E-Daily

Black Friday: Χάος, φρενίτιδα, τραυματισμοί και 4 θάνατοι

Στις ΗΠΑ η Black Friday μπορεί να εξελιχθεί πιο τρομακτική από ότι το Halloween

22/11/2021 | 17:03

Kalhh / Pixabay

Στις ΗΠΑ η Black Friday έχει εξέχουσα σημασία. Δεν πρόκειται απλά για μια απλή μέρα εκπτώσεων, αυτό που πραγματικά συμβαίνει περιγράφεται με μόνο μία λέξη «ΧΑΟΣ». Θυμάστε πως έκανε η Μόνικα από τα Φιλαράκια την Black Friday που ήθελε να αγοράσει το νυφικό της; Ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και πραγματικά. Το σενάριο ήταν αρκετά ρεαλιστικό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εξελιχθεί τραγικά περιστατικά με ξυλοδαρμούς μέσα στα καταστήματα, ποδοπατήματα, ενώ έχουν σημειωθεί ακόμη και θάνατοι.

Black Friday στη Wal- Mart

Ένας 34χρονος εργαζόμενος ποδοπατείται από το πλήθος - Μια γυναίκα αποβάλλει

Το 2013, 2.000 άτομα έχουν στηθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το πολυκατάστημα Wall Mart στο Λονγκ Άιλαντ της Αμερικής. Πέντε λεπτά πριν από το επίσημο άνοιγμα του καταστήματος και ενώ οι πόρτες παρέμειναν κλειστές, το μαινόμενο πλήθος ανοίγει σπάει τα στόρια και εισβάλλει στο κατάστημα. Αποτέλεσμα; Χάος. Το πλήθος σπρώχνεται και ποδοπατείται.

Οι εργαζόμενοι του καταστήματος κάνουν αλυσίδες στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν και να ηρεμήσουν το πλήθος. Κανένα αποτέλεσμα. Το πλήθος ποδοπατείται μεταξύ του και μάλιστα ποδοπατάει και τον 34χρονο υπάλληλο του καταστήματος ο οποίος πεθαίνει, καθώς κανένας από τους συναδέλφους του δεν κατάφερε να τον σώσει από το μαινόμενο πλήθος. Επιπλέον, μια έγκυος γυναίκα επίσης ποδοπατείται και αποβάλλει. Ούτε καν η αστυνομία όταν έφτασε δεν κατάφερε να ηρεμήσει το πλήθος.

Κι όλα αυτά... για 20 δολάρια έκπτωση στο PlayStation 3!

Black Friday στο Toys R Us

Δυο άνθρωποι τσακώνονται και πυροβολούν

Κάπου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στο πολυκατάστημα Toys R Us δυο γυναίκες με τα παιδιά τους δίπλα (!) πιάνονται στα χέρια για άγνωστο λόγο. Οι σύζυγοι τους αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τραβώντας και οι δυο όπλα και αρχίζοντας να πυροβολούν μέσα στο κατάστημα. Αποτέλεσμα; Χάος με τον κόσμο να τρέχει τρομοκρατημένος και να τραυματίζεται στην προσπάθειά του να γλιτώσει, ενώ οι δυο άντρες αλληλοσκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους σε κατάστημα παιχνιδιών.

Black Friday στο Wal-Mart του Kingston

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ψεκάζει με σπρέι πιπεριού τον κόσμο

Για να προλάβει πρώτος τα εκπτωτικά προϊόντα, αστυνομικός ψεκάζει δεκάδες άλλους καταναλωτές με σπρέι πιπεριού, τραυματίζοντάς τους. Στο βίντεο ο κόσμος προσπαθεί να αναπνεύσει σε ένα χαοτικό σκηνικό.

Black Friday 2015 στις ΗΠΑ

Γυναίκα κλέβει προϊόν από τα χέρια ενός παιδιού

Πλήθος κόσμου πέφτει πάνω σε στοίβα από χύτρες που ήταν σε προσφορά. Το πλήθος κοπανιέται μεταξύ του. Μια γυναίκα κλέβει μια χύτρα από τα χέρια ενός παιδιού. Η καταναλωτική ζούγκλα σε όλο της το μεγαλείο.

Όπλο αναισθητοποίησης μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2:30 π.μ. μέσα στο Franklin Mills Mall στη βορειοανατολική Φιλαδέλφεια. Δύο γυναίκες τσακώθηκαν και άρχισαν να ρίχνουν μπουνιές η μία στην άλλη. Ο καβγάς καταγράφηκε σε βίντεο από τον Μάικ Ναπολιτάνο, ο οποίος πήρε συνέντευξη από το NBC.

«Δεν ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί», είπε ο Ναπολιτάνο. «Ήμουν απλά νευρικός, αλλά συνέχισα να γυρίζω γιατί ήξερα ότι θα ήταν ένα καλό βίντεο».

Ανέφερε επίσης ότι οι γυναίκες δεν ήταν οι μόνες που συμμετείχαν στον καυγά, γιατί οι συζυγοί τους επίσης καβγάδιζαν. Αυτό φάνηκε στο παρασκήνιο του βίντεο. Ωστόσο, δεν ήταν το επίκεντρο, καθώς η βίαιη διαμάχη των κυριών επισκίασε τους άντρες. Μόλις έπεσαν στο έδαφος, μια μάζα από σπινθήρες φύτρωσαν ανάμεσα στα σώματά τους και ένας ήχος τριξίματος επισκίασε τις κραυγές τους.

Προφανώς, μια από τις γυναίκες κρατούσε ένα πιστόλι αναισθητοποίησης, το οποίο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει. Μετά από αυτό, μερικοί από τους αγοραστές μπήκαν για να χωρίσουν τις γυναίκες λίγες στιγμές πριν έρθουν οι φρουροί των εμπορικών κέντρων. «Μετά ήρθε η ασφάλεια και έφυγα κάπως, ξέρεις. Σκεφτόμουν, «Θεός φυλάξει αν κάποιος έχει όπλο ή κάτι τέτοιο», είπε ο Ναπολιτάνο.

Αργότερα, ο γενικός διευθυντής του εμπορικού κέντρου, John Ahle, έκανε μια δήλωση στην οποία επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες συνόδευαν έξω από το εμπορικό κέντρο και ότι δεν θα ανέχονταν αυτό το είδος συμπεριφοράς. Εν τω μεταξύ, το Franklin Mills Mall, το οποίο άνοιξε τα μεσάνυχτα της Black Friday, παρέμεινε προσβάσιμο για 18 ώρες.

Οι άνθρωποι ψεκάστηκαν με σπρέι πιπεριού σε ένα Walmart του L.A

Ένα άλλο στοιχείο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ταραχών και την αυτοάμυνα εμφανίζεται. Μόνο αυτή τη φορά επηρεάστηκαν 10-20 άτομα.

Σε ένα Walmart στο Λος Άντζελες, η φρενίτιδα της Black Friday άρχισε να εξαπλώνεται στους καταναλωτές. Ο κύριος στόχος τους ήταν να αποκτήσουν εκπτωτικά προγράμματα αναπαραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Xbox που προσφέρονται από το κατάστημα. Ξαφνικά, μια γυναίκα άρχισε να ψεκάζει πιπέρι σε κάποιους αγοραστές για να πλησιάσει τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον Αστυνομία. Ο Χοσέ Βάλε στην κάλυψη του ABC News.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι η γυναίκα ήταν σε θέση να πληρώσει για τις αγορές της. Ωστόσο, η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Την επόμενη μέρα, καταστράφηκε στην αστυνομία και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ωστόσο, αφού απελευθερώθηκε, απείλησε να μηνύσει τη Walmart διαμαρτυρόμενη ότι το ίδρυμα δεν παρείχε αρκετή ασφάλεια.

Ο δικηγόρος της είπε στο CBS News ότι οι ενέργειές της ήταν να προστατεύσει τα έφηβα παιδιά της, τα οποία γρονθοκόπησαν και κλωτσήθηκαν από τους αγοραστές καθώς προσπαθούσαν να πάρουν το X-Box. Από την άλλη, άλλοι μάρτυρες που ψεκάστηκαν περιέγραψαν ότι πολλά πρόσωπα ήταν κατακόκκινα και έπρεπε να καλέσουν ασθενοφόρο. Ισχυρίστηκαν ότι η εμπειρία ήταν μια «βάρβαρη σκηνή που δεν θα ξεχνούσαν ποτέ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σίντνεϊ Σουίνι: «Είναι άσχημη και δεν ξέρει να παίξει», είπε γνωστή παραγωγός ‑ Η απάντηση της ηθοποιού

Tabloid 18.04.2024
Εκπρόσωπος της 26χρονης αντεπιτέθηκε στα αρνητικά σχόλια της Κάρολ Μπάουμ

«Λύγισε» η Κατερίνα Στανίση: Όταν μίλησα για την κακοποίησή μου, δεν μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα

Ελληνική τηλεόραση 18.04.2024
«Όσο δυναμική και να είσαι, δεν παύει να είσαι γυναίκα»

Η Σοφία Βεργκάρα ανέβασε φωτογραφία με το νέο της σύντροφο κάνοντας ένα... πονηρό αστείο

ΝΕΑ 18.04.2024
Με ένα στιγμιότυπο στο Instagram, η ηθοποιός επιβεβαίωσε τη νέα της σχέση.

Νότης Σφακιανάκης: Σημαντική απώλεια για τον τραγουδιστή ‑ Πέθανε στενός φίλος και συνεργάτης του

Tabloid 18.04.2024
Ο Γιώργος Κασσάμπαλης ήταν από τους λίγους που είχε επικοινωνία τελευταία

Εκτός εκπομπών τους Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Παπανώτας

Media 18.04.2024
Ξεκινούν οι περιορισμοί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Πώς έβγαλε 1 δισ. δολάρια η Taylor Swift και σε τι τα ξοδεύει;

Προσφορές 18.04.2024
Εκανε πολλές έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις

Η βαφτισιμιά της Kim Kardashian είναι μια κούκλα

Tabloid 18.04.2024
Η Sophia Pippen είναι μοντέλο για τη Fashion Nova