα πουλόβερ σου από το στεγνωτήριο, αμέσως μόλις η λειτουργία του τελειώσει.

Επιπλέον, τα καθαρίζεις τακτικά με ειδικές βούρτσες καθαρισμού που ξεμπλέκουν το μαλλί και το σημαντικότερο όλων: Όταν τα πλένεις, είτε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο, τα γυρνάς πάντα από τη μέσα πλευρά. 

Αν είναι πολύ αργά όμως και τα πουλόβερ σου έχουν γεμίσει κόμπους, τότε έχεις άλλες δυο εναλλακτικές. Η πρώτη είναι το ψαλίδι ή το ξυράφι, που προφανώς και θέλει τεχνική, καθώς με αυτά αφαιρείς έναν έναν τους κόμπους από το ρούχο. Πρόσεξε όμως, καθώς αν πλησιάσεις πολύ το ύφασμα, πιθανότατα να το καταστρέψεις.

Ο άλλος τρόπος, απαιτεί χρήματα αφενός και χρόνο αφετέρου, καθώς μπορείς να αναζητήσεις και να αγοράσεις ένα ειδικό μηχάνημα που κάνει ακριβώς αυτήν τη δουλειά. Μάλιστα, αυτές οι συσκευές διαθέτουν συνήθως διαφορετικές κεφαλές, για να τις αλλάζεις ανάλογα με το ύφασμα, ενώ εκτός από τα ρούχα σου, μπορείς να καθαρίσεις και τις κουβέρτες ή τις παπλωματοθήκες από τους κόμπους. Εννοείται πως όταν τις χρησιμοποιείς σε πουλόβερ, δεν το φοράς εκείνη την ώρα και θα πρέπει να θυμάσαι να καθαρίζεις συχνά τις κεφαλές από τα υπολείμματα του μαλλιού.