E-Daily

Τα ωραιότερα μέρη στο Λονδίνο για τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σου

Ο καλύτερος οδηγός για να ζήσεις τις γιορτές the english way

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

27/11/2017 | 00:44

Pexels

Kανένα μέρος στον κόσμο δεν χαίρεται τα Χριστούγεννα περισσότερο από το Λονδίνο. Η πόλη είναι στολισμένη ήδη από το Νοέμβριο, κάθε πλατεία και πάρκο γεμίζει με δραστηριότητες και εκδηλώσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς ούτε λεπτό.

Μία από τις ομορφότερες Ευρωπαϊκές πόλεις που τα έχει όλα, και είναι το κέντρο της ποπ κουλτούρας, με συναυλίες, εκθέσεις στα Μουσεία, πρωτοποριακές εκδηλώσεις, μοναδικούς καλλιτέχνες, κορυφαία αγορά με τους καλύτερους οίκους μόδας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@waddesdonmanor_nt looks magical at #Christmas #wmxmas Come say hi to us from the 10th November to the 16th December and treat yourself to a #mulledwine or #baileyshotchocolate before you explore the light show and trail

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carlito's Coffee (@carlitos_coffee) στις

Την περίοδο των Χριστουγέννων το Λονδίνο ομορφαίνει. Στο πανέμορφο Hyde Park, θα δεις το χωριό των Χριστουγέννων που δεν έχει άλλο σαν αυτό, την περίφημη Winter Wonderland!  Δοκίμασε σοκολάτες και γλυκά από όλο τον κόσμο στα περίπτερα, διασκέδασε με τα παιχνίδια, πήγαινε στο λούνα παρκ και δοκίμασε φυσικά Gluhwein αλλά και Eggnog!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ice skating season starts... now! ⛸⛸⛸

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Londonist (@londonist_com) στις

Στο "Drink, Shop, Do" θα συναντήσεις τις ωραιότερες τύπισσες που διοργανώνουν τα πιο τρελά σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευής μπάλας, διακοσμητικών, πουλόβερ, αντικειμένων και άλλων τόσων όλη την γιορτινή περίοδο.

Φυσικά επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα από τα παγοδρόμια, από εκείνο με θέα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας εως το παγοδρόμιο στο London Eye. Mη διστάσεις να δοκιμάσεις, αλλά αν φοβάσαι, και μόνο το γεγονός πως θα μπορέσεις να θαυμάσεις το πανέμορφο τοπίο και τον κόσμο που παίζει, αξίζει!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Whizzbangs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Londonist (@londonist_com) στις

Στην Oxford Street θα καταλάβεις τον πραγματικό παλμό της πόλης. Εκεί που θα βρεις τους κεντρικότερους σταθμούς του μετρό, εκεί βρίσκονται όλοι. Στα στενά θα εντοπίσεις περπατώντας όμορφες μικρές παμπ (μη ξεχνάς, last call στις 11 το βράδυ, μετά κατεβάζουν ρολλά!) και μπουτίκ που θέλουν... ραντεβού για να σε υποδεχτούν, μουσικούς του δρόμου και community centers γεμάτα οικογένειες. Μην ξεχάσεις να περάσεις και να σταθείς στο Selfridge's για να δεις πραγματικά τι σημαίνει στολισμένη βιτρίνα!

Αν αφήσεις πίσω σου τα κλασικά σποτ των Ελλήνων (βλέπε Primark, TopShop και λοιπά) θα συναντήσεις την αριστοκρατική, κλασάτη Bond Street. Eκεί οι μεγαλύτεροι οίκοι παρουσιάζουν τις νέες κολεξιόν τους, και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό από το καλό γούστο, την ομορφιά και την ποιότητα.

Μην παραλείψεις να παρακολουθήσεις έστω μία παράσταση. 
Φαντασμαγορικά μπαλέτα, όπερα, συναυλίες, παραστάσεις για παιδιά, που ξεπερνούν κάθε φαντασία και δεν έχεις ξαναδει ποτέ τίποτα σαν αυτά.

Αν δεν περάσεις έστω μια βόλτα από την China Town και δεν δοκιμάσεις έστω ένα πιάτο, τότε τι; Αγόρασε το τσάι σου από τα μαγαζάκια, δοκίμασε ένα κοτόπουλο σετσουάν και άνοιξε ένα fortune cookie!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#chinatownlondon#

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna👑 (@mary_trezza1981) στις

Bόλτα στο Covent Garden σημαίνει ατελείωτο σουλατσάρισμα στις μικρές μπουτίκ, στο χιπ "Urban Outfitters" και στο καλύτερα κρυμμένο μυστικό μέρος, μια κρυφή πλατειούλα, μακριά από τη βαβούρα της περιοχής! (Neal's Yard)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#london #xmaslondon #lightsoflondon #xmasrock #christmaslights

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric RE (@eric_re) στις

Αφήσαμε σχεδόν για το τέλος ένα must. To Notting Hill θα σε μαγέψει, θα το ερωτευτείς θα ξεχαστείς σε αυτή την πολύχρωμη περιοχή που θα σου θυμίσει την ομώνυμη ταινία, και θα νιώσεις σαν πρωταγωνιστής! Μαγαζάκια, καφέ, εστιατόρια και φυσικά κάθε Σάββατο το υπαίθριο μεγάλο παζάρι σε περιμένουν. Πάρτι; Αμέτρητα! Underground σκηνές, πάρτι στους ουρανοξύστες και σε πλοία στον Τάμεση, κλασάτα πανάκριβα κλαμπ, εναλλακτικές εκδηλώσεις, όλα κάτω από την ομπρέλα των Χριστουγέννων. 

Οι πλατείες και φυσικά το Big Ben είναι το σημείο που πρέπει να αλλάξετε τη χρονιά σας με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον λονδρέζικο ουρανό! Απλώς, να είστε προετοιμασμένοι στην παρέα - θα δυσκολευτείτε πολύ να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο - ο κόσμος θα είναι παντού στους δρόμους, και η κίνηση αφόρητη! 

Σου εγγυώμαστε, το Λονδίνο είναι ο καλύτερος προορισμός για τα Χριστούγεννα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Looking back a year on from the install of Waddesdon. Designed by @guildhallvideodesign. (Part 1/2) - - - #projectionmapping #projection #architecture #christmas #mapping #videomapping #av #installation #nationaltrust #manor #sitespecific #resolume #3dmapping #videodesign

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AKAT (@akat_tm) στις