LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν airtickets.gr και travelplanet24

Δείτε τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση της Tripsta που διαχειρίζεται τα παραπάνω site

Δημοσίευση 29/6/2018 | 15:27

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν airtickets.gr και travelplanet24

Νέα ανακοίνωση από την εταιρία Tripsta, που διαχειρίζεται τα airtickets.gr και travelplanet24 και χθες (28.06.2018) σόκαρε τους πάντες όταν ανακοίνωσε απολύσεις και ένταξη σε καθεστώς ριζικής αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της.

Σκοπός της νέας ανακοίνωσης από την Tripsta να δοθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, διευκρινίσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν. Οι εργαζόμενοι αποζημιώθηκαν και τους καταβλήθηκαν και τα δεδουλευμένα, αναφέρει η εταιρία, εξαίροντας τη στάση του. Παράλληλα, αναφέρει ότι airtickets.gr και travelplanet24 λειτουργούν μεν αλλά με κάποιες αλλαγές.

Σύμφωνα με την Tripsta, δεν απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοί της. Κάποιοι, άγνωστο όμως πόσοι, παραμένουν στη θέση τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις εξελίξεις δεν υπάρχει καμία επίπτωση σ τον ελληνικό τουρισμό. Και αυτό, όπως εξηγεί, γιατί αφενός τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ και αφετέρου το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας αφορά εισιτήρια εξωτερικού.

Κανονικά λειτουργούν, σύμφωνα πάντα με την Tripsta, και τα site των εταιριών. Το airtickets.gr λειτουργεί ως πλατφόρμα σύγκρισης τιμών με έκδοση μέσω τρίτων παρόχων και το travelplanet24.gr εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές κρατήσεις.

«Όλοι οι πελάτες εξυπηρετούνται κανονικά. Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και για τις δύο εταιρείες λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 στον 3ο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας 4 στο Σύνταγμα», σημειώνεται.

Τα ερωτήματα στα οποία απαντά η Tripsta

Για τα θέματα των εργαζομένων

Πρώτο μέλημα της Εταιρείας ήταν και είναι οι εργαζόμενοί της. Ήδη έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων στους εργαζομένους. Η ανταπόκρισή τους και η στάση τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους. Η Εταιρεία συνεχίζει να έχει στο δυναμικό της εργαζομένους, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί άρτια τους πελάτες της.

Για τα θέματα των οφειλών

Οι υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών (IΑΤΑ) είχαν ρυθμιστεί και εξυπηρετούντο με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα αποπληρωμής, το οποίο και τηρείται.

Δεν υπάρχουν οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τις τράπεζες. Δεν υπάρχουν οφειλές προς του εργαζομένους, οι οποίοι έχουν λάβει το σύνολο των δεδουλευμένων και των νόμιμων αποζημιώσεών τους.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων, σημειώνεται ότι με βάση την παγκόσμια πρακτική, η ομαλή και καλόπιστη εκτέλεση των συμβάσεων μαζί τους δεν δημιουργεί χρηματικές οφειλές από την Εταιρεία προς αυτούς αλλά το αντίθετο: η διενέργεια κρατήσεων μέσω των πλατφορμών τους δημιουργεί οφειλές αυτών προς την Εταιρεία. Επειδή υπήρξε κακόπιστη και καταχρηστική παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την Travelport, λαμβάνονται όλα τα νόμιμα και δικαστικά μέσα εναντίον τους με στόχο τη δικαίωση της Εταιρείας από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της νομικής διαδικασίας θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για τα θέματα ρευστότητας της Εταιρείας

Επί 13 χρόνια η Εταιρεία λειτούργησε με επιτυχία ώστε να βρίσκεται μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης και να καλύπτει πάνω από 46 αγορές σε όλο τον κόσμο. Ο κλάδος της μεταπώλησης των αεροπορικών εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός καθώς λειτουργεί με πολύ μικρά περιθώρια κέρδους και συνεπώς βασίζεται απολύτως στη ρευστότητα. Το πρόβλημα που δημιούργησε στα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας η στάση συγκεκριμένων συνεργατών, υπονόμευσε οποιοδήποτε σχεδιασμό, πλήττοντας τη ρευστότητα μιας Εταιρείας με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό. Η Εταιρεία λαμβάνει μέτρα ώστε να εξισορροπήσει τις ταμειακές της ροές.

Για τα θέματα τυχόν επίπτωσης στον ελληνικό τουρισμό

Ουδεμία επίπτωση υπάρχει για τον ελληνικό τουρισμό. Τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ. Σημειώνεται δε ότι το 80% της δραστηριότητας της Εταιρείας αφορά εισιτήρια από και προς διεθνείς προορισμούς και όχι προς την Ελλάδα.

Για τα θέματα λειτουργίας της Εταιρείας

Οι ιστοσελίδες των Εταιρειών συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. H ιστοσελίδα της airtickets® λειτουργεί ως πλατφόρμα σύγκρισης τιμών με έκδοση μέσω τρίτων παρόχων. Η ιστοσελίδα της travelplanet24 εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές κρατήσεις. Όλοι οι πελάτες εξυπηρετούνται κανονικά. Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις είναι σε πλήρη ισχύ.

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και για τις δύο εταιρείες λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 στον 3ο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας 4 στο Σύνταγμα.

Η ελληνική αγορά αποτελεί αναμφίβολα ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρεία αναπτύχθηκε χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών της, τους οποίους θα συνεχίσει με ευσυνειδησία να εξυπηρετεί. Στο σημείο αυτό, σημειώνουμε ότι η Εταιρεία αναμένει πληρωμή συμφωνημένων απαιτήσεών της από την εταιρεία διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων, την Amadeus, με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των πελατών της, όπως για παράδειγμα επιστροφή χρημάτων από τυχόν ακυρώσεις εισιτηρίων και άλλα σχετικά αιτήματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιβάτης σε πτήση έβγαλε παντελόνι και παπούτσια και ταξίδεψε ξυπόλητος με το μποξεράκι

Σήμερα
Αλλά η περιπέτεια της διπλανής του δεν σταμάτησε εκεί...

«Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»: Τα τρία νέα σχέδια του Αρκά

Σήμερα
Έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσει

«Μου υψώνεις φωνή λες και είμαι σκύλος»

Σήμερα
Power Of Love: Άγριος καβγάς Παύλου – Κατερίνας!

Πηνελόπη Πλάκα: Με μαγιό και χωρίς ρετούς πιο σeξι από ποτέ

Σήμερα
«Ρουφάω την κοιλιά μου γιατί μπορώ»

Η Jennifer Lopez κάνει pole dancing με 15ποντα

Σήμερα
Πολλά μπράβο στο κορίτσι...

Δείτε πώς είναι σήμερα το sεx symbol των 90s Βερόνικα Αργέντζη

Σήμερα
Ενα από τα μεγαλύτερα sεx symbols των 90s, ηθοποιός

Λόγω Τιμής: H πρώτη φωτογραφία από τις πρόβες

Σήμερα
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μοιράστηκε το στιγμιότυπο

MasterChef: Τα πήρε ο Κουτσόπουλος με το πιάτο της Σπυριδούλας

Σήμερα
«Φέρνεις εδώ ένα τοστ, 45 λεπτά, ένα τοστ»