LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα ποινικά αδικήματα που δεν ήξερες ότι διαπράττεις

Είναι παράνομο να τραγουδήσεις στον φίλο σου Χρόνια Πολλά;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2022 | 16:50

Τα ποινικά αδικήματα που δεν ήξερες ότι διαπράττεις
@k80denight / Twenty20

Η καθημερινότητα των περισσότερων μας έχει αρκετά κοινά στοιχεία. Δρούμε και ζούμε με πανομοιότυπο τρόπο. Όμως αυτή η σχεδόν αντιγραφή θα μπορούσε να ενέχει αρκετούς κινδύνους. Για παράδειγμα η επανάληψη θα μπορούσε «αθωώσει» ένα ποινικό αδίκημα.

Υπάρχουν ορισμένες πράξεις που κάνουμε όλοι που δεν είναι και τόσο... νόμιμες.

Το τραγούδι των γενεθλίων

Έχετε πάει ποτέ σε εστιατόριο για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας και η οικογένειά σας επιμένει να σας ευχηθεί τραγουδώντας; Έρχονται και οι σερβιτόροι με την τούρτα και όλοι μαζί τραγουδουν το κλασσικό Τραγούδι των γενεθλίων. Μετά σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πει «Και στα αγγλικά!» και όλοι μαζί θα τραγουδούν το «Happy Birthday».

Γνωρίζατε όμως ότι το «Happy Birthday» δεν επιτρέπεται να τραγουδιέται δημόσια; Η χαρούμενη μελωδία κατοχυρώθηκε με πνευματικά δικαιώματα το 1935 από την Summy Company και το 1988, η Warner/Chappell Music αγόρασε την εταιρεία που κατείχε τα πνευματικά δικαιώματα για 25 εκατομμύρια δολάρια. Γι' αυτό το τραγούδι σπάνια εμφανίζεται σε βιβλία, ταινίες και σειρές. Το ίδιο το τραγούδι αποτιμάται στα πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Άρα μπορούμε να το τραγουδάμε στο σπίτι, αλλά όχι δημοσίως, και αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα στην εταιρεία παραγωγής.

Η τσίχλα

Το να μασάμε τσίχλα δεν είναι παράνομο, το να φτύνουμε όμως είναι. Σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, το φτύσιμο της τσίχλας σε πεζοδρόμια, δρόμους ή αυτοκινητόδρομους είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μήνες και πρόστιμο άνω των 2.000 δολαρίων.

Το ίδιο ισχύει και με το αποτσίγαρο. Αν κάποιος ρίξει το τελειωένο του τσιγάρο σε οποιοδήποτε ακίνητο δεν του ανήκει τότε διώκεται ποινικά. Παρόμοια πρόστιμα επιβάλλονται και για τις ακαθαρσίες των ζώων αλλά και για τα σκουπίδια που δεν είναι στους κάδους.

Ωστόσο, όσον αφορά την τσίχλα, κάποιες περιοχές του κόσμου την μισούν τόσο πολύ που έχουν απαγορεύσει την πώλησή της, όπως η Disneyland. Λογικό αν υπολογίσουμε τους εκατομμύρια τουρίστες και τα μικρά παιδιά που την επισκέπτονται.

Οι βρισιές

Όταν κάποιος βρίζει τόσο πολύ που οι άλλοι αρχίζουν να το παρατηρούν τότε θεωρείται Διατάραξη της Ειρήνης. Η διατάραξη της ειρήνης ορίζεται ως οτιδήποτε διακόπτει το ήσυχο και γαλήνιο περιβάλλον ενός δημόσιου χώρου με ακατάλληλη συμπεριφορά που φοβίζει ή αναστατώνει τους ανθρώπους. Ενώ η βρισιά είναι ένα αδίκημα λιγότερο γνωστό και συχνά συναντάται σε συνδυασμό με καυγάδες, οι βρισιές είναι έγκλημα όταν συνδέονται και με δυνατό γέλιο ή απείθαρχη συμπεριφορά. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι αυτός ο νόμος παραβιάζει την ελευθερία του λόγου. Ωστόσο, αυτός που διαπράττει την βρισιά μπορεί να καταδικαστεί σε πρόστιμο και 3 μήνες φυλάκιση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς έβγαλε 1 δισ. δολάρια η Taylor Swift και σε τι τα ξοδεύει;

Προσφορές 18.04.2024
Εκανε πολλές έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις

Η βαφτισιμιά της Kim Kardashian είναι μια κούκλα

Tabloid 18.04.2024
Η Sophia Pippen είναι μοντέλο για τη Fashion Nova

Είναι η κόρη της Salma Hayek το πιο προνομιούχο κορίτσι του Hollywood;

Προσφορές 18.04.2024
Η 16χρονη ζει μία πολυτελέστατη ζωή με την οικογένειά της, ενώ είναι κληρονόμος περιουσίας άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Νικόλας Ράπτης: Η στιγμή που ένα μεγάλο κλαδί πέφτει κοντά του ενώ μιλάει στην κάμερα

Tabloid Χτες
O ραδιοφωνικός παραγωγός έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή μέχρι να πέσει απότομα μεγάλο κομμάτι του δέντρου

Παίκτης ζήτησε 50 ευρώ από φίλαθλο για να του δώσει τη φανέλα μετά τον αγώνα

Παράξενα Χτες
«Η ομάδα μάς χρεώνει τις φανέλες και μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό να πάρω χρήματα» ήταν η πρώτη εξήγηση του ποδοσφαιριστή μετά τις αντιδράσεις

Νικόλαος: «Πού αλλού να πάω; Δεν υπάρχει κάπου καλύτερα από την Ελλάδα»

Tabloid Χτες
Το τρίτο κατά σειρά παιδί του αποθανόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας μίλησε για από την Axion Hellas

Tv Queen: Πόσος σεξισμός χωρά σε ένα τρέιλερ μερικών δευτερολέπτων;

Media Χτες
Όπως φαίνεται είναι τόσο εύκολο να σταθείς σε στερεότυπα.

Γρηγόρης Γκουντάρας: Απαντά στη Super Κική για το χαρακτηρισμό: «ο σιχαμένος στο πάνελ της Καινούργιου»

Ελληνική τηλεόραση Χτες
Στην κριτική που δέχτηκε στο πρόσωπό του από τη Σούπερ Κική απάντησε ο Γρηγόρης Γκουντάρας μέσω της εκπομπής Super Κατερίνα