ENTERTAINMENT

Amanda Bynes: Το αστέρι των 00s «βυθίστηκε» στο σκοτάδι, αλλά μοιάζει ακόμα 18 χρονών

Γιατί χάθηκε από προσώπου γης
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Amanda Bynes: Το αστέρι των 00s «βυθίστηκε» στο σκοτάδι, αλλά μοιάζει ακόμα 18 χρονών
collage

Θυμάσαι τις ρομαντικές κομεντί των 00s, που εκτόξευσαν την καριέρα της Amanda Bynes; Την αγαπήσαμε κυρίως ως Daphne Reynolds στο What a Girl Wants και ως Viola Hastings στο She's the Man!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bynes γεννήθηκε στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια, στις 3 Απριλίου 1986. Η μητέρα της, Lynn Organ, ήταν βοηθός οδοντίατρου και ο πατέρας της, Rick Bynes, ήταν οδοντίατρος. Άρχισε να παίζει σε τοπικά έργα από πολύ νεαρή ηλικία και απέκτησε ατζέντη στην ηλικία των 7 ετών. Είχε τη δική της εκπομπή στο Nickelodeon με τίτλο "The Amanda Show", η οποία διεξήχθη από το 1999 έως το 2002.

Η Bynes έκανε το πρώτο της ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους το 2002 στην οικογενειακή κωμωδία «Big Fat Liar». Η ταινία φέρεται να απέφερε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Μετά την επιτυχία αυτής της ταινίας, έγινε σύντομα πρωταγωνίστρια σε ρομαντικές κωμωδίες όπως το "What A Girl Wants" το 2003 και το "She's The Man" το 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε εντελώς τη μικρή οθόνη. Από το 2002 έως το 2006, η  πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «What i like about you», η οποία απευθυνόταν σε ένα πιο ώριμο κοινό από τους θεατές της στο Nickelodeon.

Εκείνη την εποχή, η Bynes εδραιώθηκε ως μια από τις πιο περιζήτητες νεαρές ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Από το 2006 έως το 2010, η καριέρα της συνέχισε να ανθίζει με ρόλους σε ταινίες box office όπως "Hairspray", "Sydney White" και "Easy A".

Ωστόσο, ο τελευταίος θα ήταν και το "κύκνειο άσμα" σε μια μεγάλη ταινία μέχρι σήμερα.

Η αρχή του τέλους

Τον Ιούνιο του 2010, η Bynes εξέπληξε τον κόσμο ανακοινώνοντας στο Twitter ότι εγκαταλείπει την υποκριτική κατά τη διάρκεια αυτού που φαινόταν σαν το απόγειο της καριέρας της.

Έγραψε από έναν πλέον διαγραμμένο λογαριασμό, «Το να είσαι ηθοποιός δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο μπορεί να φαίνεται. Αν δεν αγαπώ κάτι πια, σταματάω να το κάνω. Δεν μου αρέσει πια η υποκριτική, οπότε σταμάτησα να την κάνω. Ξέρω ότι τα 24 είναι μια νεαρή ηλικία για να βγεις στη σύνταξη, αλλά το άκουσες πρώτα εδώ».

Η Bynes αποκάλυψε αργότερα σε μια συνέντευξη στο Paper Magazine το 2018 ότι τα προβλήματα αυτοεκτίμησής της έπαιξαν ρόλο στο γιατί έκανε ένα βήμα πίσω από το Χόλιγουντ.

«Κυριολεκτικά δεν άντεχα την εμφάνισή μου στο ['Easy A'} και δεν μου άρεσε η απόδοσή μου», μοιράστηκε. «Ήμουν απολύτως πεπεισμένος ότι έπρεπε να σταματήσω να παίζω αφού το είδα».

Συνέχισε, «Ήμουν βουτηγμένη στην μαριχουάνα όταν το είδα, αλλά για κάποιο λόγο άρχισε πραγματικά να με επηρεάζει. Δεν ξέρω αν ήταν μια ψύχωση που προκλήθηκε από ναρκωτικά, αλλά επηρέασε τον εγκέφαλό μου με διαφορετικό τρόπο από ό,τι επηρεάζει άλλους ανθρώπους. Άλλαξε εντελώς την αντίληψή μου για τα πράγματα». 

