THINK

Amna Mahmoud, η γυναίκα που έφτιαξε το πρώτο σχολείο για κορίτσια στο Κατάρ

Παρά τις αντιδράσεις, η Amna Mahmoud δημιούργησε το δικό της αυτοσχέδιο σχολείο μέσα στο σπίτι της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 25, 2022
Amna Mahmoud, η γυναίκα που έφτιαξε το πρώτο σχολείο για κορίτσια στο Κατάρ

Μια γυναίκα που πήγε κόντρα στις αντιθέσεις της κοινωνίας του Κατάρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Κατάρ του 19ου αιώνα, η άνοδος του συστήματος kuttab σηματοδότησε την αρχή της κοινοτικής μάθησης για τους άνδρες για τις γυναίκες, ωστόσο, η εκπαίδευση περιορίστηκε στην εκμάθηση του Κορανίου στο σπίτι.

Το 1938, η Amna Mahmoud Al-Jaydah, που θεωρείται η πρώτη γυναίκα δασκάλα του Κατάρ, άρχισε να ξεκινάει σημαντικές αλλαγές σε αυτό το σύστημα.

Όταν η κυβέρνηση του Κατάρ ίδρυσε το Σχολείο Αρρένων Khalid Bin El Walid το 1951, μια γυναίκα με το όνομα Amna Mahmoud Al-Jaidah ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει ένα άλλο σχολείο για κορίτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημά της απορρίφθηκε λόγω της έντονης αντίθεσης της κοινωνίας του Κατάρ στην ιδέα των κοριτσιών να μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή. H Αmna επισκεπτόταν ολη τη μέρα σπίτια για να πείσει τους ντόπιους να στείλουν τις κόρες τους στο σχολείο.

Παρά τις αντιδράσεις, η Amna Mahmoud δημιούργησε το δικό της αυτοσχέδιο σχολείο μέσα στο σπίτι της για να εκπαιδεύσει τα κορίτσια που θα φοιτούσαν.

Το 1953 η κυβέρνηση του Κατάρ αναγνώρισε επίσημα το σχολείο της Amna Mahmoud, καθιστώντας την, την πρώτη δασκάλα από το Κατάρ στο πρώτο σχολείο θηλέων του Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 211 / position2: 666
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb