ENTERTAINMENT

Το Λούβρο απέκτησε γυναίκα διευθύντρια μετά από 230 χρόνια λειτουργίας

Ποια είναι η Laurence des Cars
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το Λούβρο απέκτησε γυναίκα διευθύντρια μετά από 230 χρόνια λειτουργίας
Photo via Louvre.fr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Laurence Des Cars αποτελεί την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του μουσείου του Λούβρου, εδώ και 228 χρόνια όπου μετρά η ιστορία του. Τα καθήκοντα της αναμένεται να αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου και όλοι αδημονούν να δουν το έργο της.

Η ίδια ήταν πρώην πρόεδρος του μουσείου Ορσέ στο Παρίσι, ενώ τώρα θα αντικαταστήσει τον Jean Luc Martinez στη θέση της διευθύντριας του πιο γνωστού και παλιού μουσείου τέχνης παγκοσμίως.

Η Des Cars είναι η κόρη του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Jean Des Cars, καθώς και εγγονή του μυθιστοριογράφου Guy Des Cars, ενώ η ίδια αποτελεί μια καταξιωμένη ιστορικό τέχνης του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου και έχει διακριθεί για τον δυναμισμό της, κυρίως μετά το εργοτάξιο «Orsay Grand ouvert». Μέσα από αυτό το έργο, η Des Cars θέλησε να προσελκύσει του νέους στο μουσείο, αλλά έδωσε παράλληλα έμφαση και σε κοινωνικά θέματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women Across Frontiers (@wafmag)

Μάλιστα όσο καιρό η ίδια ήταν πρόεδρος του Ορσέ, η επισκεψιμότητα του κοινού μεγάλωνε συνεχώς, με περίπου 3.700.000 ανθρώπους να το έχουν επισκεφθεί το 2019. Πριν από το Ορσέ όμως, η Des Cars ήταν διευθύντρια του μουσείου Ορανζερί.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αυτή επιλέχθηκε για τη θέση της διευθύντριας είναι το γεγονός ότι ήταν επιστημονική διευθύντρια στην διευθύντρια στην ανάπτυξη και δημιουργία του «Λούβρου του Άμπου Ντάμπι» το 2017, ενός μουσείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που παίζει σημαντικό διπλωματικό και πολιτισμικό ρόλο, λειτουργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα σχέδια της ως νέα διευθύντρια του Λούβρου, η Des Cras δεσμεύτηκε να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας του το βράδυ, ώστε να προσελκύσει νεότερο κόσμο, ενώ ελπίζει να επεκτείνει και τις πολιτιστικές του συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς και κάθε είδους άνθρωπους της τέχνης. Επιπλέον οι διεθνείς σχέσεις είναι ένα κομμάτι που την απασχολεί ιδιαίτερα, όπως επίσης και η δημιουργία ενός τμήματος για το Βυζάντιο και τον ανατολικό χριστιανισμό.

Όταν τη ρώτησαν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και διευθύντια του πιο γνωστού μουσείου του κόσμου, εκείνη απάντησε ότι τα πράγματα αλλάζουν πραγματικά για τις γυναίκες στον χώρο των μουσείων, μιας και από τους 70 επιμελητές του Λούβρου, πάνω από τους μισούς είναι γυναίκες. Περισσότερες είναι όμως και οι γυναίκες που επισκέπτονται τα μουσεία στην Ευρώπη, ενώ και οι μικρότερες γυναίκες νιώθουν σήμερα μεγαλύτερη σιγουριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 430 / position2: 3404
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb