E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Halle Berry: Κατάφερε να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της μετά τον θάνατο του

Η κακοποίηση που δεχόταν, το τραύμα της οικογένειάς της που έγινε κληρονομικό και ο πνευματικός που τη βοήθησε

Δημοσίευση 12/12/2021 | 20:32

Halle Berry: Κατάφερε να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της μετά τον θάνατο του

Αν και τα παιδικά χρόνια της Χάλε Μπέρι κάθε άλλο παρά ευτυχισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ο πατέρας της την κακοποιούσε συστηματικά, εκείνη κατάφερε τελικά, όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον αγαπήσει τελικά.

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή Fresh Air και περιέγραψε την ζωή της δίπλα στον βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας, Jerome Jesse Berry, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.

«Τα παιδικά μου χρόνια είχαν τόση κακοποίηση μέσα τους. Μεγάλωσα με έναν πατέρα αλκοολικό και πολύ κακοποιητικό, τόσο συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως μετά το θάνατό του βρήκε έναν πνευματικό για να του μιλήσει και να τη βοηθήσει να διώξει από μέσα της τα αρνητικά συναισθήματα που της είχε αφήσει ο πατέρας της.

«Ήταν μεγάλο δώρο για εμένα το να του μιλάω. Με βοήθησε τόσο πολύ, ακόμα και με πνευματικές ασκήσεις. Κατάφερα να γιατρέψω την ψυχή μου από τις πληγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ήταν εκείνος ο άνδρας που την βοήθησε να δει πίσω από τις τραγικές πράξεις του πατέρα του. Όπως εξήγησε και στον αέρα της εκπομπής η ηθοποιός, ο λόγος που φερόταν κατ' αυτόν τον τρόπο ο πατέρας της ήταν διότι κι ο ίδιος ήταν «θύμα».

«Δεν γεννήθηκε ως κακοποιητικός, αλκοολικός άνδρας που δεν είχε τον έλεγχο. Έτσι έγινε αργότερα. Όταν είδε ότι δεν είχε όσα ήθελε. Όσα πίστευε ότι θα έχει στην ζωή του. Ξεκίνησα να βλέπω το μικρό αθώο αγόρι που μεγάλωσε επίσης με έναν αλκοολικό πατέρα και μία πληγωμένη μητέρα», εξήγησε η Χάλι Μπέρι.

Μάλιστα, περιέγραψε μία κατάσταση που επικρατούσε γενικότερα στην οικογένειά της. Όπως είπε, δεν ήταν μόνο ο πατέρας της θύμα των καταστάσεων. Χρόνια πριν, η προγιαγιά της έχασε τις κόρες της, καθώς εκείνες αποφάσισαν να φύγουν μια για πάντα από ένα -επίσης- τοξικό περιβάλλον και έκτοτε, το «τραύμα» απλά έγινε κληρονομικό.

«Προσπαθούσα να δω το πρόβλημα από την αρχή του και κατάλαβα ότι ήταν οικογενειακό. Ο πατέρας μου προσπαθούσε μόνο να επιβιώσει, να βρει τον εαυτό του, τον ανδρισμό του. Και έκανε το καλύτερο που μπορούσε και όταν είδε ότι αποτυγχάνει, τότε δούλεψε με τα μοναδικά εργαλεία που του είχαν δοθεί», είπε για τον πατέρα της η Χάλι Μπέρι.

Αν και δεν κατάφερε να τον συγχωρήσει όσο ήταν ακόμα παιδί, έστω και πολλά χρόνια αργότερα, τελικά τον κατανόησε. «Στεναχωριόμουν τόσο πολύ όσο σκεφτόμουν τη ζωή που ζούσε. Στο αλκοόλ έπνιγε κάθε του απογοήτευση, ξεχνούσε ποιος είναι, την αποτυχία που ένιωθε», κατέληξε να λέει η ηθοποιός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz 25.04.2024
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid 25.04.2024
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα