E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ζευγάρι που έζησε σαν... Ροβινσώνας Κρούσος

Η ιστορία του Tom και της Gladdie Johnston

Δημοσίευση 11/11/2015 | 00:22

Το ζευγάρι που έζησε σαν... Ροβινσώνας Κρούσος

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες, θα μπορούσε εύκολα να πει ότι είναι ένα κρυσφήγετο, η φωλιά κάποιου κακοποιού ή το καταφύγιο ενός ναυαγού. Στην πραγματικότητα είναι το δημιούργημα ενός λάτρη της ηρεμίας και της φύσης, ο οποίος δεχόταν επίσης όσους είχαν την ίδια επιθυμία για χαλάρωση μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Το Moonhole είναι ένα θέρετρο χτισμένο σε ένα βραχώδες τόξο και περιβάλλεται από τα νερά της Καραϊβικής. Είναι δημιούργημα του Tom και της Gladdie Johnston, που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω την έντονη καθημερινότητα της πόλης, όντας εργαζόμενοι στον τομέα της διαφήμισης, και να φτιάξουν ένα σπίτι, και αργότερα ξενοδοχείο στην Καραϊβική.

Βρήκαν λοιπόν ένα σημείο σε μια βραχώδη περιοχή του οποίου η πρόσβαση ήταν εφικτή μόνο από ένα μονοπάτι ή ένα σκάφος και ο σύγχρονος... Ροβινσώνας Κρούσος έκανε σχέδια για το πώς θα φτιάξει το καταφύγιό του. Μετά από κάποια χρόνια, περίπου το 1960, κατάφεραν και αγόρασαν όλο το οικόπεδο, 30 περίπου στρεμμάτων, και έφτιαξαν στον ηφαιστιακό βράχο το σπίτι-καταφύγιο των ονείρων τους που πραγματικά είναι μαγικό.

Συνεργάστηκε με τους τοπικούς μάστορες από το κοντινό χωριό και σιγά σιγά, χωρίς τη βοήθεια αρχιτέκτονα, έφτιαξε το σπίτι που είχαν φανταστεί, κουβαλώντας μάλιστα όλες τις προμήθειες με τα πόδια, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση με το αυτοκίνητο.

Συγκέντρωναν, δε, το νερό της βροχής από τη σκεπή, για να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μπάνιο και να καθαρίζουν. Ακόμη και οι σκάλες έχουν κατασκευαστεί γύρω από τα δέντρα, χωρίς να τα κόψουν και να επέμβουν στη φύση.

Όταν με τα χρόνια η είδηση της μετακόμισής τους έγινε γνωστή, άρχισαν όλο και περισσότεροι φίλοι να τους ζητούν να τους φιλοξενήσουν σε αυτό τον παράδεισο ή να χτίσουν το δικό τους σπίτι εκεί. Τελικά, το ζευγάρι έφτιαξε μια εταιρεία το 1964 και μεταβίβασε τους τίτλους κυριότητας στην εταιρεία. Έχτισαν έτσι άλλα 16 σπιτάκια και προχώρησαν στη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχείου με το ίδιο στιλ.

Τα πράγματα άλλαξαν λίγο, όταν το 2001 ο Tom πέθανε, και ξεκίνησαν νομικές διαμάχες για την ιδιοκτησία των σπιτιών. Τελικά πουλήθηκαν τα 11 και η εταιρεία διατηρεί τα υπόλοιπα 5, με σεβασμό στην επιθυμία του Tom για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Η αρχική κατοικία όπου έμενε το ζευγάρι δεν είναι διαθέσιμη για να μείνει κανείς, αλλά τα άλλα 5 σπίτια νοικιάζονται, προς περίπου 800 ευρώ τη βραδιά. Τα δύο σπίτια βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και τα άλλα τρία ψηλά, έχοντας πανοραμική θέα.

Είναι ένας ιδανικός προορισμός, για όσους βέβαια πρώτα έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα τέτοιο ταξίδι και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαμονής σε ένα καταφύγιο μέσα στη φύση. Ακόμη το νερό συλλέγεται από τη βροχή και τα πάντα λειτουργούν με την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις