LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 10 πιο viral στιγμές από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Αυτά ήταν τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα από την τελετής ταφής της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2022 | 12:19

Οι 10 πιο viral στιγμές από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ
Photo by Metin Ozer on Unsplash

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου,  ένα γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων και καλύφθηκε από τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Μερικά από τα συμβάντα ή ευτράπελα που πραγματοποιήθηκαν, είναι αξιοσημείωτα. Παρακάτω, αναφέρουμε 10 από τα πιο viral περιστατικά που έλαβαν χώρα στην τελετή.

Η πριγκίπισσα Charlotte ξέσπασε σε κλάματα

000_32JP74W__1_

Η μικρή κόρη του William και της Kate, σε ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία, παρόλο που ήταν ψύχραιμη σε μεγάλο μέρος της τελετής, όταν η πομπή έφτασε στην αψίδα του Ουίνδσορ, η μικρούλα ξέσπασε σε λυγμούς για την προγιαγιά της.

Η πριγκίπισσα Charlotte συμβουλεύει το μεγάλο της αδερφό

Για δεύτερη φορά, η μικρή Charlotte, τράβηξε τα βλέμματα, όταν μίλησε στο μεγάλο της αδερφό, George, για να το νουθετήσει. "Πρέπει να υποκληθείς" του είπε, όταν το φέρετρο πέρασε από μπροστά τους στο Αββαείο του Γουεσμινστερ, για να του υπενθυμίσει το πρωτόκολλο.

O Joe Baiden μπήκε στη 14η σειρά των καθισμάτων, αφού περιμένε στην ουρά

000_32JN8MF

Μπορεί να είναι η υπερδύναμη του πλανήτη, αλλά στν κηδεία της βασίλισσας, έλαβε αντιμετώπιση ...κοινού θνητού. Αφού έφτασε αργοπορημένος στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, υποχρεώθηκε να περιμένει στη σειρά του στην είσοδο μέχρι να προηγηθούν αυτοί που ήταν προγραμματισμένο την ώρα της άφιξής του να λάβουν τις θέσεις τους. Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκε στην 14η σειρά των καθισμάτων μέσα στο Αββαείο καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο σε κηδείες βασιλιάδων και βασιλισσών, οι γενικοί κυβερνήτες των βασιλείων που διατηρούν τον μονάρχη ως αρχηγό του κράτους κάθονται πρώτοι και ακολουθούσαν οι ηγέτες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι ξεπερνούν τους πολιτικούς ηγέτες από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεξάρτητα από τη σημασία τους.

Οι δύο πρίγκιπες ήταν σαν ξένοι

Ο William και ο Harry, έχουν ...βεβαρημένο παρελθόν κι αυτό φάνηκε στην κηδεία. Παρότι στεκόντουσαν δίπλα-δίπλα και βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής, τα βλέμματά τους δε συναντήθηκαν ποτέ, κάτι που αποδεικνύει τις τεταμένες σχέσεις τους.

Τα δάκρια του Βασιλιά Charles

Ο γιος της αποθανούσης βασίλισσας, έχει λάβει πλέον τα ινία της χώρας του. Παρότι ήταν σοβαρός, με βλοσυρό βλέμμα καθ όλη τη διάρκεια της κηδείας, υπήρξαν στιγμές που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το θρήνο για τη μητέρα του και άφηνε τα δάκριά του να τρέξουν.

Η γκάιντα που συμβόλισε το τέλος

Το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ και το οριστικό τέλος στην μεγαλοπρεπή τελετή που διήρκησε συνολικά 12 ώρες σήμανε το βράδυ της Δευτέρας ο ήχος της γκάιντας του προσωπικού bagpiper της μονάρχη, του Πολ Μπερνς, ο οποίος εκτέλεσε ένα μακρόσυρτο συγκινητικό τραγούδι την ώρα που το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ κατέβαινε στην κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Οι νύφες: Megan & Kate

Οι δύο νύφες της βασίλισσας Ελισάβετ δε γινόταν να μη κεντρίσουν το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού κατά τη διάρκεια της τελετής. Η κίνηση της Meghan Markle να σκουπίσει τα δάκρυά της, ενώ παρακολουθούσε τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκάλεσε πληθώρα σχολίων - κατά βάση αρνητικών - για τη σύζυγο του πρίγκιπα Harry. Αντίθετα, οι κινήσεις της Κέιτ Μίντλετον σε όλη τη διάρκεια της τελετής έγιναν αντικείμενο ευμενών σχολίων καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας διάλεξε ένα κομψό μαύρο σύνολο, επιλέγοντας να το συνδυάσει με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και τριπλό μαργαριταρένιο choker που ήταν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα αγαπημένα σκυλάκια και το «αντίο» από το άλογο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με τα τετράποδα κόργκι αλλά και την ιππασία ήταν γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και γι' αυτό τόσο τα μικρά σκυλάκια όσο και η «μαύρη καλλονή» της μονάρχη αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην κηδεία. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η «Έμμα», η αγαπημένη «μαύρη καλλονή» της βασίλισσας, που εμφανίστηκε στην τελευταία κατοικία της Ελισάβετ, στο κάστρο του Ουίνδσορ.  Συμβολικής και συναισθηματικής σημασίας η εμφάνιση του αγαπημένου ζώου της βασίλισσας, ενώ ολοκληρωνόταν η διαδικασία του αποχαιρετισμού προς το πρόσωπό της. Κατά την πορεία της βασιλικής νεκροφόρας, το μαύρο άλογο της βασίλισσας στεκόταν στην άκρη του δρόμου, παρακολουθώντας τις διαδικασίες. Την ηλικίας 24 ετών Έμμα είχε αναλάβει ο επικεφαλής ιπποκόμος του Μπάκιγχαμ, Τέρι Πέντρι. Η Ελισάβετ Β' είχε αδυναμία και στα σκυλάκια της όμως. Τα δύο σκυλιά, τον Μούικ και τη Σάντι κρατούσαν δύο φρουροί του κάστρου, περιμένοντας να φτάσει η πομπή με τη σορό της βασίλισσας.

Η αράχνη που βρήκε θέση στο φέρετρο

Υπήρξε, πάντως, και δεύτερος πρωταγωνιστής από το ζωικό βασίλειο στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Ο λόγος για μια αράχνη η οποία εντοπίστηκε από τους χρήστες των social media που την είδαν να περπατάει πάνω στο σημείωμα που είχε αφήσει ο βασιλιάς Κάρολος δίπλα από το αυτοκρατορικό στέμμα. «Η πιο διάσημη αράχνη του κόσμου», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη των social media ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ δεν μπορούσαν να μην σχολιάσουν το συγκεκριμένο γεγονός. Επωφελείται από καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη σε σχέση με άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στην κηδεία, γράφει ο «Guardian», δείχνοντας μια φωτογραφία ενός παιδιού, το πρόσωπο του οποίου κρύβεται πίσω από ένα κερί.

Ο μικρός χορωδός που καθήλωσε τα βλέμματα

Στα social media ξεχώρισε και ένα καστανόξανθο αγοράκι-μέλος της χορωδίας που απήγγειλε ύμνους και ψαλμωδίες στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. «Ο μικρός με τα κόκκινα μαλλιά από τη χορωδία μού έκλεψε την καρδιά με τη σοβαρότητά του» έγραψε ένας χρήστης των social media. Άλλοι έκαναν λόγο για έναν «σούπερ-σταρ» ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που μίλησαν για μια «θεατρικών διατάσεων ερμηνεία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το 90s ζευγάρι που ήταν μαζί 7 χρόνια και η σχέση τους έληξε άδοξα λόγω ενός εθισμού

Προσφορές 19.04.2024
Ήταν και οι δυο στα πιο όμορφα χρόνια τους, η καριέρα τους άνθιζε

Celebrities που γύρισαν την πλάτη τους στη δόξα και τώρα κάνουν κανονικές δουλειές

Προσφορές 19.04.2024
Εξαφανίστηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας

Κώστας Φραγκολιάς: Η οργισμένη ανάρτηση για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα

Tabloid Χτες
Η ανάρτηση που έκανε ο συνεργάτης του Δημήτρη Παπανώτα

Μιχάλης Ρακιντζής: Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Το έχω παρκάρει μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Tabloid Χτες
«Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο, που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια»

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral

Παράξενα Χτες
Υπάρχουν και αυτοί οι ιδιοκτήτες!

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Με ποια μοιάζω;»

Tabloid Χτες
Δείτε την ανάρτηση που έκανε το μοντέλο

Σίντνεϊ Σουίνι: «Είναι άσχημη και δεν ξέρει να παίξει», είπε γνωστή παραγωγός ‑ Η απάντηση της ηθοποιού

Tabloid Χτες
Εκπρόσωπος της 26χρονης αντεπιτέθηκε στα αρνητικά σχόλια της Κάρολ Μπάουμ

«Λύγισε» η Κατερίνα Στανίση: Όταν μίλησα για την κακοποίησή μου, δεν μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα

Ελληνική τηλεόραση Χτες
«Όσο δυναμική και να είσαι, δεν παύει να είσαι γυναίκα»