E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aντικείμενα διασήμων που πουλήθηκαν για αστρονομικά ποσά

Εσύ πόσα θα πλήρωνες για ένα σακάκι που φόρεσε ο Βασιλιάς της Ποπ;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 15/7/2022 | 19:42

Aντικείμενα διασήμων που πουλήθηκαν για αστρονομικά ποσά
Pinterest

Θα ξοδεύατε περισσότερα από 10.000 $ για ένα από τα ψεύτικα νύχια μιας αγαπημένης σας διασημότητας ή 5.000 $ για ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο;

Από τις εμβληματικές ρουμπινί παντόφλες που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στο «The Wizard of Oz» μέχρι το μισοφαγωμένο τοστ του τραγουδιστή των One Direction Niall Horan, τα βραβευμένα αναμνηστικά διασημοτήτων έχουν κοστίσει στους μεγάλους θαυμαστές και σε ιδιώτες συλλέκτες .... πάρα πολλά χρήματα.

Εδώ είναι 7 αναμνηστικά διασημοτήτων που έχουν πουληθεί για εκπληκτικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

1. Ένα ζευγάρι Nike Air Jordan 1, παιχνίδι που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν το 1985 και υπέγραψε ο παίκτης, πουλήθηκε για 560.000 δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby's.

Το Guinness World Records ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ζευγάρι Nike Air Jordan 1s είναι πλέον το πιο ακριβό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Πουλήθηκαν από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή αθλητικών παπουτσιών, έπιασαν 560.000 δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby's που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2020.

2. Η Kim Kardashian πλήρωσε 65.625 δολάρια - περισσότερο από τρεις φορές την αναμενόμενη τιμή πώλησης - για ένα βελούδινο σακάκι που φορούσε ο Michael Jackson για την 6χρονη κόρη της, North.

Ο Τζάκσον φόρεσε το σακάκι για να παρευρεθεί στο πάρτι για τα 65α γενέθλια της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο Λος Άντζελες στις 16 Φεβρουαρίου 1997 και ξανά στην προβολή της ταινίας του «Ghosts» στο 50ο Φεστιβάλ Καννών.

3.  Η συλλογή κοσμημάτων της Elisabeth Taylor

Λίγους μήνες αφότου πέθανε η Elizabeth Taylor το 2011, μια συλλογή από κοσμήματα της ηθοποιού βγήκε προς πώληση στον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη. Μόλις ολοκληρώθηκε η δημοπρασία, με κάθε αντικείμενο που πουλήθηκε, τα συνολικά έσοδα από τη συλλογή έφτασαν τα απίστευτα 116 εκατομμύρια δολάρια.

Το ξεχωριστό στοιχείο της παρτίδας ήταν το κολιέ La Peregrina, το οποίο πωλήθηκε για πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, μετά από έναν καυτό διαγωνισμό. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί όσοι ήταν παρόντες στη δημοπρασία ήταν τόσο πρόθυμοι να πάρουν στα χέρια τους το αντικείμενο – όχι μόνο ήταν ίσως το πιο διάσημο αντικείμενο στη συλλογή της Elizabeth Taylor, αλλά το ίδιο το μαργαριτάρι La Peregrina χρονολογείται από την Ισπανία του 16ου αιώνα.

Έχοντας λάβει το μαργαριτάρι ως δώρο από τον πέμπτο σύζυγό της, Richard Burton, η Elizabeth έβαλε το μαργαριτάρι μέσα σε ένα κολιέ Cartier και περιτριγυρισμένο από διαμάντια και ρουμπίνια, με το κολιέ εκτιμάται ότι η αξία του ήταν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, πριν ξεκινήσει η προσφορά.

4. Η προσωπική συλλογή της Audrey Hepburn

Το 2017, μια ποικιλία προσωπικών αντικειμένων που ανήκαν στην αείμνηστη ηθοποιό Audrey Hepburn τέθηκαν προς πώληση στον οίκο Christie's του Λονδίνου.

Η συλλογή παρουσιάστηκε τις εβδομάδες πριν από την πολύ σημαντική πώληση, με περισσότερους από 12.000 επισκέπτες να κατεβαίνουν στις γκαλερί του οίκου δημοπρασιών για να αποκτήσουν μια πιο οικεία εικόνα της ζωής της σταρ. Κανένα αντικείμενο της συλλογής δεν έμεινε απούλητο, με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε να ξεπερνά τα 4.600.000 $ – επταπλάσιο από την εκτίμηση που έδωσαν οι ειδικοί πριν από τη δημοπρασία.

Το πραγματικό "αστέρι" αυτής της πώλησης ήταν το προσωπικό σχολιασμένο σενάριο της Hepburn για το Breakfast At Tiffany's, το οποίο πουλήθηκε για 811.615 $ αφού έγινε αντικείμενο έντονου ανταγωνισμού μεταξύ δύο πιθανών αγοραστών - ο νικητής αγοραστής ήταν, ταιριαστά, η Νεοϋορκέζα κοσμηματοπώλη Tiffany & Co.

5. Το κράνος του Darth Vader που φορούσε ο ηθοποιός David Prowse στο "Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back" πωλήθηκε σε έναν ανώνυμο πλειοδότη για $898.420.

Υπολογίστηκε ότι θα ξεπεράσει τα 400.000 $ σε μια δημοπρασία τον Σεπτέμβριο του 2019 — αλλά η τελική προσφορά ήταν υπερδιπλάσια.

6. Το σκούρο μπλε φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Diana ενώ χόρευε με τον John Travolta στον Λευκό Οίκο το 1995 πωλήθηκε για 347.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNN.

Όσον αφορά το βασιλικό στιλ, η γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας Νταϊάνα έχει επαινεθεί και συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Ως εκ τούτου, όταν το εμβληματικό της «φόρεμα Travolta» βγήκε σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο του 2019, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι απέκτησε τεράστια αξία. Σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein, το σκούρο μπλε βελούδινο φόρεμα το φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο το 1985. Το φόρεμα αγοράστηκε από το The Historical Royal Palaces για 347.000 δολάρια, κάτι που δείχνει ότι το φόρεμα είναι πιθανό να είναι μέρος μιας μελλοντικής έκθεσης. Η HRP αγόρασε το φόρεμα εκτός της δημοπρασίας αφού απέτυχε να πουλήσει την πρώτη μέρα, είπε εκπρόσωπος στο CNN.

7. Το εμβληματικό φόρεμα που φόρεσε η Kate Winslet στον «Τιτανικό» πουλήθηκε για 330.000 δολάρια το 2012.

Το φόρεμα φορέθηκε κατά τη διάρκεια της σκηνής όπου ο χαρακτήρας της Kate Winslet, Rose, συναντά για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Leonardo DiCaprio, Jack.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή στο Instagram

Tabloid 25.04.2024
Η αποκαλυπτική φωτογράφιση

Σε ποιες χώρες υπάρχουν οι περισσότεροι φαλακροί

Παράξενα 25.04.2024
Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη περίεργη έρευνα