ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Jessica Rabbit μεταμορφώνεται, κι αυτό αγαπητή Disney, είναι κάπως σεμνότυφο

Βάλε κάτι πάνω σου Jessica
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Jessica Rabbit μεταμορφώνεται, κι αυτό αγαπητή Disney, είναι κάπως σεμνότυφο
Touchstone Pictures

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν φτάσαμε στο σημείο, το πιο σεξι καρτούν του κόσμου, η Jessica Rabbit, να χρειάζεται να... ντυθεί, τότε μόλις χαλάσαμε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες ever.

Δεν γίνεται κάποιος να έχει δει τη διάσημη σκηνή της ταινίας «Ποιος παγίδευσε τον Roger Rabbit», όπου η Jessica τραγουδά το «Why Don't You Do Right» και να μην εντυπωσιαστεί. 

Στην Disneyland όμως, η Jessica δεν θα κυκλοφορεί με το κατακόκκινο στενό, λαμέ φόρεμά της, αλλά θα φοράει καμπαρντίνα, καθώς είναι πλέον ιδιωτική ντετέκτιβ. Σε νέα ταμπέλα στο χώρο αναμονής θα αναγράφεται επίσης πως «η Jessica Rabbit θα γίνει το καινούργιο μάτι της Mickey’s Toontown». 

Η προσπάθεια των πρότζεκτ μάνατζερ είναι να τοποθετήσουν την ηρωϊδα στο κέντρο της νέας ιστορίας, όμως ενώ οι προθέσεις είναι αγνές, κάπου στην πορεία, έχασαν το νόημα.

Πριν μερικές μέρες έγινε μια ακόμη αλλαγή στο σκηνικό. Μια τεράστια φιγούρα της Jessica Rabbit ήταν δεμένη στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου σαν σκηνικό. Είτε χρειαζόταν επισκευή είτε η Disney αποφάσισε ότι αυτό το visual δεν ήταν κατάλληλο, πάντως αποσύρθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To συγκεκριμένο καρτούν όμως, οπως ακριβώς φτιάχτηκε, θυμίζει στον κόσμο, πως οι σeξι γυναίκες μπορούν να θαμπώνουν τους γύρω τους, να είναι γεμάτες δυναμισμό, έξυπνες, με έντονες προσωπικότητες και να μην κρύβονται πίσω από καμπαρντίνες.

Μήπως η Disney το παρατράβηξε αυτή τη φορά με την μεταμόρφωση; Γιατί η Jessica Rabbit να μη φορά τα ρούχα του σκίτσου της; Δεν υπάρχει "λάθος" τρόπος να είσαι γυναίκα και μπορείς να φοράς το κόκκινο κολλητό σου φόρεμα ακόμη.... κι αν είσαι καρτούν. 

Yπάρχει ωστόσο μια ενδιαφέρουσα οπτική που θα έπρεπε να μελετήσουμε λίγο παραπάνω. Πρόσεξες ποτέ πως, οι πρωταγωνίστριες του Disney, τα καλά κορίτσια δηλαδή, είναι πάντα "πολύ ντυμένες" και οι κακές γυναίκες φορούν πάντα κολλητά, στενά, ρούχα; Οι σκιτσογράφοι χρησιμοποίησαν αυτές τις σeξιστικές πεποιθήσεις για τις γυναίκες για να μεταφέρουν ορισμένα πράγματα στο κοινό χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν τίποτα.

Ενώ οι γυναίκες ηρωίδες τους ντύνονται με φορέματα και πουκάμισα και με ελάχιστο ή καθόλου μακιγιάζ, οι κακές ηρωΐδες συνήθως απεικονίζονται ως πολύ σeξουαλικές, φορώντας πολύ μακιγιάζ και συχνά σχεδιάζονται με σαγηνευτικά, μεγάλα μάτια. Δεν χρειάζονται πολλά για να δούμε ποιες γυναικείες ιδιότητες δαιμονοποιούνται και ποιες επαινούνται ως ενάρετες! Βλέπουμε αυτό το ζήτημα σε σχεδόν όλες τις γυναίκες της Disney, όπως οι Maleficent, Ursula, Gothel και πολλές άλλες. 

To μόνο που δεχόμαστε είναι η ανανέωση να αφορά μόνο το θεματικό πάρκο της Disney και η φιγούρα της να συνεχίζει να κυκλοφορεί όπως είναι. Δυναμική, έξυπνη και σeξι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 352 / position2: 1209
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb