ENTERTAINMENT

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Με ισλαμικό γάμο και παραδοσιακό νυφικό στο σπίτι της στην Αγγλία

Δημοσίευση ΝΟE 10, 2021
Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι παντρεύτηκε σχεδόν μία δεκαετία μετά τον πυροβολισμό της στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν σε μία εκστρατεία για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης παντρεύτηκε τον σύντροφό της Ασέρ Μαλίκ σε μια μικρή τελετή στο σπίτι της στο Μπίρμιγχαμ. Η 24χρονη Μαλάλα μοιράστηκε στα social media φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου της όπου φορά ένα παραδοσιακό ροζ νυφικό Nikah. Χαμογελά δίπλα στο νέο της σύζυγο, ο οποίος φορούσε μια ασορτί ροζ γραβάτα, με φόντο τον κήπο του σπιτιού της.

H 24χρονη Μαλάλα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στο σπίτι της στο Μπέρμιγχαμ
Σε μια άλλη φωτογραφία, η Μαλάλα φτιάχνει τα μαλλιά της ενώ ο σύζυγός της υπογράφει τα γαμήλια έγγραφα. Η ακτιβίστρια έγραψε στη λεζάντα: «Σήμερα σηματοδοτεί μια πολύτιμη μέρα στη ζωή μου. Ο Ασέρ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή. Γιορτάσαμε σε μια μικρή τελετή nikkah στο σπίτι στο Μπέρμιγχαμ με τις οικογένειές μας. Στείλτε μας τις ευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βαδίσουμε μαζί σε αυτό το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας».

Ο σύζυγός της υπογράφει τα έγγραφα γάμου, με τον τοίχο πίσω να είναι στολισμένος με λευκά λουλούδια
Δεν είναι γνωστό από πότε η Μαλάλα και ο Ασέρ, ο οποίος πέρυσι διορίστηκε διευθυντής επιχειρήσεων του πακιστανικού Cricket Board, είναι ζευγάρι, αλλά ο σύζυγός της είχε κάνει μία ανάρτηση στα γενέθλιά της τον Ιούλιο. «Χρόνια Πολλά στην καταπληκτική Μαλάλα» έγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα φέτος, ο πατέρας της Μαλάλα, Ζιαουντίν Γιουσαφζάι, είχε δηλώσει ότι θα της επέτρεπε να επιλέξει η ίδια τον σύντροφό της. Αλλά η Μαλάλα είχε εκφράσει στο παρελθόν αμφιβολίες για το εάν θα παντρευόταν ποτέ. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο είχε δηλώσει στη Vogue: «Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Αν θέλετε να έχετε έναν άνθρωπο στη ζωή σας, γιατί πρέπει να υπογράψεις χαρτιά γάμου ενώ μπορείς να είσαι απλά μαζί του;»


Υπενθυμίζεται ότι σε ηλικία 15 ετών, η Μαλάλα επέζησε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι από ένοπλους Ταλιμπάν, μετά από εκστρατεία υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών. Έκτοτε έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Δικαίωμά της να επιλέξει το σύζυγό της»

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail πριν από εννέα μήνες, ο 51χρονος Γιουσαφζάι είπε ότι η κόρη του είναι πλήρως ανεξάρτητη και πρέπει να δημιουργήσει τη ζωή που θέλει. Όπως είπε: «Στην κοινότητά μας, όταν ένα κορίτσι φτάνει τα 23, είναι συνήθως παντρεμένη και έχει ελάχιστο λόγο στο θέμα αυτό. Για μένα, φυλή ή κάστα, δεν έχει καμία σημασία. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για τη ζωή της Μαλάλα. Είμαι το είδος του πατέρα που πιστεύει στην εκπαίδευση και την ελευθερία των παιδιών τους. Έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον σύντροφό της ή και κανέναν, εξαρτάται από αυτήν».

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 545 / position2: 1465
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb