THINK

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV: Η πιο σημαντική χειραψία της πριγκίπισσας Diana

Οι φωτογραφίες της να κάνει χειραψία με ένα άτομο που ζει ανοιχτά με τον ιό HIV, προβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 01, 2022
Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV: Η πιο σημαντική χειραψία της πριγκίπισσας Diana

Η Diana άνοιξε την πρώτη μονάδα HIV/Aids στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο νοσοκομείο Middlesex του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αποκορύφωμα της επιδημίας το 1987, όταν η πριγκίπισσα Diana προσκλήθηκε να εγκαινιάσει μια πτέρυγα για ασθενείς με AIDS σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έσφιξε τα χέρια με έναν ασθενή με AIDS που έπασχε στο τελικό στάδιο χωρίς να φοράει γάντια. Ήταν μια δράση που είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο και διέλυσε τα στίγματα σε μια εποχή που ο κόσμος φοβόταν πως θα κολλήσει την ασθένεια ακόμη και με τον αέρα.

Αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό, γιατί στη δεκαετία του 1980, το στίγμα γύρω από την ασθένεια εξακολουθούσε να είναι τεράστιο και πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να αγγίξουν αυτούς που υποφέρουν από φόβο ότι θα μπορούσαν να μολυνθούν οι ίδιοι.

Στη βιογραφία του το 1992, Diana: Her True Story—In Her Own Words, ο Andrew Morton συζητά τη στιγμή, σημειώνοντας ότι σφίγγοντας το χέρι του ασθενούς η Diana είχε «κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε ζωντανό για να αφαιρέσει το στίγμα γύρω από τον θανατηφόρο ιό του AIDS… Ενώ ήταν ανίκανη να το διατυπώσει πλήρως, είχε ένα ανθρωπιστικό όραμα για τον εαυτό της που ξεπερνούσε τις βαρετές και παραδοσιακές βασιλικές νόρμες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 552 / position2: 1232
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb