LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού είναι ο «Αδωνις», το καφέ στο τραγούδι της Πρωτοψάλτη;

Όπου πηγαίναν τεκνά και φρικιά και άραζαν εκεί αθλητές

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/12/2017 | 00:25

Πού είναι ο «Αδωνις», το καφέ στο τραγούδι της Πρωτοψάλτη;
Αρχειου

Ο "Άδωνις" είναι το ιστορικό ζαχαροπλαστείο καφέ που τραγουδήσαμε όλοι εκατοντάδες φορές παρέα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη!

Αυτό το θρυλικό ζαχαροπλαστείο στη Νέα Σμύρνη έγινε σημείο συνάντησης και αναφοράς πολλών Αθηναίων που το είχαν κάνει στέκι! Η βιτρίνα με τις πάστες, τα γλυκά και αλμυρά σνακ και τα σοκολατάκια είναι μέσα στις αναμνήσεις όλων άλλωστε...

Όπως λέει και το τραγούδι εκεί πήγαιναν όλοι, και φρικιά και αθλητές μετά από προπονήσεις, μεγάλοι και μικροί, νέοι και ηλικιωμένοι έβρισκαν τη θέση τους στον Άδωνη! Εκεί σύχναζε η αφρόκρεμα επίσης του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της Αθήνας και για αυτό το τραγούδι το λέει ξεκάθαρα...

Από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Σταμάτη Κραουνάκη ως τη Τζένη Βάνου, την Αλέκα Κανελλίδου και το Στράτο Διονυσίου!

Και ποιά ήταν η "χοντρή κυρία" που λέει και το τραγούδι την οποία απαρνήθηκε πρόσφατα η τραγουδίστρια; Οι φήμες λένε πως ήταν μια θαμώνας που ήταν κάθε Κυριακή εκεί για τον καφέ της!

Ωστοσο στις νέες του δηλώσεις ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Αυτό το τραγούδι, αυτή η “χοντρή νευρικιά” είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε...».

Πλέον Άδωνις υπάρχει και στην Καστέλλα εκτός από την πλατεία της Νέας Σμύρνης!

Όπου κι αν πας θα ‘σαι πάντα εδώ
θα ‘χεις κλειδί και θ’ ανοίγεις την πόρτα
όμως φοβάμαι μωρό μου μη φύγω εγώ
έλα να πάμε οι δυο μας μια βόλτα...