THINK

Στη Φλόριντα απαγορεύονται οι συζητήσεις για την περίοδο στα σχολεία και τι πραγματικά σημαίνει αυτό

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε εξωφρενικό, αλλά υπερψηφίστηκε.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Στη Φλόριντα απαγορεύονται οι συζητήσεις για την περίοδο στα σχολεία και τι πραγματικά σημαίνει αυτό

Οι πολιτικοί της Φλόριντα θέλουν λιγότερη συζήτηση μεταξύ των κοριτσιών για την έμμηνο ρύση τους - όταν είναι ξεκάθαρο πως η κουβέντα δεν έχει καν αρχίσει. Όλο και πιο βαθιά στο συντηρητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα νέο νομοσχέδιο στη Φλόριντα των Η.Π.Α απαγορεύει τη συζήτηση για την έμμηνο ρύση, αλλά και γενικά θέματα σeξουαλικότητας στις τάξεις του Δημοτικού. Το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή, Stan McClain περιορίζει τη διδασκαλία στα δημόσια σχολεία για τη σeξουαλικότητα, τις σeξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες κι άλλα σχετικά θέματα στις τάξεις παιδιών από 6 έως 12 ετών.

Στις 15 Μαρτίου 2023, ο εκπρόσωπος Stan McClain απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το House Bill 1069, με στόχο να ξαναγράψει και να περιορίσει το πρόγραμμα σπουδών σeξουαλικής αγωγής της Φλόριντα. Σε ένα βίντεο που έγινε viral, αναγνώρισε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία που υποστήριξε όχι μόνο θα απαγόρευε την εκπαίδευση σχετικά με την έμμηνο ρύση σε μαθητές που δεν είναι ακόμη στην έκτη δημοτικού, αλλά θα απαγόρευε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με περιόδους κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Ο McClain επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής ότι οι συζητήσεις σχετικά με τους εμμηνορροϊκούς κύκλους θα περιοριστούν επίσης σε αυτές τις τάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νομοσχέδιο 1069 της Βουλής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τη βουλευτή Ashley Gantt να ρωτά επίμονα τον εισηγητή, αν η προτεινόμενη (τότε) νομοθεσία θα απαγόρευε στα νεαρά κορίτσια να μιλούν για την περίοδό τους όταν αρχίζουν να έχουν για πρώτη φορά.

Η ενημέρωση για τον εμμηνορροϊκό κύκλο δεν είναι μόνο ουσιαστικό ζήτημα προσωπικής υγείας και υγιεινής, αλλά στην κοινωνία αυτή η γνώση ανεβαίνει στα υψηλότερα επίπεδα πολιτικής επείγοντος.

Τις επόμενες εβδομάδες, το νομοθετικό σώμα υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών είναι έτοιμο να περιορίσει περαιτέρω τις αμβλώσεις. Τον Φεβρουάριο, ο Αθλητικός Σύλλογος Λυκείων της Φλόριντα προσπάθησε να επιβάλει στις μαθήτριες να υποβάλουν το ιστορικό εμμήνου ρύσεώς τους στην πολιτεία!

Η άγνοια εντωμεταξύ των πολιτικών σχετικά με τις περιόδους - συμπεριλαμβανομένης της πραγματικότητας ότι πολλά κορίτσια είχαν ήδη αρχίσει να τις έχουν από ή πριν την έκτη δημοτικού - θα έπρεπε να είναι αρκετή απόδειξη της ανοησίας του νομοσχεδίου της Φλόριντα. Αλλά η ανοησία του επισκιάζεται από τον σαφή κίνδυνο που εγκυμονεί μια τέτοια άγνοια.

Στην Αμερική μόνο το 20% των κοριτσιών ενημερώνονται σωστά από τις οικογένειές τους για την περίοδο και ενημερώνονται από τις δασκάλες τους ή τους δασκάλους τους. Έτσι λοιπόν, το σχολείο παύει να παίζει αυτο το ρόλο.

Από την άλλη το να μην μιλάς για το σώμα σου, για μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία είναι τόσο βαθιά προβληματικό! Είναι σαν να ζητούν από τις γυναίκες να ντρέπονται και να ψιθυρίζουν για απολύτως φυσιολογικά θέματα που αφορούν την ζωή τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ενοχές ή ντροπή σε κορίτσια που τώρα καλά καλά μαθαίνουν το σώμα τους.

Αυτή η επανάσταση του  Stan McClain είναι η... απάντησή του στην woke ιδεολογία που ουσιαστικά έχει ως σκοπό να σωπάσει τις φωνές που ξεπηδούν από τα βάθη της πατριαρχικής και συντηρητικής κοινωνίας και χαλάνε την πεπατημένη και θα παρασύρει μαζί του κάθε είδους προσπάθεια σεβασμού των δικαιωμάτων κάθε κομματιού της κοινωνίας. 

Ο περιορισμός των κοριτσιών από το να μιλούν για την περίοδό τους στο σχολείο δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο νομοσχέδιο του McClain το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, αφού καλεί επίσης τα σχολεία να διδάσκουν ότι «το φύλο καθορίζεται από τη βιολογία και την αναπαραγωγική λειτουργία κατά τη γέννηση» και «αυτοί οι αναπαραγωγικοί ρόλοι είναι δυαδικοί, σταθεροί και αμετάβλητοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 401 / position2: 1069
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb