E-Daily

Συγκρίνουμε τα iPhone X, Samsung S9+ και Huawei P20 Pro ‑ Ποιο κερδίζει;

Κοντράρουμε 3 από τις καλύτερες συσκευές στον κόσμο

Δημοσίευση 14/9/2018 | 00:10

Έχοντας 3 από τα καλύτερα κινητά στα χέρια μας δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε μια σύγκριση για να βρούμε το καλύτερο. Τουλάχιστον σε κάθε κατηγορία όπως κάμερα, απόδοση, μπαταρία, οθόνη δηλαδή τις σημαντικότερες για την καθημερινότητα μας.Σε αυτή την σύγκριση δεν θα μπούμε στην αιώνια διαμάχη ios ή android...μακριά από εμάς, αλλά θα κοντράρουμε τις συσκευές σε κανονικές συνθήκες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν έχοντας τις "ναυαρχίδες" από τις 3 μεγαλύτερες εταιρίες κινητών στον κόσμο, Το iPhone X, το Samsung Galaxy s9 plus και το Huawei P20 Pro.

Μπαταρία

H πρώτη σύγκριση θα είναι και η πιο γρήγορη, γιατί όταν μιλάμε για μπαταρίες όλα έχουν να κάνουν με το μέγεθος και εκεί το P20 παίρνει την πρώτη θέση αφού έχει 4.000 mAh έναντι 3.500 του S9+ και 2716 του iPhone X. Πάντως οι διαφορές είναι σχετικά μικρές αφού ουσιαστικά μιλάμε για 1 με 3 ώρες παραπάνω χρήση από την πρώτη έως την τρίτη θέση.

Οθόνη

Επόμενο τεστ η οθόνη, όπου οι διαφορές είναι σχετικά μικρές αλλά η ανάλυση, το μέγεθος, η edge το edge τεχνολογία, η καθαρότητα των εικονιδίων και το πραγματικό μαύρο δίνουν το προβάδισμα στο Samsung s9+, εκτός αν είστε fan του notch οπότε μάλλον θα επιλέξετε μια από τις άλλες δυο συσκευές.

Κάμερα

Ας ξεκινήσουμε από την φωτογραφία

Πρώτα σε κανονικές συνθήκες και αυτόματα settings. Εδώ το S9+ αλλά και το iPhone X έχουν πιο ρεαλιστικά χρώματα και πιστή απόδοση της πραγματικότητας με λίγη περισσότερη φωτεινότητα ενώ το ai mode του P20 Pro φτιάχνει τα χρώματα της φωτογραφίας....κάτι που με ένα zoom στην φωτογραφία βλέπουμε ξεκάθαρα με το υπερβολικό sharpnes του P20 Pro να αλλοιώνει σχεδόν την εικόνα. Οπότε εμείς καταλήγουμε να επιλέξουμε το S9+ αν και εδώ οι απόψεις διίστανται με άλλους να επιλέγουν το P20 Pro.

Στο Bokeh effect mode όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Tο S9+ βγάζει όμορφα το θέμα μπροστά όπως συμβαίνει και με το iPhone X αλλά το P20 Pro κάνει την διαφορά με καλύτερη απόδοση και πιο ξεκάθαρα έντονα χρώματα και για αυτό το επιλέγουμε.

Ας πάμε όμως να δούμε τι συμβαίνει σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού...εκεί η απόδοση του P20 σε αυτόματα πάντα settings δίνει αρκετό φως αλλά εμφανίζει και "θόρυβο" ειδικά στα πλαίσια των γραμμάτων, ενώ αν το γυρίσουμε στο night mode έχουμε λιγότερο θόρυβο αλλά κακή απόδοση των χρωμάτων. Το iPhone X από την άλλη δίνει αρκετό φως αλλά όχι αρκετό ώστε να μην αλλοιωθούν τα πραγματικά χρώματα ενώ το S9+ εντυπωσιάζει με πάρα πολύ φως (και επιλογή το f 1.5) και εξαιρετική απόδοση στα χρώματα

Ας πάμε όμως τώρα σε ένα feature που προσφέρουν μόνο τα S9+ και P20pro και είναι το super slow motion, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό και στις 2 συσκευές καθώς πιάνει πράγματα που δεν βλέπει το γυμνό μάτι. Tο αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά άλλα μάλλον θα προτιμήσουμε το S9+

Προς το παρόν ξεχωρίζουμε το S9+ και μετά ακολουθεί το P20 Pro, για το οποίο πρέπει να προσθέσουμε ότι έχει το καλύτερο zoom από τις 3 συσκευές με διαφορά.

Αλλά ας πάμε και στο βίντεο για να ολοκληρώσουμε την σύγκριση στην κατηγορία κάμερες.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι διαφορές στο P20 Pro και στο Samsung S9+ είναι μικρές αλλά αφού καταγράφουν και οι δύο συσκευές ωραίες εικόνες, όμως το P20 φαίνεται να είναι πιο smooth στην κίνηση οπότε παίρνει το προβάδισμα. Ο ξεκάθαρος νικητής όμως είναι το iPhone Χ που καταγράφει με τέλειο smoothness και υψηλή ευκρίνεια.

Απόδοση

Η Samsung και η Huawei έχουν επεξεργαστή octa-core ενώ η Apple διαθέτει έναν επεξεργαστή hexa-core. Αν και αυτές οι δύο συσκευές Android διαθέτουν μνήμη 6GB RAM σε σύγκριση με τα 3GB του iPhone X λόγω του chipset A11 Bionic, η συσκευή της Apple  είναι ταχύτερη και στις πολλαπλές εργασίες και στο gaming.

Value for Money

To iPhone X στα 64G κοστίζει έως 1250 ευρώ ενώ το S9+ έως 800 ευρώ και το P20 Pro έως 700 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο αγοράς και το κατάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο συσκευές Android είναι καλύτερο value for money αφού προσφέρουν περισσότερα σε μικρότερη τιμή...αλλά μεταξύ τους;; Εκεί θα ζυγίσετε εσείς τι είναι πιο σημαντικό από όλες τις κατηγορίες που αναλύσαμε και θα βρείτε το ιδανικό για εσάς αφού οι διαφορές είναι σχετικά μικρές.

Βρείτε τα ΕΔΩ: Το S9+, το P20 Pro και το iPhone X

S9+P20 ProiPhone X
Μπαταρία ⬤
Οθόνη
Κάμερα
Αυτόματο
Bokeh
Χαμηλός φωτισμός
Video
Απόδοση
Value for Money
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

FYI Προχτές
Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Νάντια Συντζανάκη: Αρχιτέκτονας, τριαθλήτρια και μαμά τριών παιδιών

Juicy 13.04.2024
Μια από τις σπουδαιότερες τριαθλήτριες στην Ελλάδα

Καλομοίρα, ποια ερώτηση έχεις σιχαθεί να απαντάς στις συνεντεύξεις;

Διλήμματα 06.04.2024
Η αγαπημένη τραγουδίστρια απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Υποχρεωτική εκπαίδευση για τις γυναίκες στο στρατό

Μπες στο Πλάνο 02.04.2024
Πόσοι την πάτησαν με τη φάρσα που κάναμε για την Πρωταπριλιά;

Κουτσούμπας, Καινούργιου, Μπάρκα, Τούνη και Σάττι στο ίδιο βίντεο

ΝΕΑ 19.03.2024
Αυτό είναι το τεστ επικαιρότητας από το Μπες Στο Πλάνο

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Ιστορικά 18.03.2024
Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θυμάται την εποχή που... ήταν raver

ΝΕΑ 09.03.2024
Ο αγαπημένος ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τι φινάλε θα έδινες εσύ στο Love Sorry;

Διλήμματα 22.02.2024
Η αγαπημένη ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα και άλλες ερωτήσεις

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας που δημιουργεί περιεχόμενο στο OnlyFans


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Juicy 17.02.2024
Αποκαλύψεις γύρω από την καθημερινότητα μιας content creator εpωτικού περιεχομένου

Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κόσμος με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;

Μπες στο Πλάνο 17.02.2024
Ποια είναι τα επιχειρήματά τους;