Το 2012, η Bynes συνελήφθη για πρώτη φορά αφού τράκαρε το περιπολικό ενός αναπληρωτή σερίφη με τη μαύρη BMW της γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο Δυτικό Χόλιγουντ. Η φωτογραφία της έδειχνε ότι οι ξανθές ανταύγειες της είχαν βαφτεί σε ανοιχτή ροζ απόχρωση.

Τον Φεβρουάριο του 2014, καταδικάστηκε για αλόγιστη οδήγηση για αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με τους LA Times. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια αναστολή και τρεις μήνες σε μαθήματα αλκοολικής εκπαίδευσης. Το 2012, κατηγορήθηκε επίσης για δύο τρακαρίσματα εγκατάλειψης στις 10 Απριλίου και στις 4 Αυγούστου. Το πρώτο συνέβη λίγες μέρες μετά τη σύλληψή της.

Ενώ αυτές οι υποθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Δυτική Ακτή, η Amanda είχε άλλη μια αντιπαράθεση με το νόμο στην Ανατολική Ακτή. Πέταξε ένα bong από το παράθυρο του 36ου ορόφου του διαμερίσματός της στην Times Square, αφού οι αστυνομικοί της έστειλαν κλήση για κάπνισμα χόρτου στο λόμπι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανε αρκετές εμφανίσεις στο δικαστήριο με μια νέα εμφάνιση που αποτελούνταν από πολύχρωμες και ατημέλητες περούκες, μεγάλα γυαλιά ηλίου και piercing.

Η υπόθεση του bong τελικά απορρίφθηκε αφού συμφώνησε να υποβληθεί σε τακτική ψυχιατρική θεραπεία. Κατηγορήθηκε για απερίσκεπτη απειλή και κατοχή μαριχουάνας για το έγκλημα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο, η Bynes κατηγορήθηκε ξανά για δεύτερο τρακάρισμα υπό την επήρεια, αφού η αστυνομία «διαπίστωσε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ελεγχόμενης ουσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την εποχή έπαιρνε μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας.

Την ίδια περίοδο, ήταν έξαλλη στο Twitter με σχόλια κατά του τότε προέδρου Ομπάμα, ενώ μέσω σχολίου, ζήτησε από τον Drake να «δολοφονήσει» τον κόλπο της και έκανε περίεργα σχόλια όπως: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να παντρευτώ έναν Γερμανό επειδή είμαι Εβραία».

Αφού έκανε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Bynes φάνηκε να είναι καλά, καθώς εγγράφηκε στο Fashion Institute of Design & Merchandising τον Ιανουάριο του 2014. Πηγές είπαν ότι ήταν μια «εξαιρετική μαθήτρια» που «πάντα συμμετείχε και νοιαζόταν πραγματικά για τα μαθήματά της. ”

Ωστόσο, μια σειρά από προβλήματα ψυχικής υγείας την πήγαν πίσω στις σπουδές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, την έδιωξαν από τη σχολή επειδή προκάλεσε «φρικτές λογομαχίες» με συμμαθητές της, αλλά το 2017 επανήλθε στο σωστό δρόμο. Στην αρχή του τελευταίου της έτους, μπήκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας λόγω υποτροπής που σχετίζεται με το άγχος, αλλά μπόρεσε να αποφοιτήσει τον Ιούνιο του 2019 μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο FIDM.

Ενώ η Bynes βρισκόταν προστατευόμενη από διαχειριστή περιουσίας και σπούδαζε ήσυχα στη σχολή μόδας, απέφευγε τα κόκκινα χαλιά και έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2018, «έσπασε το διαδίκτυο» με ένα εξώφυλλο για το περιοδικό Paper και τη συνοδευτική φωτογράφιση που έδειχνε μια πολύ πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της Bynes από ό,τι είχαν δει οι θαυμαστές τα τελευταία χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Bynes υπέβαλε αίτηση για να τερματίσει οριστικά την κηδεμονία στο πρόσωπο και την περιουσία της μετά από σχεδόν εννέα χρόνια. 

Δες φωτογραφίες της από την τελευταία δεκαετία 

View this post on Instagram

A post shared by Amanda Bynes (@rlamandabynes)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
19 / position1: 386 / position2: 746
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb