E-Daily

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μέσα στον κόσμο του ελληνικού ΜΜΑ

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας στο ρινγκ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/6/2018 | 14:56

Τα τελευταία χρόνια, οι αγώνες ΜΜΑ αποκτούν όλο και περισσότερους θεατές, όλο και περισσότερους αθλητές που θέλουν να ανέβουν στο κλουβί και να ρίξουν νοκ άουτ τον αντίπαλό τους.

Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτού του αθλήματος και να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, μιλώντας με συμμετέχοντες, αθλητές που ανεβαίνουν στο "κλουβί" και δεν φεύγουν, μέχρι να κερδίσουν.

Τι είναι το ΜΜΑ;

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (mixed martial arts) είναι άθλημα πλήρους επαφής που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το μάι τάι, βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.

Ένας αθλητής ΜΜΑ μπορεί να γνωρίζει πολλά από αυτά τα αθλήματα, μπορεί και όχι. Μπορεί να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του κατέχοντας καλά π.χ. πυγμαχία, ή πάλη. Όπως και να έχει όμως, χρειάζεται ψυχή για να ανέβεις στο ρινγκ.

Ακολουθήσαμε τους αθλητές στις προπονήσεις τους και έπειτα, την ημέρα του αγώνα, μιλήσαμε μαζί τους λίγο πριν ανέβουν στο ρινγκ. Στο βίντεο μας δίνουν τα φώτα τους η Χριστίνα Νέτζα, ο Λεονάρντο Σίνις και ο Βαλέριος Ακριτίδης.

Και οι 3 κέρδισαν τους αγώνες τους με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά το όνομά τους...

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Άγιος Γεώργιος, το ΑΣ Καλλίμαχος και το γυμναστήριο ΑΣ Corpus Arena του κυρίου Κιουρτίδη.