E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Με τίποτα δεν θα απαρνηθώ τις επιλογές μου

Τι λέει για τα τραγούδια που έκανε για διαφημίσεις

Δημοσίευση 9/11/2017 | 21:19

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Με τίποτα δεν θα απαρνηθώ τις επιλογές μου

Ήταν το 1998 όταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήρθε από την Κύπρο και έκανε αμέσως επιτυχία τραγουδώντας το Άγγιγμα Ζωής του Γιώργου Χατζηνάσιου, το οποίο ήταν το soundtrack της ομώνυμης επιτυχημένης σειράς. Ήταν 20 ετών και μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε η αναγνωρισιμότητα, η επιτυχία. 19 χρόνια μετά, κλείνοντας τα 39, ο δημιουργός και ερμηνευτής κάνει το δικό του απολογισμό.

Έκανες επιτυχία πολύ γρήγορα. Κοιτάζοντας πίσω και κάνοντας την αυτοκριτική σου, υπήρξαν στιγμές που αυτό σου δημιούργησε ίσως έπαρση, την «ψώνισες»;

Εγώ δεν το ένιωσα ποτέ, αλλά το τι λέμε εμείς δεν έχει σημασία. Θεωρώ αξιολογώντας το εκ των υστέρων ότι για τα δεδομένα της κατάστασης ήμουν αρκετά συγκρατημένος. Επειδή εκτόνωνα όλη μου την ενέργεια στη δουλειά, ίσως δεν με ενδιέφεραν τα άλλα. Δεν ξεκίνησα το τραγούδι για τη δημοτικότητα και τη φήμη, αυτά είναι συνεπακόλουθα, το έκανα γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική.

Ένιωσες ποτέ ότι η μεγάλη επιτυχία σε τόσο μικρή ηλικία έφερε και εχθρούς;

Νομίζω πως αυτά ανήκουν στους κύριους κανόνες της ζωής. Όπως δημιουργούνται τα κοντινά σου περιβάλλοντα, οι σύμμαχοι και οι φίλοι, έτσι δημιουργούνται και τα αντίθετα. Τότε, για να είμαι ειλικρινής, δεν το καταλάβαινα, αλλά μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο επιφυλακτικός και καχύποπτος κι αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν πολλοί που σε περιμένουν στη γωνία. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσεις όσο μπορείς και να είσαι συγκρατημένος. Είναι μια δύσκολη ισορροπία αλλά εκεί φαίνεται και η δύναμή σου, αν την έχεις. Να μπορείς να αντιμετωπίσεις και αυτούς που δεν σε θέλουν και πολύ. Νομίζω πως αν δεν είσαι εριστικός κατευνάζονται τα πνεύματα.

Έχεις απογοητευτεί από ανθρώπους που αλλιώς τους περίμενες και αλλιώς σου βγήκαν;

Όλοι έχουμε ζήσει απογοητεύσεις από ανθρώπους που θεωρούσαμε κοντά μας, αλλά δεν ήταν τελικά καθόλου κοντά. Αλλά στις απογοητεύσεις, όπως και στις κριτικές, έχω μάθει να είμαι ψύχραιμος.

Σε κατηγόρησαν ότι έκανες τραγούδια για διαφημιστικά σποτ και έγινες και ο ίδιος πρόσωπο διαφημίσεων. Εκ των υστέρων θεωρείς ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να έχεις κάνει;

Με τίποτα δεν θα απαρνηθώ τις επιλογές μου. Εκείνη την εποχή αυτοί οι συνδυασμοί ήταν κάπως πρωτόγνωροι. Μετά έγινε τόσο σύνηθες να έχεις και τέτοιες συνεργασίες που αν δεν το έκανες, ήταν περίεργο. Όλα τα εδώδιμα προϊόντα έχουν διαφημιστεί από ανθρώπους της μουσικής, του θεάτρου, ακόμα και από Ολυμπιονίκες. Δεν θα το κρίνω, θα το αξιολογήσω σαν δεδομένο. Δηλαδή πόσο κακό μπορεί να ήταν; Βέβαια θεωρώ πως επειδή ήταν τα πρώτα στάδια που ξεκινούσε όλο αυτό, ήταν πιο έντονη η προδιάθεση να ορμήσουμε σε έναν άνθρωπο. Από ένα σημείο και μετά θα μπορούσα να το κάνω λιγότερο, αλλά όταν αρχίσεις, δεν τα πολυσκέφτεσαι όλα αυτά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz 25.04.2024
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid 25.04.2024
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα