LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο άντρας που γέννησε τον γιό του θεωρεί ότι η μητρότητα δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την γυναίκα

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε να ορίζουμε τη "γυναικεία φύση" στο πλαίσιο της "μητρότητας", γιατί είναι μια λανθασμένη ισοδυναμία»

Δημοσίευση 23/12/2021 | 13:29

Ο άντρας που γέννησε τον γιό του θεωρεί ότι η μητρότητα δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με την γυναίκα
@bennettonpurpose / Instagram

Ο 37χρονος Bennett Kaspar-Williams από το Λος Άντζελες κατάλαβε πρώτη φορά ότι είναι διεμφυλικός πριν από περίπου μια δεκαετία, το 2011, αλλά ξεκίνησε την διαδικασία αλλαγής φύλου τρία χρόνια αργότερα. Έξι χρόνια μετά, το 2017, συνάντησε τον Malik, μελλοντικό του σύζυγο, και παντρεύτηκαν το 2019.

«Πάντα ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα το σώμα μου να πετύχει εγκυμοσύνη, αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω μέχρι να μάθω πώς να διαχωρίζω τη λειτουργία του σώματός μου από κάθε έννοια φύλου», εξηγεί.

«Μόλις έμαθα να αντιλαμβάνομαι το σώμα μου ως ένα εργαλείο και όχι μια συλλογή στερεοτύπων με βάση το φύλο, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι και το άτομο που ήθελα και να φέρω ένα παιδί στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει πραγματικά αν είναι δυνατή η απόκτηση παιδιών μέχρι να προσπαθήσει - το να γεννηθείς με μήτρα δεν αποτελεί βεβαιότητα για τη σύλληψη ή την εγκυμοσύνη», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε να ορίζουμε τη "γυναικεία φύση" στο πλαίσιο της "μητρότητας", γιατί είναι μια λανθασμένη ισοδυναμία ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες, ότι όλες οι μητέρες κυοφορούν τα παιδιά τους ή ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν παιδιά είναι μητέρες. Τίποτα από αυτά δεν είναι καθολικά αληθινό», τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο βρισκόταν στο μαιευτήριο, το ιατρικό προσωπικό τον αποκαλούσε συνεχώς «μητέρα», κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί.

Γέννησε με καισαρική τομή τον Οκτώβριο του 2020, φέρνοντας στον κόσμο ένα αγοράκι που ονομάστηκε Hudson.

«Το μόνο πράγμα που με έκανε να δυσανασχετώ σχετικά με την εγκυμοσύνη μου ήταν η χρήση λάθος φύλου όταν λάμβανα ιατρική φροντίδα», είπε.

«Η επιχείρηση της εγκυμοσύνης - και ναι, λέω επιχείρηση, επειδή ολόκληρο το σύστημα υγείας στην Αμερική επικεντρώνεται στην πώληση αυτής της έννοιας της "μητρότητας" - είναι τόσο συνυφασμένο με το φύλο που ήταν δύσκολο να αποφύγεις να σε παρεξηγήσουν. Ακόμη και με γένια, επίπεδο στήθος και ένδειξη ανδρικού φύλου στην ταυτότητα, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να με αποκαλούν "μαμά", "μητέρα" ή "κυρία"», εξηγεί.

Και συνεχίζει: «Αυτό που προκαλούσε δυσφορία. Τίποτα σχετικά με το να είμαι έγκυος δεν μου φαινόταν "θηλυκό" – στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το να κυοφορείς ένα παιδί, απομονωμένος λόγω της πανδημίας και να πηγαίνεις σε όλα τα νοσοκομεία και τα ραντεβού μόνος ήταν το πιο σκληρό, πιο γενναίο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Τίποτα δεν με κάνει να νιώθω πιο δυνατός από το να μπορώ να πω ότι είμαι ένας μπαμπάς που δημιούργησα το δικό μου παιδί».

Σήμερα λέει πως το καλύτερο πράγμα στο να είναι μπαμπάς είναι να βλέπει τον Hudson να μοιράζεται τις νέες του ανακαλύψεις. «Όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί να κάνει κάτι καινούργιο, και τρέχει κοντά μου φωνάζοντας "Μπαμπά!"- αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μου», σημειώνει ο Bennett.

Επιπλέον λέει πως είναι όμορφο να βλέπεις πόσο καθαρά είναι τα παιδιά από προκαταλήψεις. «Τα παιδιά είναι αυτά τα καταπληκτικά όντα που δεν βλέπουν τον κόσμο με την ίδια προκατάληψη των ενηλίκων», τονίζει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασαλιμάνι: Θρήvος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκoτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο ‑ Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Ελλάδα 16.04.2024
Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής - Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα

Παραιτήθηκε ο αμφιλεγόμενος εκλεκτός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μάρκους Πίπερ

Πολιτική 16.04.2024
Αντιμέτωπη με πονοκεφάλους φαίνεται πως είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει των ευρωεκλογών 2024

Αλβανικά ΜΜΕ για Μπελέρη ‑ Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Κόσμος 16.04.2024
Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο `Βόρεια Ήπειρος`» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»

Λονδίνο: Επισκέπτες σε πάρκο προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Κόσμος 16.04.2024
Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία

Αυτό είναι το κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Σάλος σε δίκη: Επιτέθηκε στον δολοφόνο της αδερφής του και τον ακινητοποίησαν με τέιζερ

Κόσμος 16.04.2024
Όλα έγιναν μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του δράστη

Σταρ του TikTok πέθανε σε ηλικία 36 ετών – «Θέλετε περισσότερα; Θα σας δώσω περισσότερα»

Κόσμος 16.04.2024
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία θανάτου της

Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Αφρικανική σκόνη και «βουτιά» του υδράργυρου

Καιρός 16.04.2024
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ποιος; Αυτός! ‑ Η στιγμή της έντασης κατά τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητισμός 16.04.2024
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό