E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Matthew Perry: Όταν σχεδόν ...πέθανε στα 49 του

«Με έβαλαν σε ένα μηχάνημα, από το οποίο δεν βγαίνει κανένας ζωντανός»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2022 | 11:23

Matthew Perry: Όταν σχεδόν ...πέθανε στα 49 του

Όταν, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, προβλήθηκε το πολυαναμενόμενο reunion επεισόδιο για τα «Φιλαράκια», όλοι σχολίασαν την εμφάνιση του Matthew Perry, ο οποίος, για να το πούμε διπλωματικά, δεν ήταν ακριβώς σε φόρμα.

Οι φήμες φούντωσαν, ότι ήταν εξαιτίας του εθισμού του στο αλκοόλ και τα χάπια, για τον οποίο μιλάει ανοιχτά, στο νέο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», που κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου.

«Ήθελα να το μοιραστώ όταν θα ήμουν ασφαλής και δεν θα επέστρεφα ξανά στη σκοτεινή πλευρά», είπε σε καινούρια, αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό «People», που τον φιλοξένησε στο εξώφυλλο του. «Έπρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι νηφάλιος σε ένα ασφαλές επίπεδο – μακριά από την ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού – για να το γράψω. Το έκανα κυρίως γιατί ήξερα ότι θα βοηθούσε άλλους».

Στην αρχή της βιογραφίας του, εξομολογείται ότι σε ηλικία 49 ετών σχεδόν πέθανε: μετά από μια διάτρηση γαστρεντερικού σωλήνα, που συνδεόταν με την κατάχρηση οπιοειδών φαρμάκων, αγωνίστηκε για εβδομάδες για τη ζωή του. Πέρασε δύο εβδομάδες σε κωματώδη κατάσταση, πέντε μήνες στο νοσοκομείο και εννέα μήνες φορώντας σακουλάκι κολοστομίας.

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο, οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητα να ζήσω. Με τοποθέτησαν σε ένα μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης, από το οποίο δεν βγαίνει κανένας ζωντανός».

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο, οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητα να ζήσω. Με τοποθέτησαν σε ένα μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης, από το οποίο δεν βγαίνει κανένας ζωντανός»

Ο εθισμός του ξεκίνησε ήδη από την εποχή των γυρισμάτων της σειράς που τον ανέδειξε μέσα από το ρόλο του «Τσάντλερ». Σε κάποια φάση, έπαιρνε 55 Vicodin την ημέρα και το βάρος του είχε πέσει στα 58 κιλά. «Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία και μου έλεγε, αν πιεις απόψε, θα σε πάμε στη φυλακή, απλά θα άρχιζα να πακετάρω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί ο εθισμός εξελίσσεται, επιδεινώνεται όσο μεγαλώνεις».

Προσπάθησε πολλές φορές να βγει από αυτό -μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης 15 φορές– αλλά υποτροπίασε ξανά και ξανά. «Πλέον είμαι υγιής», διευκρίνισε.

«Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία και μου έλεγε, αν πιείς απόψε, θα σε πάμε στη φυλακή, απλά θα άρχιζα να πακετάρω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί ο εθισμός εξελίσσεται, επιδεινώνεται όσο μεγαλώνεις»

Σήμερα, άλλωστε, έχει τις ουλές να του υπενθυμίζουν τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να παραμείνει νηφάλιος: Μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί σε 14 επεμβάσεις στο στομάχι. «Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω κάτω», πρόσθεσε.

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων, γιατί είμαι ζωντανός. Κι αυτό μού δίνει τη δυνατότητα να κάνω τα πάντα», κατέληξε ο ηθοποιός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz 25.04.2024
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid 25.04.2024
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα