E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O άντρας που έφτιαξε ένα πολύχρωμο βουνό από σκουπίδια και χώμα στη μέση της ερήμου

Το πολύχρωμο πανέμορφο βουνό στην Καλιφόρνια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/11/2017 | 10:42

O άντρας που έφτιαξε ένα πολύχρωμο βουνό από σκουπίδια και χώμα στη μέση της ερήμου

Μετά την άφιξή του στο Niland της Καλιφόρνια, ο Leonard  Knight είχε ένα στόχο, να μοιράσει το μύνημα της αγάπης στους ανθρώπους.

Μιας και κανένας δεν του έδωσε σημασία αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη, αλλά πρώτα θα δημιουργήσει ένα έργο τέχνης. Οι μέρες μετατράπηκαν σε εβδομάδες και οι εβδομάδες σε μήνες. Κάθε μέρα, ο Leonard έβαζε λίγο περισσότερο τσιμέντο και λίγο περισσότερο χρώμα σχηματίζοντας ένα βουνό από σκουπίδια, σε ένα σημείο στο πουθενά, σε ένα χωματόδρομο που δεν περνούσε άνθρωπος. Τουλάχιστον φεύγοντας θα είχε φτιάξει μια ταμπέλα που θα έλεγε την αγαπημένη του φράση.

Καθώς το μήνυμα ήθελε να φαίνεται μακριά, μάζευε σκουπίδια από το χωματόδρομο τα κάλυπτε με άμμο και τσιμέντο, και το βουνό ψήλωνε.  

Μια μέρα μετά από περίπου τέσσερα χρόνια εργασίας, με την αστάθεια της άμμου να υπονομεύει τη δομή του έργου του, το εργο έπεσε κάτω σε ένα σωρό από χαλάσματα. Αντί να αποθαρρυνθεί, ο Leonard ευχαρίστησε τον Κύριο που του έδειξε ότι το βουνό δεν ήταν ασφαλές. Ορκίστηκε να αρχίσει και πάλι και να το κάνει καλύτερο. 

Ξεκίνησε με μια βάση, και ανέβασε τον πήχυ κατασκευαστικά χρησιμοποιώντας πηλό. Τα επόμενα χρόνια ξαναέφτιαξε το βουνό του, και άρχισε να ζωγραφίζει.

Με τον καιρό, όσοι περνούσαν και μάθαιναν για το έργο του, άρχισαν να συνεισφέρουν προσφέροντας εργατικά χέρια και μπογιές. Σήμερα μετά από την συνδρομή πολλών καλλιτεχνών το Salvation Mountain είναι ένα πανέμορφο έργο τέχνης πολύχρωμο και φωτεινό με την αγαπημένη φράση του Leonard: "God Is Love" που σήμερα είναι το αγαπημένο μέρος των τουριστών που καταφθάνουν από παντού για να φωτογραφηθούν εκεί.