LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ψηλότερου άνδρα του κόσμου

Το ασύλληπτο ύψος που τον έβαλε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες

Δημοσίευση 26/11/2018 | 00:10

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ψηλότερου άνδρα του κόσμου

Το 2009, ο Sultan Kösen έγινε ο πρώτος άνδρας με ύψος πάνω από 2.40 που καταγράφηκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες εδώ και 20 χρόνια.

Στην πραγματικότητα, στο Γκίνες υπάρχουν καταγεγραμμένες μόνο δέκα επιβεβαιωμένες ή αξιόπιστες περιπτώσεις στην ιστορία που φτάνουν τα 2,40 μέτρα ή και περισσότερα.

Αυτός ο νέος αγρότης από την Τουρκία βρέθηκε να έχει το ασύλληπτο ύψος των 2,465 μέτρων και κατέκτησε τον τίτλο του πιο ψηλού ανθρώπου εν ζωή.

Δύο χρόνια αργότερα, ο 26χρονος μετρήθηκε και πάλι στην Άγκυρα της Τουρκίας, και το ύψος του έφτανε τα 2,51 μέτρα.

Ο Sultan ​​γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1982, αλλά ξεκίνησε να ψηλώνει δυναμικά ήταν 10 χρονών.

Η υπόλοιπη οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των γονέων του και των τεσσάρων αδελφών του, είναι όλα μέσου μεγέθους.

Η μεγάλη ανάπτυξη του προκαλείται από μια κατάσταση γνωστή ως «γιγαντισμός της υπόφυσης», η οποία είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής της αυξητικής ορμόνης.

Η αυξητική ορμόνη απελευθερώνεται από την υπόφυση στον εγκέφαλο, αν ο αδένας υποστεί βλάβη από έναν όγκο, για παράδειγμα, μπορεί να απελευθερώσει πάρα πολύ (ή πολύ λίγη) ορμόνη. Τα αποτελέσματα της υπερπαραγωγής περιλαμβάνουν μεγάλα χέρια, πάχυνση των οστών και οδυνηρές αρθρώσεις.

Λόγω του ακραίου μεγέθους του, ο Sultan ​​δεν ήταν ποτέ σε θέση να τελειώσει το σχολείο και αντ 'αυτού άρχισε να εργάζεται ως αγρότης για να στηρίξει την οικογένειά του.

Περιέγραψε πως ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι ψηλός είναι πως μπορείς να βοηθήσεις τη μητέρα σου με δουλειές, όπως η αλλαγή λαμπτήρα και το κρέμασμα κουρτινών.

Όσο για τα μειονεκτήματα του ύψους του, παραπονέθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να βρει ρούχα ή παπούτσια που του ταιριάζουν και του είναι εξαιρετικά δύσκολο να χωρέσει σε κανονικό αυτοκίνητο.

Ως έφηβος, ​​έπαιξε στην ομάδα μπάσκετ της Γαλατα σεράι, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ ψηλός για να συνεχίσει. Ωστόσο, παραμένει οπαδός του αθλήματος μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο Λονδίνο, το Σεπτέμβριο του 2009, εξέφρασε την ελπίδα ότι η φήμη που απέκτησε θα άλλαζε τη ζωή του και θα τον βοηθούσε να βρει μια σύζυγο: Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις μια σύντροφο. Τώρα που είμαι διάσημος, θα μπορέσω να συναντήσω πολλά κορίτσια. Το όνειρό μου είναι να παντρευτώ. 

Το 2013 το όνειρο του έγινε πραγματικότητα και παντρεύτηκε την κατά 9 χρόνια νεότερη σύντροφο του Μέρβε, η οποία είχε ύψος 1,75