E-Daily

Η κόρη του γόη ηθοποιού που παράτησε το μόντελινγκ για να γίνει κυνηγός επικηρυγμένων

Μια συναρπαστική ιστορία

26/1/2018 | 00:58

Οι κυνηγοί επικηρυγμένων είναι μετρημένοι πλέον, αφού σε πολύ λίγες χώρες επιτρέπεται ένας ιδιώτης να πάρει άδεια ώστε να βρει εγκληματίες φυγάδες και να τους επιστρέψει στις αρχές, ζωντανούς ή νεκρούς. Μια χώρα που εφάρμοσε την συγκεκριμένη τακτική από πολύ παλιά, από τα χρόνια της λεγόμενης Άγριας Δύσης, είναι οι ΗΠΑ. Και ακόμα το εφαρμόζουν.

Πρόκειται για ένα περιπετειώδες επάγγελμα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, που συνήθως γίνεται από ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν την πεποίθηση ότι δικαιούνται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Παραμονεύουν, μετακινούνται και είναι έτοιμοι να πάρουν οποιαδήποτε αμοιβή για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.

Η κοπέλα της συγκεκριμένης ιστορίας, δεν είχε εκπαιδευτεί. Το Χόλυγουντ είχε ανοίξει τις αγκαλιές του γι’ αυτήν, αλλά εκείνη προτίμησε να κυνηγάει εγκληματίες. Ήταν όμορφη, ήταν κόρη γνωστού ηθοποιού και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει πόρτες. Κι όμως, για την Ντόμινο Χάρβεϊ όλα αυτά ήταν μάλλον αδιάφορα.

Την δεκαετία του ’60 ο ηθοποιός Λόρενς Χάρβεϊ γνώρισε την Πολίν Στόουν, τοπ μόντελ της εποχής. Καρδιοκατακτητής ο ένας, καλλονή η άλλη, έγιναν ζευγάρι. Η Πολίν έμεινε έγκυος και στις 7 Αυγούστου του 1969, ήρθε στον κόσμο η Ντόμινο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο του στομάχου.

Ο Λόρενς Χάρβεϊ

Στα 12 της χρόνια, η μητέρα της παντρεύτηκε τον ιδρυτή της αλυσίδας εστιατορίων «Hard Rock Cafe». Η τρείς τους έμειναν στο Λονδίνο. Η Ντόμινο δεν ήταν ποτέ συνηθισμένο κοριτσάκι. Έκοβε τα κεφάλια από τις κούκλες της και έμπλεκε σε καυγάδες με αγόρια. Την έδιωξαν από τέσσερα σχολεία. Τελικά ηρέμησε λίγο, όταν ξεκίνησε τζούντο και πειραματίστηκε με αστέρια των Νίντζα.

Όταν η μητέρα και ο πατριός της μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, εκείνη έμεινε στο Λονδίνο. Σχεδίαζε δικά της μπλουζάκι που πουλούσε σε παζάρια και αποπειράθηκε να ανοίξει ένα κλαμπ. Δεν τα κατάφερνε και πολύ καλά όμως. Λίγο μετά τα 20 μετακόμισε κι εκείνη στο Λος Άντζελες. Ήταν πανέμορφη και πέρασε λίγο καιρό ως μοντέλο, αλλά δεν είχε καμία όρεξη να συνεχίσει. Η μητέρα της επέμενε να βρει δουλειά.

Απάντησε σε αγγελία σχολής για κυνηγούς επικηρυγμένων. Ο εκπαιδευτής, Εντ Μαρτίνεζ ήταν βετεράνος του Βιετνάμ. Είδε πολλές δυνατότητες στην Ντόμινο και μαζί με τον σκληρό Choco, έφτιαξαν ένα τρίο που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των φυγάδων. Ο Choco ποτέ δεν κατάλαβε γιατί η Nτόμινο παράτησε τα πάντα για να γίνει κυνηγός επικηρυγμένων. Όμως έβλεπε κι αυτός πως η 25χρονη τότε κοπέλα δεν έκανε για μια συμβατική ζωή.

Έγινε μια από τις καλύτερες. Οι γνώσεις τις στις πολεμικές τέχνες μαζί με την ομορφιά της και την αγγλική της προφορά, έγιναν ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Κατάφερε να συλλάβει ή να σκοτώσει πολλούς εγκληματίες. Το πάθος της ήταν τέτοιο που πολλές φορές, έπρεπε κάποιος να την σταματήσει όταν έμπλεκε σε καυγά.

Με τον σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ

Όμως παρόλη την επιτυχημένη εν τέλει καριέρα της σε αυτό το παράξενο επάγγελμα, δεν πέτυχε ποτέ να ξεφύγει από την χρήση ναρκωτικών. Μπήκε πολλές φορές σε κλινική αποτοξίνωσης. Το 2005 συνελήφθη με την κατηγορία εμπορίου μεθαμφεταμίνης. Παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση αλλά όχι και εμπόριο. Η εγγύηση πληρώθηκε αλλά η Ντόμινο αναγκάστηκε να φορέσει βραχιολάκι και να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ήταν σαν την σκότωνες. Δεν άντεξε ούτε έναν μήνα. Στις 27 Ιουνίου βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση χαπιών. Λίγο πριν κλείσει τα 36, η Ντόμινο Χάρβεϊ και η παράξενη αλλά συναρπαστική ιστορία της, έπαψαν να υπάρχουν. Τον ίδιο χρόνο, κυκλοφόρησε η ταινία με τον τίτλο «Domino», όπου πρωταγωνίστησε η Keira Knightley. Και παρόλο που η ταινία αποτύπωσε τα χρόνια της ως κυνηγού επικηρυγμένων, απέτυχε να μπει στην ψυχολογία της. Το μόνο που θυμόμαστε είναι ο τρόπος που μας συστήνεται: Το όνομα μου είναι Ντόμινο Χάρβεϊ. Είμαι κυνηγός επικηρυγμένων...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός