E-Daily

Tα μυστικά των fast food: Όσα δεν σας έχουν πει ποτέ

Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και χημείας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 30/3/2017 | 11:33

Μυστικά και κόλπα που δεν ξέρετε για τα ταχυφαγεία!

Mπορεί να έχουν ικανοποιήσει την πείνα μας πολλές φορές, όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Πίσω από κάθε φαγητό, κάθε εικόνα, κάθε λέξη κρύβεται μια μελετημένη κίνηση.

Οι αλυσίδες fast food γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι εκείνη η γεύση που αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους, για να ικανοποιούν σχεδόν άμεσα τις επιθυμίες των πελατών τους. Γι'αυτό το λόγο τα φαγητά έχουν πάνω κάτω, την ίδια γεύση!

Μα πώς γίνεται τόσο γρήγορα το μπιφτέκι; Tο πιο απλό burger κάνει μόλις 30 δευτερόλεπτα! Mα είναι προτηγανισμενο και κατεψυγμένο. Και κάτι ακόμα - πολλές αλυσίδες χρησιμοποιούν άρωμα καπνού για να ενισχύσουν την αίσθηση του φρεσκοψημένου στη σχάρα!

Τα χρώματα που επιλέγονται λειτουργούν παρακινητικά στο υποσυνείδητό σου και σε πείθουν τελικά να επισκεφτείς ένα fast food και να φας κάτι.

«Θέλετε και πατάτες ή κάτι άλλο;» και μερικές ακόμη, είναι φράσεις που θα ακούσετε. Προτροπή για εξτρα αγορές!

Αν παίρνετε αναψυκτικό και πονοκεφαλιάζετε για το μέγεθος, μαντέψτε. Δεν έχει και μεγάλη σημασία! Όσο πιο ευρύχωρο είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερο πάγο χωράει - με τον οποίο καλύπτουν το κενό, και όχι με εξτρα αναψυκτικό...

Τα γεύματα που παρασκευάζονται σε fast food είναι για να φαγωθούν αμέσως - πρέπει να καταναλωθούν ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ! Μετά από 5 λεπτά η γεύση στις πατάτες χάνεται, το ίδιο ισχύει και στο μπιφτέκι (20 λεπτά). Μέχρι δηλαδή να φτάσεις στο σπίτι σου, το φαγητό θα άλλη γεύση!